۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۱۰

گزارش مهر از دستورالعمل تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات وزارت نیرو

گزارش مهر از دستورالعمل تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات وزارت نیرو

دستورالعمل اجرایی آئین نامه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی در وزارت نیرو با امضای وزیر نیرو و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در اجرای ماده 3 آیین نامه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی ( موضوع مصوبه شماره 118524/ ت 39749 ه مورخ 15/7/87 هیئت وزیران) و به منظور شناسایی و حمایت از نوآوران و صاحبان ایده های نو و بهره مندی وزارت نیرو از آنها، دستورالعمل اجرایی آئین نامه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی در وزارت نیرو تدوین شده است.

این دستورالعمل پس از امضای سید پرویز فتاح وزیر نیرو و صادق واعظ زاده معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ابلاغ شده است.

جزئیات دستورالعمل اجرایی آئین نامه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی در وزارت نیرو به شرح ذیل است:

ماده 1- تعاریف

نوآوران و صاحبان ایده های نو: افرادی هستند که ایده آنها به صورت بالفعل به نتایج معینی دست یافته و یا بالقوه ظرفیت آن را داشته باشد.

مده 2- محدوده اجرا

2-1- محدوده اجرا: محدوده اجرای این دستورالعمل، حوزه ستادی وزارت نیرو، شرکتهای مادر تخصصی، کلیه شرکتهای تابعه و مراکز پژوهشی وزارت نیرو می باشند.

2-2- مسئولیت اجرا: مسئولیت اجرای این دستورالعمل در حوزه ستادی وزارت نیرو برعهده معاون تحقیقات و منابع انسانی و در شرکتهای مادر تخصصی و شرکتهای تابعه بر عهده مدیران عامل و در مراکز پژوهشی برعهده روسای مراکز می باشد.

2-3- مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل در وزارت نیرو برعهده معاونت تحقیقات و منابع انسانی می باشد.

2-4- واحد حمایت کننده: در شرکتهای مادر تخصصی، شرکتهای تابعه و مراکز پژوهشی، معاونت پژوهشی و یا عناوین مشابه به عنوان واحد حمایت کننده از نوآوران می باشند، در حوزه ستادی نیز کتابخانه و مرکز اسناد عهده دار ارائه خدمات خواهد بود.

ماده 3- امکانات و خدمات علمی و فنی:

- منابع و تجهیزات پژوهشی و تحقیقاتی

- فضا، امکانات و مواد آزمایشگاهی و کارگاهی

- خدمات تجهیزات پیشرفته و تخصصی و انجام آزمایشها

- نتایج مطالعات و پژوهشهای مرتبط با ایده مطابق مقررات

- بازدید از کارخانجات، تاسیسات، آزمایشگاهها، کارگاهها و نظایر آن

- راهنمایی و مشاوره علمی و تخصصی

- حمایت مالی از تکمیل ایده ها و طرحهای نوآورانه در چارچوب پروژه تحقیقاتی

- سایر امکانات و خدمات که نقش مستقیم در تکمیل نوآوری دارد.

ماده 4- دستور انجام کار:

4-1- پذیرش نوآوران: پذیرش نوآوران بر مبنای ارائه طرح نوآوری خواهد بود که ایشان می توانند طرحهای خود را به یکی از واحدهای حمایت کننده از نوآوران در مجموعه وزارت نیرو منعکس نمایند.

4-2- روش بررسی طرحهای نوآوری:

4-2-1- واحد حمایت کننده پس از دریافت طرحهای نوآوری و مستندات مورد نیاز که بتواند به نحو مناسب امکان ارزیابی طرح را فراهم نماید، نسبت به تشکیل پرونده اقدام می نماید.

4-2-2- واحد حمایت کننده امور کارشناسی اولیه و عمومی طرحها را انجام داده و در خصوص نحوه بررسی تخصصی طرحها به یکی از دو روش زیر، تصمیم گیری می نماید.

-نظرخواهی از مراکز پژوهشی و اجرای ذیربط

- برگزاری جلسه کمیته تخصصی

4-2-3- استعلام از مراکز پژوهشی و اجرایی ذیربط به صورت رسمی توسط واحد حمایت کننده انجام شده و زمان برگزاری جلسه کمیته تخصصی نیز حداقل دو هفته قبل از موعد مقرر، به صورت رسمی به اطلاع نوآور خواهد رسید و از وی برای حضور در جلسه، دعوت به عمل خواهد آمد.

4-2-4- واحد حمایت کننده نتایج بررسی طرح، داوری و تصمیمات کمیته تخصصی ( در صورت برگزاری جلسه کمیته تخصصی) را به معاونت تحقیقات و منابع انسانی به عنوان ناظر بر اجرای دستورالعمل و نوآور اعلام می نماید.

4-2-5- مدت زمان لازم برای ارزیابی و اعلام نتیجه، به شرط کامل بودن مستندات، حداکثر یک ماه می باشد.

تبصره 1- در صورتی که نوآور یکی از اشخاص ذیل باشد، طرح وی از بررسی تفصیلی معاف و جهت اتخاذ تصمیم نسبت به مساعدت به ایشان با فوریت اقدام خواهد شد.

- اشخاص تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان

- دانشجویان تحصیلات تکمیلی

- اعضای هیئت علمی

-برگزیدگان جشنواره های علمی و فناوری معتبر شامل خوارزمی، رازی، شیخ بهایی و فارابی

- مخترعان دارای اختراع مورد تایید وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

تبصره 2- کلیه واحدهای مجری این دستورالعمل موظفند واحد حمایت کننده و فرد مسئول در آن واحد را به همراه تلفن تماس از طریق وبگاه آن واحد به اطلاع عموم برسانند.

تبصره 3- واحدهای اجرا کننده این دستورالعمل موظفند در صورت مراجعه حضوری نوآوران به واحدهای مذکور، شرایط حضور آسان ایشان را مانند توجیه ماموران انتظامات و نگهبانی، کارکنان روابط عمومی و ...، استفاده از کتابخانه و دسترسی به خدمات اطلاع رسانی الکترونیکی را فراهم نمایند.

ماده 5- تعهدات نوآوران و صاحبان ایده های نو جهت استفاده از امکانات

نوآوران موظفند دقت کافی در بهره برداری صحیح از امکانات و تجهیزات و خدمات علمی و فنی مراکز به عمل آورند و ضوابط مراکز در خصوص حفاظت از اموال و تجهیزات و جنبه های ایمنی، بهداشتی و امنیتی را رعایت نمایند و در صورت اتلاف یا تقصیر، مسئولیت خسارتهای وارده را بر عهده داشته و نسبت به ادامه کار ایشان تصمیم گیری می شود. همچنین نوآوران باید در نشر نوآوری، مراتب حمایت وزارت نیرو را اعلام نمایند.

ماده 6- اعتبار مورد نیاز

کلیه شرکتهای مجری این دستورالعمل موظفند میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای دستورالعمل ( حمایت از نوآوران) را در هر سال پیش بینی نموده و در بودجه سنواتی خود لحاظ نمایند.

ماده 7- مدت ارائه خدمات به نوآور

مدت ارائه خدمات موضوع این دستورالعمل به نوآور، بر اساس توافق صورت پذیرفته بین نوآور و شرکت ارائه دهنده خدمات تعیین می گردد.

ماده 8- مواعد ارائه گزارش

کلیه شرکتهای مشمول این دستورالعمل موظفند هر شش ماه یکبار گزارش عملکرد خود را به معاونت تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو به عنوان ناظر بر اجرای دستورالعمل ارائه نموده و معاونت تحقیقات و منابع انسانی مسئول ارائه گزارش نهایی عملکرد مجموعه وزارت نیرو به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می باشد.

ماده 9- این دستورالعمل در 9 ماده به تصویب وزیر نیرو و تایید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رسید و از تاریخ ابلاغ به مدت 2 سال قابل اجرا می باشد.

کد خبر 881392

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha