به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، شهباز شریف شامگاه سه شنبه در محل اتاق بازرگانی، صنایع و معادن افزود: حجم صادرات ایران به پاکستان بیشتر از واردات به این کشور است و با توجه به رابطه دوستانه و برادرانه دو کشور این حجم مبادلات بسیار ناچیز است.
سروزیر دولت پنجاب پاکستان خاطرنشان کرد: میان ایران و پاکستان از لحاظ تاریخی، جغرافیایی، مذهبی نزدیکی های فراوانی وجود دارد اما در دنیای کنونی که اقتصاد حرف نخست را می زند باید تمامی این روابط برادرانه در روابط اقتصادی به ظهور برسد.
شریف با اشاره به اوضاع اقتصاد جهانی گفت: در سالهای گذشته ایران با بهره بردن از بالارفتن قیمت نفت توانست به رغم تمامی تحریم های بین المللی از عهده مشکلات خود برآید و درآمد حاصل از نفت را صرف نیازهای جامعه بکند.
وی ادامه داد: پاکستان با وجود اینکه دسترسی به منابع نفتی ندارد اما دارای زمین های حاصلخیز کشاورزی، آب و البته محصولات فراوانی از جمله برنج، گندم، نیشکر و ... است، اکنون که دنیا درگیر بحران اقتصادی است و قیمت به شدت کاهش پیدا کرده است فرصت مناسبی است که همکاریهای اقتصادی میان دو کشور ایران و پاکستان گسترش یابد.
شریف افزود: با توجه به اینکه ایران و پاکستان ابزارهای لازم توسعه اقتصادی از جمله ECO و همچنین کمیته های مشترک همکاریهای اقتصادی را دارند باید در پیشبرد این روابط بکوشیم.
وی ادامه داد: پاکستان به بازارهای چین، آسیای میانه و شرق و جنوب آسیا و ایران نیز به کشورهای آسیای میانه و کشورهای حاشیه دریای خزر دسترسی دارد که می توان با احداث یک شرکت حمل و نقل از این فرصت مناسب بهره جست.
سروزیر دولت پنجاب افزود: از نقاط قوت دیگر ایران بانوان تحصیلکرده است به طوریکه زنهای ایرانی پس از تحصیل در مشاغل گوناگون به کار گرفته می شوند این در حالی است که در کشور پاکستان و در دانشگاه های این کشور با توجه به اینکه 60 درصد دانشجویان دختر هستند اما پس از اتمام تحصیلات و ازدواج خانه نشین شده و در مشاغل به کار گرفته نمی شوند لذا با توجه به اینکه در پاکستان رشد جمعیت زنان 57 درصد و بیشتر از مردان است گسترش اقتصادی را نمی توان بدون توجه به نقش زن متصور شد.
در ادامه این مراسم رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن خراسان رضوی گفت: ایران و پاکستان دو کشور مسلمان و قدرتمند در منطقه هستند که با توجه به جایگاهی که در سازمانهای ECO و کنفرانس اسلامی داند می توانند نقش سازنده ای را در توسعه روابط اقتصادی ایفا کنند.
غلامحسین شافعی افزود: بیش از نصف ثروت دنیا در کشورهای عضو ECO و کنفرانس اسلامی وجود دارد اما روابط تجاری آنان بسیار محدود است که باید در جهت گسترش این روابط تلاش دوچندان کرد.
وی گفت: در جریان سفر به لاهور برنامه های گوناگون در دستور کار اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی قرار گرفته است که از جمله می توان به راه اندازی دفتر تجاری مشهد در لاهور ایجاد نمایشگاه دائمی کالاهای خراسان رضوی و همچنین راه اندازی پروژه های سرمایه گذاری مشترک در زمینه های کشاورزی، انرژی، لبنی و موادغذایی اشاره کرد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن خراسان رضوی در پایان افزود: شبکه ریلی ایران آماده پیوستن به راه آهن پاکستان و لاهور است که اگر این مسئله از سوی دولت پاکستان و پنجاب حل شود شاهد گسترش و افزایش حجم مبادلات کالا میان دو کشور خواهیم بود.
نظر شما