خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: این کتاب مشتمل بر یک مقدمه ، پیشگفتار و نمایه و در 11 فصل تنظیم شده است.
این کتاب بر ایدهای ساده ولی بسیار نوین مبتنی است. کتاب خواننده را در معیت راهنمایی متخصص، چهره به چهره با خود اثر مواجه میسازد. این اثر به منزله خواندن در محضر استاد است. "مانک" در حدود 10 گزیده مختصر از "ویتگنشتاین" را انتخاب کرده است و به آنها به عنوان روشنگر ایدههای محوری و بدان وسیله باز شدن درها به روی کل یک جهان اندیشه، مفصلا نظر میاندازد. کتاب فقط گردآوری مشهورترین قطعات و عبارات "ویتگنشتاین" یا "بزرگترین موفقیتهای" او نیست، بلکه بیشتر مجموعهای از سرنخها یا کلیدهایی را به دست میدهند تا خوانندگان بتوانند ادامه دهند و به کشفیات خودشان نایل شوند.
"لودویک ویتگنشتاین" بنا بر اتفاق نظر کلی یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم بود. مسأله چگونه خواندن او، از زمان انتشار نخستین کتابش یعنی "رساله منطقی – فلسفی" در سال 1921 به بعد، باعث بگو مگوی فراوانی شدهاست. هیچ اتفاق نظری وجود ندارد که "تراکتاتوس" را چگونه باید تفسیر کرد، اثر بعدیاش یعنی "پژوهشهای فلسفی" را چگونه باید خواند، و تا چه اندازه "پژوهشها" توانسته "تراکتاتوس" را بی اعتبار سازد. بنابراین نویسنده معتقد است "چگونه ویتگنشتاین بخوانیم" فقط یک شیوه ممکن خواندن "ویتگنشتاین" است.
فهرست مطالب این کتاب عبارتند از: "منطق، علم و تجارت"؛ "رفع و رجوع فلسفه در سه کلمه"؛ "به تصویر کشیدن جهان"؛ "گزاره چیست؟"؛ "فلسفه چیست؟"؛ فروپاشی فرم منطقی"؛ "فلسفه نوین: رها کردن ناب بودن بلور مانند منطق"؛ "بازیهای زبانی"؛ "آیا زبان خصوصی میتواند وجود داشته باشد؟"؛ " فهم روح نگارش ویتگنشتاین" و "فهمیدن دیگران، فهمیدن خودمان: ملاک ارزیابی ناپذیر".
نظر شما