به گزارش خبرنگار مهر در اراک، احمد دالکی بعدازظهر چهارشنبه به مناسبت سال، هفته و روز جهانی نجوم در سمینار نجوم در دانشگاه علم و صنعت اراک با تاکید بر اینکه این علم نیازمند حمایت است و باید تلاش و امکانات بیشتری برای جبران این بازماندگی صورت گیرد، افزود: با توجه به تاریخچه ای غنی و کهن ایران از نجوم و ستاره شناسی و دستاوردهای دانشمندان ایرانی همچون ابوریحان بیرونی در زمینه ستاره شناسی، سالهای زیادی است که ایران دیگر در زمینه علم نجوم در دنیا مطرح نیست.
وی اظهار داشت: افزایش یارانه ها، مراکز علمی مجهز به تلسکوپها و دستگاههای پیشترفته برای رصد و مطالعه در مورد کهکشان و سیارات در دانشگاهها و مدارس می تواند در جذب جوانان علاقمند به این رشته موثر باشد.
وی افزود: امروزه براساس محاسبات تئوری بیش از 300 سیاره در خارج از منظومه شمسی کشف شده است.
رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران نیز در این سمینار گفت: طولانی ترین کسوف دو قرن اخیر در سال جاری در 22 جولای سال 2009 میلادی برابر با 31 تیرماه 1388 شمسی رخ خواهد داد.
مسعود عتیقی با اشاره به اینکه این کسوف به صورت جزئی تنها در بخش های شرق و جنوب شرقی ایران دیده می شود افزود: این کسوف بطور کامل در چین و هند قابل مشاهده است و گروه ویژه انجمن نجوم ایران متشکل از یک هیئت علمی برای رصد این کسوف به شهر ژیانگ در چین خواهند رفت تا این کسوف را برای مدت پنج دقیقه و 50 ثانیه رصد کنند.
نظر شما