دکتر یوسف رشیدی با اعلام این خبر به خبرنگار مهر گفت: اگر این رقم را در تمام روزهای یک سال ضرب کنیم سالانه رقمی معادل 381 هزار و 425 تن می شود.
دی اکسید گوگرد گازی فعال و بدون رنگ است. So2 زمانی تشکیل میشود که سولفور موجود در سوختهایی از قبیل زغال و نفت سوزانده شوند. منابع عمده SO2 شامل نیروگاهها و بویلرهای صنعتی است. عموماً بالاترین سطوح SO2 نزدیک به مجتمعهای صنعتی است.
دی اکسید گوگرد گازی محرک است که توسط مجاری بینی گرفته میشود. سطوح فعالیت متوسط که منجر به تنفس دهانی میشود (مانند پیادهروی تند) موجب میشود که دی اکسید گوگرد اثرات خود بر سلامتی را نشان دهد.
کسانی که آسم دارند و فعالیتهای خارج از منزل دارند بیشتر از دیگران اثرات SO2 را تجربه میکنند. در یک تماس کوتاه، اثر عمده SO2 تنگی مجاری تنفسی مثل تنگی برونشها خواهد بود. این موضوع منجر به خس خس کردن هنگام تنفس، کوتاهی تنفس و فشردگی در قفسه سینه میشود. علائم با افزایش میزان SO2 و یا میزان تنفس افزایش می یابد.
در سطوح بالای SO2، ممکن است فشردگی قفسه سینه خسخس و کوتاهی تنفس برای کسانی که آسم هم ندارند اتفاق بیفتد. تماسهای بلند مدت با دی اکسید گوگرد میتواند بیماریهای تنفسی را موجب شود، مکانیسمهای دفاعی ریه را کاهش داده و بیماریهای قلبی را تشدید کند.
دکتر رشیدی در ادامه این گفتگو به خبرنگار مهر گفت: نتایج تحقیقات انجام شده در میزان مصرف انواع سوخت خودرو در کشور نشان می دهد که پس از بنزین، گازئیل پر مصرف ترین سوخت کشور است. این در حالی است که سوخت CNG در آخرین رتبه سوختها قرار دارد.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هر لیتر گازوئیل مصرفی خودروها را حاوی 8 هزار PPM گوگرد دانست و گفت: با این همه گازوئیل مصرفی اتوبوسهای شرکت واحد 500 PPM گوگرد دارند، در حالی که آمار استاندارد جهانی تنها 50 PPM گوگرد را مجاز می شمارد که کشور ما در وضعیت نامطلوبی در این زمینه قرار دارد.
نظر شما