عباس مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به اینکه در صورت تامین اعتبار لازم در سال های آتی این عرصه ها زیر پوشش عملیات های آبخیزداری قرار خواهد گرفت افزود: در حال حاضر در بیش از 700 هزار هکتار از حوزه های آبخیز، پروژه های آبخیزداری انجام شده که نیاز به کار تکمیلی دارند.
وی یکی از مهمترین فعالیتهای منابع طبیعی را طرح ها و پروژه های آبخیزداری عنوان کرد و اظهار داشت: این طرح ها بیشترین تاثیر را در حفظ آب و خاک دارند و خوشبختانه در سال جاری با توجه به بارندگیهای خوب و روان آب های مناسبی که در بعضی از شهرستانها داشتیم، بندهای خاکی توانسته بخش زیادی از روان آبها را جمع آوری و استحصال کند که این امر در مقابله با خشکسالی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون حدود 414 طرح مرتعداری با وسعتی معادل 855 هزار هکتار مطالعه و تهیه شده است خاطر نشان کرد: از این میزان 597 هزار هکتار به بیش از 9هزار و 173خانوار در قالب اجاره 15سال رایگان واگذار شده است.
مظفری مهمترین مفاد طرح های مرتعداری را ایجاد تعهد برای بهره برداران در رعایت تناوب چرا و قرق مراتع بذرکار، علوفه کاری در مراتع، تعادل دام و مرتع و جلوگیری از دام های مهاجر به مرتع واگذاری عنوان کرد و گفت: منابع طبیعی نیز در راستای تشویق بهره برداران نسبت به تامین آب شرب و دادن بذر رایگان و آموزش آنها همکاری لازم را انجام می دهد.
وی عمده ترین عملیات بیولوژیک در طرح های مرتعداری استان و اراضی ملی و منابع طبیعی را کشت یونجه دیم دانست و اضافه کرد: تاکنون 30هزار هکتار از این اراضی با مشارکت مردم تبدیل به کشت یونجه دیم شده که این امر در تامین علوفه و ذخیره آب و جلوگیری از فرسایش خاک تاثیر مطلوبی داشته است.
وی یادآور شد: ایجاد یک هزار و 500 هکتار پوشش گیاهی و جنگل کاری، اجرای طرحهای آبخیزداری از جمله فعالیتهای اداره منابع طبیعی استان مرکزی است.
نظر شما