جلال ذکایی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اعلام این خبر عنوان کرد: فاز دوم نقشه شهرک چاپ تهران را به شرکت شهرکهای صنعتی ایران ارسال می کنیم و پس از آن از مهر ماه ثبت نام برای واگذاری شهرک چاپ را شروع می کنیم.
وی افزود: هدف ما این است که قبل از واگذاری واحدهای این شهرک با اطلاع رسانی مناسب ذهن دوستان را نسبت به مقررات این شهرک روشن کنیم، در واقع شهرکهای چاپ اگرچه مزایای فروانی بهویژه امکان انبار محصولات برای دست اندرکاران صنعت چاپ ایجاد کرده است، اما در این شهرک محدودیتهای سفت و سختی اعمال میشود و واحدهای چاپ باید اصول حرفهای را کاملا در این شهرکها رعایت کنند.
ذکایی اذعان کرد: امکاناتی که دراین شهرک تعبیه شده است، برای واحدهای چاپ بزرگ و متوسط چشمگیر است اما امکاناتی برای واحدهای کوچک وجود ندارد. بنابراین واحدهای کوچک چاپ در این شهرک پذیرفته نمی شوند مگر اینکه با ادغام در واحدهای کوچک دیگر یک واحد بزرگ را تشکیل دهند.
مدیر کل دفتر اداره چاپ وزارت ارشاد در ادامه تصریح کرد: گروهی در این شهرک مسئول نظارت بر رعایت استاندارهای هستند .ما استانداردهای مضاعفی را برای این شهرک چاپ در نظر گرفتیم که رعایت آنها از عهده واحدهای کوچک چاپ خارج است.
کلنگ اولین شهرک چاپ کشور در تهران از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تابستان ۱۳۸۶ زده شد.
این شهرکها به منظور کمک به توسعه صنعت چاپ کشور در حال احداث است، ساخت این شهرکها علاوه بر تهران در استانهای اصفهان، قم، مشهد و تبریز که ظرفیت ایجاد این شهرکها راداشتهاند در حال پیگیری است.
بیش از دو هزار واحد صنعتی چاپ در پایتخت مستقر هستند که برخی از آنها جزو صنایع کوچک محسوب میشوند و امکان انتقال آنها به شهرکهای چاپ امکان پذیر نیست؛ چرا که این واحدها با سرمایهای اندک به ارائه خدمات جزئی در حوزه صنعت چاپ می پردازند و همواره بیم از دست دادن بازارهای کوچک منطقه ای دارند.
نظر شما