به گزارش خبرنگار مهر، میر حسین موسوی در ادامه سفرهای انتخاباتی خود با سفر به یزد پیش از ظهر دوشنبه در جمع دانشجویان این استان در دانشگاه آزاد یزد حضور یافت و ضمن بیان سخنانی به سئوالات گوناگون دانشجویان یزدی پاسخ گفت.
وی با اشاره به صبغه تاریخی یزد مردم این شهر را مردمی متدین و با اخلاق خواند و اظهار داشت: از اینکه در خدمت شما مردم یزد، اساتید، فرهیختگان و دانشجویان هستم و در شهر سید محمد خاتمی سخنرانی می کنم خوشحالم، همچنین رحلت آیت الله بهجت را که از اولیاء خدا بود را تسلیت گفته و به روح پاک شهید آیت الله صدوقی و عالم بزرگوار آیت الله روح الله خاتمی نیز درود می فرستم.
موسوی ادامه داد: امروز به خاطر وجود انتخابات شرایط ویژه ای در کشور حاکم است. انتخابات دهم انتخاباتی حساس است و حساسیت سیاسی مردم نیز در مقطع کنونی در حال اوج گرفتن است ، چرا که آنها فارغ از زندگی روزمره صحبت های کاندیداها و برنامه های آنان را ملاحظه کرده و تصمیم خود را نسبت به گذشته و آینده حاکمیت بر سرنوشت خود می گیرند.
نخست وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس با تاکید براینکه متاسفانه رسانه ملی در آستانه انتخابات آنچنان که شایسته است به وظایف خود عمل نمی کند، تصریح کرد: حال که دست ما از رسانه ها کوتاه است شما دانشجویان هر کدام از مردم ایران باید حرف ها را بشنوید و آنها را به مردم منتقل کنید و چون ما رسانه ای فراگیر در اختیار نداریم با این اطلاع رسانی کاری کنیم که در نهایت مردم بهترین تصمیم را در انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ کنند.
وی با بیان اینکه بنده با شعار دفاع از حقوق مستضعفان پا به عرصه انتخابات گذاشته ام تاکید کرد : این موضوع با تکیه بر اقتصادی توانمند حاصل می شود که راه آن حمایت از بخش خصوصی ، تولید ملی و ایجاد اشتغال است که قطعا بر این موضوعات و به خصوص دفاع از حقوق مستضعفان تا آخر پایبند خواهم بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد : همانطور که امام راحل اشاره کردند، مستضعفان سرمایه ها و پشتوانه انقلاب اسلامی هستند.
موسوی در ادامه در پاسخ به سئوالات دانشجویان و اعلام حمایت برخی افراد و گروه های تند رو اصلاح طلب از وی موضع خود را در این باره اینگونه بیان کرد: بنده انسانی مسلمان هستم که پا به عرصه انتخابات گذاشته ام و از حمایت همه نیروها و گروه های سیاسی استقبال می کنم ، امروز کشور در خطر است و هر کس این خطر را احساس می کند باید با شعار تغییر متحد شود، ما از وضع فعلی، از قانونگریزی، از ضدیت با پیشرفت و توسعه در کشور خسته شده ایم.
وی با بیان اینکه تورم 25 درصدی کنونی باعث کوچک شدن سفرهای خانواده ها شده است، خاطر نشان کرد: مردم از گرانی ها خسته اند و این موضوع پشت آنها را خم کرده است لذا قطعا باید به این موضوع رسیدگی کرد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم در پاسخ به سئوال دانشجویی که خواستار تعیین موضعش در قبال نهضت آزادی شد، اظهار داشت : بنده از نهضت آزادی دفاع نمی کنم این حزب از احزاب قبل از انقلاب است شما هر چه بیشتر در باره از من سئوال کنید توضیح بیشتری خواهم داد و این به ضرر کسانی که درباره این موضوع از بنده سئوال می کنند.
وی با اشاره به اتفاقاتی که بعد از پیروزی انقلاب در عرصه سیاسی کشور رخ داد ، گفت : در آن زمان بحث تشکیل حزب الله متشکل از همه احزاب توسط شهید بهشتی مطرح شد که طی آن حتی خواستار آن شدند که با حضور اعضای نهضت آزادی یک حزب واحد تشکیل شود. البته انتخاب دولت موقت و حضور مهندس بازرگان نیز درخواست شهید بهشتی بود.
موسوی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اتفاقاتی رخ داد که باعث ایجاد اختلاف هایی بین نهضت آزادی و دیگر نیروهای انقلابی شد، تصریح کرد: شما صد بار هم که این سئوال را از بنده بپرسید جواب من همین خواهد بود. درست است که بنده با اعضای نهضت آزادی و مشی آنها اختلاف دارم اما این افراد را شهروندان ایران اسلامی می دانم.
نخست وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه همواره از هر گونه مصلحت اندیشی برای جلب آرا پرهیز می کنم و هرگز چنین شخصیتی نداشته و نخواهم داشت افزود: بنده هر کسی را که در این کشور زندگی می کند را شهروند ایرانی می دانم و نظام در مقابل این افراد مسئولیت هایی دارد.
وی در پاسخ به سئوال یکی دیگر از دانشجویان که برخی افراد کنونی نزدیک شده به میر حسین موسوی را متهم به فساد اقتصادی خواند، گفت : چطور دولتی که 4 سال است که داعیه مبارزه با فساد را دارد حتی نتوانسته است یک نفر از افرادی که شما آنها را محکوم می کنید به دادگاه تحویل و محاکمه کند.
