۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۲:۴۱

محرابیان:

جلوی ورود کالاهای کم کیفیت به داخل کشور را می گیریم

جلوی ورود کالاهای کم کیفیت به داخل کشور را می گیریم

وزیر صنایع و معادن از تدابیر موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برای جلوگیری از ورود کالاهای کم کیفیت به داخل کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر محرابیان امروز شنبه در همایش سراسری بنگاههای صنعتی و معدنی کشوردر تهران با تشریح ابعاد ورود بحران اقتصادی غرب به ایران گفت: تبعات منفی و رکود ناشی از بحران اقتصادی و مالی غرب حداقل تا سه سال آینده ادامه خواهد یافت و این امر فرصتی را در مقابل بنگاههای صنعتی کشور قرار داده است تا بتوانند با تولید رقابتی و افزایش بهره وری خود را در عرصه اقتصادی که به تازگی در حال شکل گیری است با قدرت بیشتری نشان دهند.

وزیر صنایع و معادن افزود: در صنعت ایران و اقتصاد کشورها نیز به تبع این بحران بروز و ظهور کرده است و در این راستا، مدیران صنعت کشور نباید به هیچ وجه منتظر باشند که با یک نسخه واحد تاثیرات این حادثه را در واحدهای خود کنترل کنند بلکه هر مدیر صنعتی باید به تنهایی برای واحد خود با استفاده از متخصصان و پایش های تخصصی راهکارهای مناسبی را شناسایی و بسته های حمایتی مورد نیاز بخش تولیدی خود را تدوین کند.

وی تصریح کرد: بسته های حمایتی برای مقابله با بحران به صورت عمومی برای تمامی صنایع تدوین شده و بسته های حمایتی دیگری نیز در حال تدوین است که قطعا نقش عمومی دارد و اگر واحدی به تنها نتواند مسائل خود را شناسایی و برای آن تصمیمات ویژه اتخاذ کند قطعا تاثیرات بیشتری از این حادثه خواهد دید.

به گفته محرابیان در سال 87 علی رغم اینکه حدود 7 ماه از سال با بحران اقتصادی دنیا همزمان شد اما رشد مطلوبی در بخش صنعت کشور حادث شد به نحوی که در بخش سرمایه گذاریهای صنعتی 90 درصد رشد را تجربه کردیم که طی سالهای اخیر بی نظیر بوده است.

به گفته محرابیان متوسط رشد سرمایه گذاری سالانه در برنامه چهارم به قیمت جاری 475 درصد برای بخش صنعت بوده است که اگر بخواهیم این رقم را به قیمت سال 83 تبدیل کنیم رشد 246 درصدی نمایان خواهد شد.

وزیر صنایع و معادن گفت: رشد صنعت در برنامه سوم به صورت متوسط سالانه نسبت به برنامه دوم 35 درصد به قیمت ثابت در نظر گرفته شده بود.این در حالی است در حال حاضر تقاضای بسیاری برای ایجاد بنگاههای جدید را در کشور شاهد هستیم و از سوی دیگر، رشد در صنایع مادر را نیز نمی توان نادیده گرفت.

وی خاطر نشان کرد: تولید در سال 87 با شاخصه های مختلف و مثبت نسبت به سال 86 بروز کرده است اما چالشهایی نیز پیش روی آن قرار دارد که وزارت صنایع و معادن حدود 15 موضوع را استخراج کرده که اولین آن رکود بازار ناشی از کاهش تقاضای خرید است که یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای آن تدبیر، برنامه و استراتژی داشته باشیم.

به گفته محرابیان در این میان واحدهای تولیدی باید این نکته را در نظر گیرند که منافع خود و مصرف کننده هایشان در یک مسیر است و اجازه ندهند عده ای به آنها کد و نشانه اشتباه دهند چرا که انباشت کالاهای تولیدی و عدم امکان رقابت به دلیل ورود کالاهای ارزان قیمت خارجی به داخل را پیش رو دارند.

وی با اشاره به تشکیل تیم ویژه ای در دولت و وزارت صنایع با ماموریت بررسی تبعات منفی بحران و اثرات آن به تولید کشور، خاطر نشان کرد: این تیم به صورت روزانه اطلاعات را کسب و به صورت دقیق تمام تحولات اقتصادی در گوشه و کنار جهان را پایش می کند.

وزیر صنایع و معادن گفت: از پنجشنبه هفته گذشته مطلع شدیم که یکی از کشورها به صورت سیاست گذاری شده به بازار جهانی ورود یافته و محصولی خاص را با هر قیمتی از سطح بازار جمع می کند که این یک نشانه کاملا واضح است که اتفاقی می تواند بر روی این محصول در آینده رخ دهد.

محرابیان ادامه داد: در وزارت صنایع و دولت تیمهایی مشغول شناسایی این اثرات شده اند.

به گفته وی کارگروه حمایت تولید دولت نیز مسئول تصمیم گیری برای شرایط حاضر است که بتوان از تبعات و تاثیرات منفی بحران و چنین موضوعاتی جلوگیری کرد. برهمین اساس، مهم این است که تصمیم گیری این کارگروه به صورت سریع صورت می گیرد و علل و عوامل شناسایی می شود که بر این اساس، پیشنهاداتی برای تصمیم گیری به کارگروه منتقل خواهد شد.

محرابیان لطمه بزرگ محتمل بر واحدهای تولیدی را ظرفیت سازی درصنایع اشباع شده دانست و گفت: بسیاری از سرمایه گذاران بدون شناخت بر روی ظرفیت بازار تقاضای ایجاد سرمایه گذاریها در صنایع اشباع شده را دارند که بر این اساس، وزارت صنایع طبق قانون رفع موانع تولید نمی تواند جواز تاسیس به متقاضی ندهد ولی این موضوع اصلاح شده و جواز تنها به دو گونه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

به گفته وی جواز برای طرحهای با اولویت که زنجیره تولید آنها تکمیل نیست و صنایع مورد نیاز کشور به شمار می رود و نیز صنایعی که به اشباع نرسیده اند صادر می شود و از این طرحها نیز با پشتیبانی های مالی و یارانه ای به طور کامل حمایت صورت می گیرد اما آن دسته از طرحهایی که ظرفیت اشباع شده دارند اجازه بهره مندی از هیچ یک از تسهیلات و یارانه های ملی را ندارند.

وزیر صنایع و معادن از تدابیر موسسه استاندارد برای جلوگیری از ورود کالاهای کم کیفیت به داخل کشور خبر داد و گفت: بر این اساس، موسسه استاندارد قبل ازاینکه فردی اقدام به ثبت سفارش کند نمونه کالا را آزمایش کرده و در صورت تایید با درج کد بر روی برگه ثبت سفارش امکان ورود کالا را فراهم می آورد.

محرابیان خطاب به مدیران صنایع گفت: افزایش بهره وری را در دستور کار خود قرار دهید و از این فرصتها بهره گیرید چرا که بنگاههایی بعد از بحران موفق خواهند بود که از شرایط فعلی در جهت افزایش بهره وری خود استفاده کرده اند.

کد خبر 879362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha