به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، محمدتقی علوی شامگاه یکشنبه در مراسم امضای این توافقنامه با طرف ترک افزود: برگزاری کنفرانسهای علمی، اجرای طرحهای مشترک علمی و پژوهشی، تبادل دانشجو، برگزاری کارگاه های مشترک علمی از محورهای این تفاهمنامه به شمار می رود.
وی از شهر تبریز به عنوان یکی از شهرهای علمی و تاریخی ایران یاد کرد و گفت: وجود دانشگاه ربع رشدی در 800 سال قبل در تبریز که در آن دانشجویان خارجی در رشته های مختلف تحصیل می کردند، نشانه ای از این پشینه علمی این شهر است.
علوی دانشگاه تبریز را یکی از دانشگاه های جامع کشور خواند و گفت: دانشگاه تبریز به عنوان دومین دانشگاه قدیمی کشور که در سال 1326 تاسیس شده، هم اکنون در اکثر رشته های علمی از جمله 78 رشته دکتری و 106 رشته کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: برخورداری از 600 عضو هیئت علمی، 13 دانشکده، سه آموزشکده و شش پژوهشکده و نیز عضویت دانشگاه تبریز در هیئت اجرایی اتحادیه بین المللی دانشگاه های جهان از پتانسیلهای این دانشگاه است.
وی گفت: دانشگاه تبریز با دارا بودن 130 دانشجوی بورسیه دکتری از ظرفیتهای بالایی در زمینه پژوهش برخوردار است که می تواند بستر مناسبی را برای گسترش همکاری های آموزشی و پژوهشی با دیگر دانشگاه ها فراهم کند.
علوی با اشاره به تاسیس پردیس بین المللی ارس دانشگاه تبریز در منطقه آزاد جلفا گفت: فعالیت این مرکز به زودی در دوره های کارشناسی ارشد آغاز خواهد شد که با توجه به موقعیت جغرافیایی و نزدیکی آن به کشورهای همجوار می تواند بستر مناسبی برای گسترش همکاری با دانشگاه های منطقه باشد.
وی به مشترکات فرهنگی دو کشور اشاره کرد و گفت: دو ملت ایران و ترکیه از گذشته های دور همکاری های خوبی به عنوان دو کشور برادر و مسلمان داشته اند که امید است با گسترش همکاری میان دانشگاه های دو کشور این الفت و دوستی بیش از پیش گسترش یابد.
رئیس دانشگاه تبریز همچنین پیشنهاد ایجاد اتحادیه های منطقه ای بین دانشگاه های کشورهای همجوار را ارائه داد و افزود: هم اکنون جهان به سمت همگرایی های منطقه ای سیر می کند و دانشگاه ها و مراکز علمی می توانند با تشکیل اتحادیه های منطقه ای علمی در این راستا پیش قدم شده که به طور قطع نتایج آن به نفع مردم خواهد بود.
رئیس دانشگاه آتاتورک ارزروم ترکیه نیز در این مراسم با ابراز خرسندی از همکاری با دانشگاه تبریز، گفت: تبریز و ارزروم به واسطه گذشته تاریخی و قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم مشترکات زیادی دارند.
پروفسور حکمت کوچاک، با اشاره به همکاری دانشگاه آتاتورک با دانشگاه های مختلف جهان یادآور شد: وجود بسترهای مشترک فرهنگی میان دو شهر تبریز و ارزروم عامل اصلی برای تبادل علمی و آموزشی با دانشگاه تبریز بوده که امید است با بسترسازی مناسب این همکاری ها تدوام و گسترش یابد.
وی با بیان اینکه دانشگاه ارزروم با دارا بودن 35 هزار دانشجو پنجمین دانشگاه بزرگ کشور ترکیه محسوب می شود، افزود: این دانشگاه با دارا بودن 16 دانشکده 15 آموزشکده، 15 پژوهشکده از همکاری هزار و 150 عضو هیئت علمی برخوردار است.
پروفسور حکمت کوچاک، همچنین پیشنهاد برگزاری دوره های آموزشی برای دانشجویان در تعطیلات تابستانی را ارائه داد و گفت: دانشگاه ارزروم آمادگی دارد تا برای گسترش ارتباطات میان دو دانشگاه در ایام تعطیلات تابستانی نسبت به برگزاری دوره های آموزشی برای دانشجویان دانشگاه تبریز اقدام کنند.
دانشگاه تبریز، هم اکنون با 23 دانشگاه خارجی از جمله دانشگاه فنی خاورمیانه ترکیه ( استانبولMETU) قرارداد همکاری دارد.
نظر شما