علی رحیم کاکاوند در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: کارخانه سیمان خرم آباد در مکان فعلی ضوابط استقرار را مطابق قوانین زیست محیطی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مجوز فعالیت این کارخانه لغو شده است، عنوان کرد: هر گونه فعالیت این کارخانه در حال حاضر قابل پیگرد قانونی است.
مدیرکل سازمان محیط زیست استان لرستان با تاکید بر اینکه این کارخانه ارزیابی های زیست محیطی را انجام نداده و همه مجوزهای آن نیز مشروط بوده است، یادآور شد: مسئولان این کارخانه حتی به تعهداتی که برای گرفتن مجوز داده اند نیز پایبند نیستند.
کاکاوند خاطرنشان کرد: برای تضمین سلامت مردم شهر خرم آباد و روستاهای اطراف این کارخانه باید کارخانه سیمان خرم آباد جابجا شود.
ادامه فعالیت این صنعت در مکان کنونی غیر ممکن است
مدیرکل سازمان محیط زیست استان لرستان با تاکید بر اینکه سهامداران و مدیرعامل این کارخانه باید واقعیتهای موجود را درک کنند، خاطرنشان کرد: امکان فعالیت یک کارخانه سیمان در گوشه شهری با جمعیت 500 هزار نفر، وجود ندارد.
کاکاوند با تاکید بر اینکه این کارخانه باید جابجا شود و برای جابجایی آن باید همه مسئولان استان تلاش کنند، عنوان کرد: کارشناسان این سازمان با بررسی های لازم و یافتن مکان مناسب زمینه های جابجایی این صنعت را فراهم کرده اند.
وی احداث کارخانه سیمان خرم آباد در مکان فعلی را خطری جدی دانست و یادآور شد: شک نکنید ادامه فعالیت این کارخانه در مکان فعلی غیر ممکن است.
مدیرکل سازمان محیط زیست استان لرستان با تاکید بر اینکه ما ضرورت حضور این صنعت در لرستان را درک می کنیم، بیان داشت: کارخانه سیمان باید در جایی ساخته شود تا هم برای اقتصاد استان مفید باشد و هم سلامت مردم را به خطر نیاندازد.
رئیس جمهوری دستور جابجایی کارخانه سیمان را صادر کرده است
مدیرکل سازمان محیط زیست استان لرستان با تاکید بر اینکه اقدامات این سازمان در حفظ سلامت مردم نه شعار است و نه تاکتیک، یادآور شد: همه اقدامات ما بر اساس اصول و قانون است.
کاکاوند با یادآوری طرح موضوع کارخانه سیمان خرم آباد در جلسه کارگروه تخصصی در دور دوم سفر هیئت دولت به لرستان، خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری در این جلسه به دلیل مشکلات زیست محیطی دستور اکید برای جابجایی کارخانه سیمان را صادر کرده اند.
وی همچنین به اعتراضات مردم روستایی منطقه کارخانه سیمان اشاره کرد و گفت: اهالی 11 روستای محل احداث کارخانه سیمان با نوشتن طومارهایی از مقامات ارشد استان خواسته اند که از هر گونه فعالیت این کارخانه جلوگیری کنند.
مدیرکل سازمان محیط زیست استان لرستان ضمن تاکید دوباره بر ضرورت جابجایی کارخانه سیمان، عنوان کرد: هیچ بانکی بدون مجوز محیط زیست نمی تواند به این کارخانه تسهیلات بدهد.
مجوز احداث کارخانه سیمان خرم آباد در مکان فعلی در حالی صادر شده است که به گفته مدیرکل محیط زیست استان لرستان اصل کمیته ای که این مجوز را تایید کرده است نیز زیر سئوال قرار دارد.
این کارخانه در فاصله 350 متری زندگی روستاییان منطقه قرار دارد که بنابر اظهارات کارشناسان محیط زیست علاوه بر فاجعه زیست محیطی در منطقه و آسیبهایی که به درختان منحصر به فرد بلوط وارد می کند می تواند در آینده نه چندان دور شهر خرم آباد را در هاله ای از دودهای سیمانی فرو برد.
با توجه به هشدارهای کارشناسان محیط زیست مجوز کارخانه سیمان باطل شد اما فعالیت غیرقانونی این کارخانه همچنان ادامه دارد که این امر موجب اعتراض نیروگاه خرم آباد و تهدیدهای سرمایه گذاران آن برای جابجایی این پروژه بزرگ شده است.
وضعیت موجود کارخانه سیمان در حالی مطرح می شود که این کارخانه دارای بیش از 46 هزار سهامدار است و بنابر ادعای استاندار لرستان شبهه های قانونی در تغییر وضعیت کارخانه سیمان از سهامی خاص به عام نیز وجود دارد.
در سفر دور دوم هیئت دولت به لرستان نیز ماجرای کارخانه سیمان و نیروگاه خرم آباد در جلسه ای با حضور ریاست جمهوری بررسی شد و در نتیجه تصمیم به جابجایی کارخانه سیمان گرفته شد که با توجه به مقاومت سرمایه گذاران این کارخانه این تصمیم هنوز محقق نشده است.
نظر شما