۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۴۶

گزارش فناوری مهر/

ایده های نوآورانه دنیای آینده / منشی مجازی و ساعت ردیاب

ایده های نوآورانه دنیای آینده / منشی مجازی و ساعت ردیاب

دنیای فناوری هر روز وارد مرحله جدیدی از توسعه خود می شود و در این میان شرکتهای بزرگی چون مایکروسافت که قدمت طولانی در ارائه نوآوریهای فناوری دارند در تلاشند تا دنیای آینده را با تحقق ایده های امروز خود بهتر کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، با ابداعات شگفت انگیز شاگردان بیل گیتس می توان منشی یک باجه پذیرش به نام "لورا" را تصور کرد که می گوید: "صبح به خیر، اسم من لورا است. چه کمکی می توانم برای شما انجام دهم؟" اما با کمی دقت می توان فهمید که این صدا هیچ چیز نیست و تنها متعلق به یک چهره مجازی بسیار طبیعی در صفحه نمایشگر رایانه است که به بازدیدکنندگان خوشامد می گوید.

این منشی مجازی حاصل تراوشات ذهنی Microsoft Research، لابراتوارهای "رازهای برتر" شرکت انفورماتیکی است که بیل گیتس آن را بنیان گذاشت. لابراتوارهای مایکروسافت در معروفترین دانشگاههای دنیا مستقر هستند که از آن جمله می توان به دانشگاه کمبریج، دانشگاه بنگلور و دانشگاه پکن اشاره کرد.

این منشی مجازی داری ژنهای نرم افزاری است که سرانجام روزی دنیا را متحول خواهند کرد.

در این خصوص اندرو هربرت مدیر لابراتوار مایکروسافت در دانشگاه کمبریج اظهار داشت: "هدف ما ایجاد فناوریهایی است که کارکردن در دنیا را بهتر می کنند."

شرکت بیل گیتس برای تحقق ایده های خود از 100 مغز دانشگاهی که در آمریکا، آسیا، انگلیس و در چهار گوشه قاره اروپا کار می کنند بهره می گیرد. 

از دیگر رویاهای آینده که در این لابراتوارها ساخته شده می توان به "تایم کارت" اشاره کرد. این محصول، یک آلبوم خانوادگی دیجیتال است که در آن عکس، فیلم، صدا و نامه آرشیو می شود و می تواند تکامل یک زندگی خانوادگی را به ترتیب از والدین به بچه ها و نوه ها طبقه بندی کند.

همچنین Wayve که شبیه به یادداشتهای post-it است که افراد برای به یادآوری قرارهای ملاقات و چیزهای مختلف پیامهایی را روی آنها می نویسند و به یخچال یا میز تحریر می چسبانند. ابزار Wayve می تواند عکس، بازی و یا هر چیز دیجیتال دیگری را به رایانه، تلفن همراه و یا یک Wayve دیگر ارسال و چیزهای مهم مورد نیاز را یادآوری کند.

از دیگر ساخته های دست محققان مایکروسافت Whereabouts Clock است. این ابزار در حقیقت یک نوع ساعت است که "کجا هستی؟" نام دارد. این دستگاه برپایه نرم افزاری است که روی تلفن همراه بارگذاری می شود و در هر لحظه توانایی نشان دادن موقعیت کسی را دارد که آن را در جیب خود نگه داشته است. 

Home Book نیز صفحه نمایشگری است که تمام اعضای یک خانواده و یا همکاران یک اداره می توانند روی آن پنجره های الکترونیکی کوچکی را باز کنند و در آن بگویند که کجا هستند و چه می کنند. 

 به گزارش مهر، Drawer نیز یک صندوق الکترونیکی است که در آن می توان عکس، تصاویر اسکن شده و پرونده های متنی را گردآوری کرد.

Sense Cam نیز نوعی دوربین عکاسی پوشیدنی است که هربار چیز جالبی را می بیند از آن به طور خودکار عکس می گیرد. این دوربین همچنین در هدایت روباتهای خانگی نیز کاربرد دارد.

به علاوه، محققان مایکروسافت در لابراتوار کمبریج ماشینهایی را ساخته اند که تکامل تغییرات آب و هوایی را شبیه سازی کرده، دستگاه ایمنی بدن انسان را مطالعه می کنند و از سیستمهای انفورماتیکی در مقابل حملات هکرها دفاع می کنند.

تمام این عملکردها تنها با لمس صفحه نمایشگر این ماشینها که اغلب سه بعدی هستند انجام می شود. به طوری که به نظر می رسد فیلمهای علمی تخیلی گذشته گامهای بلندی را به سوی محقق شدن برمی دارند.

هرچند تاکنون مغزهای در استخدام بیل گیتس موفق شده اند تنها نمونه آزمایشی این دستگاههای تخیلی را بسازند اما همین عملکرد لابراتواری با خود نوآوری و تجربه را بدون فشار برای عرضه تجاری فوری به همراه دارد.

در این خصوص اندرو هربرت گفت: "امروز دنیای دیجیتال تنها در مفهوم اینترنت، ایمیل و موتورهای جستجو خلاصه می شود اما هدف ما این است که این مفهوم را در فاز آینده آن تصور کنیم."

کد خبر 874132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha