۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۱:۵۳

حمیداوی در گفتگو با مهر:

برخی دولتهای عربی حامی بعثی های صدامی هستند/ مشارکت منافقین در خشونتها

برخی دولتهای عربی حامی بعثی های صدامی هستند/ مشارکت منافقین در خشونتها

یک عضو حزب فضیلت اسلامی در پارلمان عراق تاکید کرد برخی کشورهای عربی از روند سیاسی عراق جدید و دستاوردهای آن ناراضی هستند و از بازگشت بعثی های صدامی به حاکمیت حمایت می کنند.

محمد الحمیداوی در گفتگو  مهر درباره افشاگری یک نماینده پارلمان عراق مبنی بر طرح مشترک برخی کشورهای عربی، القاعده و بعثی های صدامی برای بر هم زدن امنیت و ثبات عراق گفت : خشونتهای اخیر دلایل متعددی دارد که مخالفت برخی با عقب نشینی نظامیان آمریکایی از شهرها در زمان مشخص شده یکی از این دلایل است است زیرا آن را پیروزی یک گروه مشخص در دولت به زیان گروه دیگر قلمداد می کنند.

وی ادامه داد: ازطرف دیگر برخی تلاش می کنند نگرانی های طایفه ای را درمیان برخی طوایف به وجود آورند.اینان می خواهند نگرانی ها را در طایفه سنی به وجود آورند به اینکه آمریکایی ها در حال حاضر حامی شما هستند و اگر از شهرها خارج شوند، ارتش که اکثریت آنها شیعه هستند بر امور شما مسلط خواهد شد.

حمیداوی افزود: عامل دیگر، درگیری آشکار میان نهادهای سیاسی و امنیتی جدید و گروههای تروریستی به ویژه القاعده و بعثی ها است. همچنین نمی توانیم نقش احتمالی نظامیان آمریکایی را در بروز خشونتهای اخیر نادیده بگیریم.

وی درباره نقش کشورهای عربی در افزایش خشونتها و اقدامات تروریستی با توجه به افشاگری یک نماینده پارلمان عراق مبنی بر طرح مشترک برخی کشورهای عربی،القاعده و بعثی های صدامی برای برهم زدن امنیت و ثبات عراق و همچنین برگرداندن بعثی ها به روند سیاسی به مهر گفت : برخی از کشورهای عربی حتی یک روز هم با رضایت و خرسندی به وضع سیاسی جدید درعراق نگاه نکرده اند وهمواره به مانع تراشی دربرابر روند سیاسی عراق و منزوی کردن آن ادامه می دهند و برای به شکست کشاندن این تجربه جدید در عراق تلاش می کنند .

وی خاطر نشان کرد : این کشورها وقتی از روند آشتی ملی با مشارکت همه طرفها سخن می گویند،از بازگشت بعثی ها سخن می گویند زیرا به جز بعثی ها،اهل سنت و شیعیان و دیگر گروههای مردم عراق در روند سیاسی جدید شرکت دارند کشورهای عربی  وقتی بر آشتی ملی تاکید می کنند در حقیقت بر بازگشت بعثی ها به روند سیاسی عراق تاکید می کنند.

وی افزود : ما همچنین فراموش نمی کنیم که شوراهای بیداری که اخیرا تشکیل شدند،با وجود نقش مثبتی که در زمینه امنیتی دارند شاید تحت حمایت چندین کشور عربی باشند.

حمیداوی خاطر نشان کرد: برخی کشورهای عربی با رضایت به تمام دستاوردهایی که درصحنه عراق جدید محقق شده است،نگاه نمی کنند.

حمیداوی درباره اظهارات یک نماینده پارلمان عراق از استان دیاله مبنی بر مشارکت اعضای گروهک تروریستی منافقین در اقدامات خشونت آمیز و تروریستی به مهرگفت: دیدگاه و نظرجامعه عراق و بسیاری از شهروندان به ویژه در استان دیاله درباره این گروهک تروریستی،یکسان است و همگی بر ضرورت اخراج آنها از عراق تاکید می کنند.

وی افزود :  ما در دوران رژیم بعثی صدام دیدیم که منافقین بازوی این رژیم در سرکوب انتفاضه شعبانیه و تمام گروههای جهادی موجود در عراق بودند و نقش این گروهک حتی پس از سرنگونی رژیم صدام ادامه یافت و متاسفانه تماسهایی میان این گروهک تروریستی و برخی رهبران سیاسی(عراقی و عربی) وجود دارد معتقدیم این گروهک نقش تخریبی و خرابکارانه دارد و تعامل بی طرفانه ای با واقعیت عراق جدید ندارد.اعضای این گروهک رفتارخارج ازچارچوب اخلاقی وانسانی با سیاستمداران عراقی دارند و از الفاظ زشتی درباره نظام سیاسی عراق استفاده می کنند و آن را نظام طایفه ای می خوانند.

عضو حزب فضیلت اسلامی تاکید کرد : منافقین در عراق نقش تخریبی دارند و گروهها و فراکسیونهای سیاسی درباره ضرورت بیرون راندن این گروهک از عراق تقریبا اتفاق نظر دارند.

حمیداوی درباره اینکه دولت نوری المالکی چگونه می تواند امنیت و ثبات را در عراق برقرار کند؟ به مهر گفت : معتقدم این کار مسئولیت همه است و فقط مسئولیت دولت نوری المالکی نیست همه ما گروهها و فراکسیونهای سیاسی باید دیدگاه خود را درباره خطری که ما را احاطه کرده یکپارچه کنیم زیرا این خطرهیچ طایفه و گروهی را مستثنی نکرده وهمه را تهدید می کند و ما دیدیم که تروریستها حتی درمیان اهل سنت هم دست به عملیات زدند، بنابراین ما گروههای سیاسی باید تلاشهای خود را درجهت مقابله با این خطر یکپارچه و متحد کنیم. دولت هم به عنوان قوه مجریه مسئول امنیت است و باید تدابیر خود را تشدید کند به ویژه در این دوره که می بینیم شبکه القاعده و طرفداران آن برای سرنگونی دولت و به شکست کشاندن روند عقب نشینی نظامیان آمریکایی از شهرهای عراق ( با هدف طولانی کردن اشغالگری و دستیابی به مقاصد شوم خود) تلاش می کنند.

وی اظهار داشت : بسیاری از نیروهای امنیتی ما در پی دستاوردهای محقق شده،اعتماد به نفس کاذب دارند، در حالی که باید با جدیت کامل با این تهدیدها مقابله کنند؛ بنابراین راه حل برقراری امنیت و تحکیم آن،سیاسی و امنیتی است،در بعد سیاسی مربوط به ما گروههای سیاسی  و در بعد امنیتی وظیفه دولت مالکی و نیروهای امنیتی است .

-------------------------------

مصاحبه از : رضا مهری

کد خبر 877770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha