۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۶:۵۶

احیای بسته بندی های سنتی زعفران موجب افزایش صادرات می شود

احیای بسته بندی های سنتی زعفران موجب افزایش صادرات می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: یک پژوهشگر در حوزه زعفران با بیان اینکه محصول زعفران نیازمند توجه خاص به بسته بندی است، گفت: احیای بسته بندی های سنتی زعفران موجب افزایش صادرات خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمدحسن ابریشمی ظهر پنجشنبه در حاشیه همایش زعفران داروی گیاهی هزاره سوم، در جمع خبرنگاران افزود: در گذشته زعفران را در کیسه های چرمی صادر می کردند و اگر چه امروزه زعفران در بسته بندی های متنوع و جدیدی صادر می شود، ولی اگر روش های سنتی را بکار گیریم در صادرات زعفران تاثیر مثبتی خواهد گذاشت. 

نویسنده کتاب زعفران از دیرباز تا امروز با اشاره به تاثیر بسته بندی مناسب زعفران در افزایش صادرات گفت: احیای بسته بندی های سنتی زعفران موجب افزایش صادرات این محصول با ارزش خواهد شد.

وی با بیان اینکه صادرات 200 ساله زعفران ایران را در کتابی گردآوری و چاپ کرده است، تصریح کرد: مهم ترین مشکل صادرات زعفران ایران تقلب هایی است که برخی از واسطه ها حین خرید و فروش داخلی زعفران انجام می دهند. 

ابریشمی افزود: اگر فرهنگ مبادله صحیح رایج شود، کیفیت محصول صادراتی نیز افزایش خواهد یافت.

این نویسنده و پژوهشگر زعفران در خصوص قاچاق پیاز زعفران از ایران تصریح کرد: هیچ کشوری در دنیا نمی تواند در تولید زعفران، رقیب ایران شود؛ چرا که آفتاب 300 روزه ای که ما در خراسان داریم، کشورهای اروپایی 300 روز ابری دارند و همین مساله باعث خواهد شد که جایگاه بزرگترین تولید کننده زعفران برای ایران محفوظ بماند. 

وی با اشاره به متون کهن ایرانی در خصوص زعفران گفت: در گذشته از پیاز زعفران به عنوان مواد غذایی و حتی در عصر هخامنشیان برای پاکسازی پوست استفاده می کردند. 

این نویسنده افزود: زادگاه اولیه زعفران ایران بوده و در گذر زمان به سایر مناطق جهان انتقال یافته است

همچنین یک صادر کننده زعفران نیز در حاشیه این همایش گفت: باید نگاه علمی و پزشکی به گیاه زعفران را در دنیا گسترده تر کرد.

محمد ترابی فرد با اشاره به این که خواص پزشکی و دارویی گیاه زعفران در این همایش به خوبی مطرح شد، افزود: این که توانستیم خواص دارویی و پزشکی این محصول پر خاصیت را معرفی کنیم، گامی بزرگ و رو به جلو برای معرفی زعفران به سایر کشورهای دنیاست.

وی با اشاره به این که خاستگاه اصلی زعفران، کشور ایران است، افزود: خوشبختانه با اتخاذ سیاست های جدید تحول زیادی در عرصه تولید و توزیع زعفران در کشور صورت گرفته است و با همکاری شرکت های تولید کننده و توزیع کننده این محصول، قطعا بازار زعفران در داخل و خارج از کشور رشد قابل توجهی خواهد داشت.

این فعال صنعت صادرات زعفران با بیان این که هیچگاه مثل امروز به مصارف پزشکی و دارویی زعفران توجه نشده بود، اظهار داشت: معرفی این محصول می تواند برای گسترش صادرات زعفران به سایر کشورها تاثیر گذار باشد.

ترابی فرد خاطرنشان کرد: قطعا در آینده ای نزدیک با مطرح شدن خواص پزشکی، دارویی و آرایشی بهداشتی گیاه زعفران، سایر کشورها استقبال بیشتری از محصول زعفران ایران خواهند داشت.

وی در پایان تصریح کرد: از نکاتی که باید در زمینه صادرات این محصول مورد توجه قرار گیرد، بحث بسته بندی و نوع صادرات آن است که با توجه به رویکرد سال های اخیر صادرکنندگان و سازمان های ذیربط در این امر، تحول مثبتی در این راستا مشاهده می شود.

کد خبر 878555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha