به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا بیاتی - مجری طرح هدف از انجام این تحقیق را سنتز نانولایه های ترکیبی با پایه اکسید تیتانیوم با روشMAO یا روش (Micro Arc Oxidation) و تهیه یک نانو فتوکاتالیست مناسب برای شیرین سازی گاز طبیعی بیان کرد.
وی افزود: امروزه پوششهای سنتز شده با روش MAO دارای کاربردهای متعددی در صنایع نفت و گاز، خودرو و سیمان هستند لذا زمینه های کاربردی مختلفی به آنها اختصاص یافته که موجب افزایش بازدهی، کاهش هزینه های تولید و بهبود کیفیت کالاها خواهد شد.
بیاتی به ویژگیهای فرآیند MAO اشاره کرد و اظهار داشت: این روش روشی الکتروشیمیایی برای سنتز پوششهای تبدیلی روی فلزاتی نظیر تیتانیوم است که در ولتاژهای بسیار بالا در حدود 500 ولت انجام می گیرد. لایه های ایجاد شده با این روش دارای چسبندگی عالی، مقاومت به خوردگی خوب و مقاومت سایشی بالا هستند به دلیل ایجاد پلاسمای سرد بر روی سطح آند، سرعت فرآیند در این روش بسیار بالا است به طوریکه در حدود 5 دقیقه لایه هایی با ضخامت 20 میکرون قابل سنتز هستند.
مجری طرح ادامه داد: در این پژوهش برای آماده سازی سطح زیرلایه ها ابتدا میله های تیتانیومی پولیش شده و پس از آن در "استون" شسته می شوند و در محلول اسید فلوریدریک و در دمای اتاق به مدت 30 ثانیه حکاکی می شوند سپس سطح آنها با روش اولتراسونیک تمیزکاری نهایی می شود.
وی اضافه کرد: همچنین از کاتدهای سیلندری شکل فولاد زنگ نزن نیز به منظور کامل کردن سل الکتروشیمی استفاده می شود این امر برای توزیع هرچه یکنواخت تر کردن میدان الکتریکی بین کاتد و آند انجام می شود.
بیاتی تاکید کرد: ما در نظر داریم در مراحل بعدی تحقیق خود مولکولهای سمی همراه با گاز طبیعی و یا به بیان دیگر سولفید هیدروژن را با این روش حذف کنیم و روش جدیدی برای شیرین سازی گاز ابداع کنیم.
نظر شما