میر حسین موسوی ادامه داد: بزرگترین کار قوه قضائیه این است که وقتی جرمی صورت می گیرد آن فرد را محاکمه می کند و مابقی مردم نیز از این مفاسد مبرا هستند. متاسفانه دولت فعلی هر روز شعار مبارزه با فساد می دهد اما کسی محکوم نمی شود. این افراد را متهم کردن بدون اثبات جرم تجاوز به حقوق مردم است و خود نوعی جرم محسوب می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بنده در دولت آینده جزء اولین لوایحی که دنبال خواهم کرد ایجاد یک نوع محدودیت برای جلوگیری از قدرت تهمت زنی دولت به مردم و نیروهای دلسوز انقلاب خواهد بود. گفتن مبارزه با فساد آسان، اما اثبات آن مشکل است ، که دولت فعلی نیز در این باره مشکل دارد.
همچنین زهرا رهنورد همسر مهندس میر حسین موسوی که وی را در سفر به استان یزد همراهی می کرد در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: امروز برای من روز پرشکوهی است چون در جمع شما دانشجویان، اساتید و مردم با فرهنگ یزد هستم. همچنین رحلت آیت الله العظمی بهجت را تسلیت عرض می کنم و یاد آیت الله روح الله خاتمی و شهید صدوقی را گرامی می دارم ای کاش امروز سید محمد خاتمی هم در کنار ما بود.
موسوی در ادامه پاسخ به سئوال دانشجویان درباره جایگاه اجرایی و واقعی زنان در دولت خود و معنای تبعیض جنسیتی اظهار داشت : بنده درباره جایگاه زنان و وجود شعار تبلیغاتی در این خصوص دغدغه دارم. بنده از اول زندگی خود اعتقاد داشتم که کسی یا نباید قول دهد یا اینکه اگر قولی داد به آن عمل کند. حتی اگر مردم هم قول یک کاندیدا را فراموش کنند - که اینگونه نیست - ما افراد مذهبی و مسلمانی هستیم و باید در قبال وعده های خود در مقابل خداوند پاسخگو باشیم لذا سعی می کنم که قولی بدهم که توان عمل به آن را داشته باشم.
وی افزود: برای حضور زنان دربالاترین رتبه های جمهوری اسلامی ایران منعی وجود ندارد وبنده تلاش خواهم کرد که در دولت آینده از زنان در بالاترین مقامات استفاده کنم.
همچنین دکتر زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی در پاسخ به این سئوال گفت در حال حاضر خواسته هایی مطرح و وعده هایی داده می شود، با این موضوعات مسائل از جمله تبعیض زنان حل نمی شود. معتقدم رفع تبعیض زنان به عزم ملی نیازمند است.وی با تاکید بر اینکه باید موانع وجود تبعیض درجامعه شناخته شود افزود: مردم و قوای سه گانه باید مشکلات زنان را حل کنند و خود خانمها نیز باید تلاش مضاعفی از خود نشان دهند.
موسوی در پاسخ به سئوال دانشجویی که پرسید آیا در دولت شما هم دانشجوی ستاره دار وجود خواهد داشت و با نگاه امنیتی به جوانان نگریسته خواهد شد، گفت: بنده معتقدم حاکم کردن نگاه امنیتی به جوانان به طور عام و به دانشجویان به طور خاص به ضرر آینده ، وحدت ملی و کشور ما است. ما باید این نوع نگاه را به خصوص درباره دانشجویان در جامعه برداریم.
میرحسین با تاکید بر اینکه بنده مخالف ستاره دار شدن دانشجویان هستم و یقینا این مسئله را از دانشگاهها حذف خواهم کرد ادامه داد: بنده مخالف جدا کردن دانشجویان و تبدیل آنان به غیرخودی هستم و آزادی بیان را از خواسته های اولیه انقلاب می دانم و به آزادی بیان و آزادی پس از بیان معتقدم متاسفانه با وضعیتی که بوجود آمده همه برگشت به انقلاب را بازگشت به عقب می دانند اما من این اعتقاد را ندارم.
وی یادآوری کرد که همواره موافق بازگشت به آزادی های مصرح قانون اساسی هستم و این موضوع را برای نظام یک اصل می دانم. بنده بستن روزنامه یاس نو را هم محکوم می کنم .
در ادامه زهرا رهنورد رئیس پیشین دانشگاه الزهرا در پاسخ به سئوال دانشجویی درباره تبعیض جنسیتی در ورود به دانشگاهها گفت: درسی امین سال پیروزی انقلاب کشور آن قدرقدرتمند است که بحث دیگری سازی را کناربگذارد. از آغاز پیروزی انقلاب این تبعیض وجود داشت و بنده از ابتدا با آن مبارزه کردم و حتی آن را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و در سال 67 این تبعیض را حذف کردم.
وی با تاکید براینکه باید از اینکه 70 درصد ورودی دانشگاههای ما را دختران تشکیل می دهند خوشحال باشیم وبه آن افتخار کنیم خاطرنشان کرد: این نشان دهنده این است که نظام نظام جمهوری اسلامی ایران باید قدر دختران را بداند و شرایط زندگی خوب ، کار و رفاه را برای آنان فراهم کند.
رهنورد تصریح کرد: باید آسیب شناسی کنیم و علت کاهش یافتن ورودی پسران به دانشگاهها را بیابیم اما اینکه بخواهیم تبعیض جنسیتی قائل شویم این موضوع قطعا اهانت به دانشگاهها است.
نظر شما