۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۲۶

اخلاق سیاسی در انتخابات -6

آسیبهای اخلاقی انتخابات را تهدید می کند

آسیبهای اخلاقی انتخابات را تهدید می کند

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به اینکه پرهیز از دروغگویی، حسادت، تخریب و حفظ حرمت از مصادیق اخلاق در تبلیغات انتخاباتی است حضور صادقانه و از روی احساس وظیفه برای کمک به پیشرفت و ارتقای همه جانبه را نیز مورد تأکید قرار داد.

حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعة‌المصطفی‌العالمیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت:  انتخابات پدیده جدیدی است که در شکل گیری قدرت در جامعه و یک انتظام و سامان پایه ها و نظامهای اجتماعی نقش برجسته ای دارد .

وی افزود: در قانون اساسی ما نیز انتخابات در خبرگان رهبری، ریاست جمهری مجلس شورای اسلام و شوراها نیز به رسمیت شناخته شده و به عنوان یک عنصر مؤثر در نظام اجتماعی مورد قبول قرار گرفته است.

تمام تعاملات و رفتارهای بشر در حوزه اخلاق مصداق دارد

اعرافی با اشاره به اینکه  همه رفتارها و تعاملات اجتماعی بشر در حوزه فقه و اخلاق قرار می گیرد و فقه حوزه ای است که باید براساس معیارهای عقلی و شرعی نوع عملکرد انسان نظام پیدا کند شود استدلال کرد: اخلاق نیز چون فقه در تمام رفتارهای فردی و اجتماعی ما مصداق دارد .

رئیس جامعةالمصطفی العالمیه با تصریح بر این نکته که هرچه  کار و نقش یک رفتار اجتماعی در سامان امور جامعه بیشتر باشد اخلاق هم اهمیت بیشتری می یابد اظهار داشت: انتخابات به عنوان یک رفتار فراگیر همگانی و مؤثرکه  در انتظام امور اجتماعی دارای قوانین و مقررات مختلفی است اهمیت بیشتری پیدا می کند.

آسیبهای اخلاقی انتخابات را تهدید می کند

وی اظهار داشت: انتخابات دربرگیرنده یک سری قانون و یک سری مجموعه های اخلاقی است که طبعا تخطی از قوانین از آسیبهای اولیه است که باید از آن جلوگیری شود . در حوزه آسیبهای اخلاقی نیز آسیبهایی انتخابات را تهدید می کند که حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری از سر دنیاطلبی و ریاست خواهی و افزون خواهی غیر الهی و شیطانی باشد.

اعرافی یادآور شد: از دیگر آسیبهای اخلاقی در انتخابات وارد شدن در صحنه بدون داشتن تئوری و برنامه ، دورغگویی و خلاف واقع گفتن، حسادت، تخریب و اتهام به رقیب ، هزینه های نامشروع از بیت المال ، استفاده از منابع نامشروع، جو سازی های خلاف واقع است.

حضور در انتخابات برای خدمت باشد نه قدرت

حجت الاسلام علیرضا اعرافی اضافه کرد: حضور در عرصه انتخابات از سر احساس وظیفه برای کمک به پیشرفت جامعه و کمک به خلق باشد، دارای برنامه هایی باشند که از راه های کارشناسی به آن رسیده باشند، راستگویی و یک دستی را در گفتار خود رعایت کنند، به سمت حسادت نروند، حرمت و کرامت نامزدهای دیگر نامزدها و طرفداران آنها رعایت شود.

وی همچنین خواستار رعایت حرمت و کرامت نظام اسلامی شد و آن را از تمام موارد مهمتر توصیف کرد.

اعرافی گفت: هزینه ها از طرق مشروع به اندازه و مناسب طراحی شوند، در تبلیغ مبالغه های بی جا به کار گرفته نشود تا با این شکل انتخاباتی اسلامی را بتوانیم ارائه دهیم.

کد خبر 874719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha