دکتر منوچهر صانعی درهبیدی که با خبرنگار مهر گفتگو میکرد، در پاسخ به این سؤال که در موقعیت کنونی ما به کدامیک از فلسفههای تحلیلی و قارهای بیشتر نیاز داریم؟ گفت: نمیتوان گفت به کدامیک بیشتر نیاز داریم. ما اصولاً به آشنایی با اندیشههای بیگانه نیاز داریم و هیچ فرقی نمیکند این فلسفهها چه باشند. به نظر من اینها هر دو در سطح همند و برای ما مهم هستند.
وی افزود: مسئله ما، شناخت جریانهای فکری موجود است و تأثیری که این جریانات فکری در تحولات اجتماعی و سیاسی گذاشتهاند. اینها هر کدام بهنحوی در تحولات تأثیرگذار بودهاند و من نمیتوانم بگویم کدام مهمتر است و یا کدام بیشتر مورد نیاز است.
دکتر صانعی در پاسخ به این سؤال که کدامیک از این شاخهها در ایران بهتر و بیشتر معرفی شده است؟ گفت: در ایران فلسفههای قارهای بیشتر و بهتر معرفی شده است به دلیل اینکه ما ایرانیها یک سنخیت فکری با آلمانیها داریم و فلسفههای قارهای اروپا بیشترش آلمانی است.
وی افزود: اصولاً ما فلسفههای آلمانی را به دلیل اعتقادات دینیمان و اینکه تمایلات متافیزیکی که ما ایرانیها داریم اینها بیشتر در فلسفههای آلمانی پیدا میشود بیشتر شناختهایم. فلسفه انگلیسی، فلسفه زبان است و تحلیلهای واژهای. بهر حال در این فلسفه تحلیلی مسائل کمتر متافیزیکی هستند. اینچنین است که در ایران فلسفههای اروپایی جذابیت دارند.
نظر شما