به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی پنجشنبه در جمع دانشجویان بسیجی با بیان اینکه جریان دانشگاه همیشه اثرات اجتماعی بسیار بالایی داشته است گفت: جامعه دانشگاهی در مسئله انتخابات می تواند نقش قابل توجهی ایفا کند.
وی افزود: امروز چهار گفتمان در کشور تجربه کرده ایم. ابتدای انقلاب، هشت سال سازندگی، هشت سال اصلاحات و چهار سال اصولگرایی. بسیار مهم است که انتخاب ما برای حاکمیت کشور بر اساس شناخت نسبت به این گفتمانها و سرنوشت آنها باشد زیرا چهار سال سرنوشت کشور باید به دست کسی سپرده شود که بتواند کشور را به خوبی اداره کند.
زاکانی ادامه داد: انتخاب ما باید در راستای نیازهای کشور باشد. ما دیگر فرصت تکرار و اشتباه نداریم. تفاوت بسیاری بین امروز با 30 سال پیش وجود دارد زیرا امروز تجربه 30 سال فراز و نشیب را داریم. بنابراین مهم است که چه گفتمانی را انتخاب کنیم.
وی ادامه داد: انتخاب صحیح بین گفتمانها کار سختی نیست زیرا تجربه 30 سال گذشته می تواند نقد کاملی را نسبت به گفتمان نامزدها و شعارها یا مشاورانشان به ما ارائه دهد.
زاکانی افزود: احمدی نژاد و محسن رضایی نمایندگی گفتمان اصولگرایی را بر عهده دارند و موسوی و کروبی نمایندگی جریان اصلاحات.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور آینده باید بر اساس اقتضائات امروز انتخاب شود، گفت: گفتمان اصلاحات ناکام بود به این دلیل که آنچه در شعار مطرح کرد و آنچه که در نظریه برنامه ها به آن اشاره می کرد در عمل توفیق اجرای آن حاصل نشد. تنها لایه اولیه خواسته های آنها تامین شد و اگر قرار بود خواسته آنها عملی شود باید پرونده اسلامیت برای همیشه به نام جمهوریت مصادره می شد.
زاکانی همچنین گفت: دو خرداد با یک برنامه شروع کرد و شعارهایی را مطرح کرد که بعد از مدتی نه تنها چیزی نیافت بلکه سرخوردگی باقی گذاشت.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در زمینه گفتمان اصولگرایی نیز گفت: آنچه امروز از اصولگرایی مشاهده می شود همه ظرفیت آن نیست و از همه این ظرفیت استفاده نشده است. نا هماهنگی موجود در دستگاهها باعث شده ظرفیت اصولگرایی ناکامل بماند. البته تنها یک فرصت چهار ساله گشوده شده و اگر فرصت باشد این اصولگرایی می تواند تکمیل شود. بنابراین گفتمان دو خرداد ناکام بود و گفتمان اصولگرایی هنوز ناکامل است.
عضو جبهه متحد اصولگرایان تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک سلسله شعار و آرمان مطرح کرده که باید محقق شوند. در تحقیق اولیه بین دو گفتمان اصلاحات و اصولگرایی می بینیم که این دو نوع گفتمان 180 درجه مقابل هم هستند. گفتمان اصلاحات شعار خروج از شعارها و آرمانهای انقلاب را در بر می گیرد و جامعه دیگری را ترسیم کرده که ربطی به انقلاب اسلامی ندارد اما اصولگرایی می خواهد ارزش ها را احیا کند و جامعه اسلامی را شکل دهد.
وی خاطر نشان کرد: آنچه می تواند پیشرفت و عدالت را به همراه داشته باشد اصولگرایی است و در این زمینه دولت و مجلس باید هماهنگ تر عمل کنند. من و شما هم باید اشکالات را بپذیریم و زمینه حل آنها را بوجود آوریم. باید در مقابل ضعفهای گفتمان اصولگرایی خدمات این گفتمان را نیز در نظر داشته باشیم. کاستی وجود دارد اما باید جبران شود. ما نباید به عنوان مثال مطرح کنیم که چون کردان با آن وضعیت استیضاح شد گفتمان اصولگرایی ضعف بزرگی دارد. گفتمان اصولگرایی و اهداف آن را مد نظر داشته باشید نه افراد را. این گفتمان وجوهی را ایجاد کرد که شعارهای انقلاب احیا شد.
این نماینده مجلس هشتم ادامه داد: ما نمی توانیم بگوییم در گفتمان مخالف یعنی گفتمان اصلاحات آدم های خوبی وجود ندارند اما آدم های خوب ممکن است بعد از پیروزی مطرح نباشند و یک جریان مسیر را ادامه دهد.
نظر شما