به گزارش خبرنگار مهر، این دستگاه که دارای قطر محفظه 7 متری است می تواند مدل فیزیکی را در داخل محفظه قرار داده و تحت شتاب مورد نظر قرار دهد. به این صورت در حین آزمایش امکان ثبت داده هایی که معرف رفتار مدل هستند فراهم می شود.
این دستگاه امکان دسترسی به مدل در حال چرخش از طریق اعمال کنترل های الکتریکی، تزریق مایعات و گاز و ارسال تصاویر و اطلاعات به خارج از محفظه را دارد.
همچنین این دستگاه می تواند به منظور بررسی سازه های نگهبان شامل دیوارهای انعطاف پذیر و دیوارهای خاک مسلح، سازه های مدفون در خاک و حفاری های زیر زمینی شامل مطالعه خطوط لوله، کالورت های مدفون، شفت ها و ترانشه ها، تونل ها و حفاری های عمیق، پی ها شامل مطالعه ظرفیت باربری پی های سطحی در خاک های چسبنده و غیر چسبنده، شمع ها تحت انواع بارگذاری های استاتیکی و دینامیکی و مطالعه و بررسی انواع سازه های ژئوتکنیکی و بررسی خاک، ژئوتکنیک زیست محیطی شامل مکانیزم انتقال آلودگی در مصالح ژئوتکنیکی و همچنین مدل کردن پدیده های زمان بر و پیش بینی رفتار در زمان های بعدی به کار رود.
ساخت این دستگاه که سالهای پیش به سفارش ایران در کشور فرانسه در حال ساخت بود از سال 84 به ایران منتقل و مراحل نهایی آن در داخل کشور طراحی شد.
این دستگاه در حال حاضر در آزمایشگاه خاک و پی دانشکده فنی دانشگاه تهران آماده خدمات رسانی به بخشهای پژوهشی کشور و اجرای پایان نامه های دوره های دکتری و کارشناسی ارشد است.
نظر شما