۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۵:۳۷

گزارش خبری مهر/

سمنان ایستگاه آخر سفر احمدی نژاد/ 251 مصوبه حاصل سفر اول

سمنان ایستگاه آخر سفر احمدی نژاد/ 251 مصوبه حاصل سفر اول

سمنان - خبرگزاری مهر: رئیس جمهور دولت نهم که شعار عدالت محوری را بر زبان دارد بار دیگر در آخرین سفر استانی هیئت دولت در دور دوم سفرهای استانی به زادگاه خود سفر می کند.

به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، استان سمنان که در دور اول سفرهای استانی نیز سی امین استان کشور در میزبانی از رئیس جمهور و وزرای کابینه وی بود این بار نیز سمنان به ایستگاه آخر سفرهای استانی رئیس جمهور مبدل شده است، این در حالی است که سفر رسانه ای به سمنان در اواخر سال گذشته نوید آن می داد که رئیس جمهور این بار زودتر به استان زادگاه خود سفر کند.

به هر حال 251 مصوبه در قالب یک هزار طرح از مصوبات سفر سی امین رئیس جمهور به استان سمنان بود که بنا به گفته مسئولان 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

هم اکنون شهرها و محله های مختلف ششمین استان پهناور کشور مشتاقانه برای دیدار رئیس جمهورشان لحظه شماری می کنند تا شاید بار دیگر مصوباتی برای توسعه و پیشرفت محل زندگی خود شاهد باشند.

قومس، سرزمین سر برآستان رشته کوه های البرز نهاده و پای به دامان کویر کشیده با شهرهای کهن وآبادی های انبوه خود درشکل گیری مایه های فرهنگی و زمینه های تمدن ساز ایران زمین نقشی قابل توجه داشته است.

این استان در گذرگاه شرق و غرب، به ویژه جاده جهانی ابریشم بوده و از این خطه، ابریشم چین به غرب آسیا وارد یا صادر و درازای آن مصنوعات این سرزمین ها روانه شرق آسیا می شده است.

استان سمنان از کهن ترین و بزرگترین استانهای کشور

استان سمنان از کهن ترین و بزرگترین استانهای کشور است که با وسعتی حدود یکصد هزار کیلومتر مربع 6/5 درصد از کل مساحت خاکی کشور را شامل شده و به همین جهت ششمین استان وسیع کشور محسوب می شود این استان با 600 هزار نفر جمعیت از سمت شرق با پایتخت ایران همسایه است و در همجواری استانهای مهمی چون اصفهان خراسان، مازندران و گلستان واقع شده است.

این استان دارای پنج شهرستان سمنان، شاهرود، دامغان، گرمسار و مهدی شهر بوده است که در سفر هیئت دولت به استان بخش مهدی شهر و شهمیرزاد با 30 هزار جمعیت به شهرستان ارتقاء پیدا کرده است که با این ارتقاء شهمیرزاد به عنوان بخش و روستای درجزین به عنوان شهر به تقسیمات کشوری این استان افزوده شده است.

شهرستان سمنان به عنوان مرکز استان سمنان تعیین شده ولی از لحاظ جمعیت شهرستان شاهرود از جمعیتی بیش از مرکز استان برخوردار است و به این جهت ادارات کل تبلیغات اسلامی، راه و ترابری، شرکت پخش فرآورده های نفتی، راه آهن شمال شرق در این شهرستان واقع شده است.

استان دارای 13بخش، 29 دهستان و 17 شهر بوده و علی رغم اینکه به عنوان ششمین استان از نظر وسعت در کشور است جمعیت کل استان حدود 600 هزار نفر است.

استان سمنان رتبه اول تعداد دانشجو در کشور

در استان سمنان آموزش عالی فعالیت قابل توجهی داشته و به جز دانشگاههای غیر انتفاعی، انواع دانشگاهها در استان از تکاپوی کافی برخوردارند و در مجموع 42 مرکز آموزش عالی در استان سمنان فعال است که از لحاظ تعداد دانشجو رتبه اول کشور است.

مردم استان از لحاظ سواد در حد بالایی قرار دارند به طوری که امسال شاهد برگزاری جشن پایان بی سوادی در استان خواهیم بود و دانش آموزان سمنانی نیز بحث های مختلف علمی و آموزشی و فرهنگی و هنری نقش آفرین بوده اند و رتبه دوم قبولی در کنکور سراسری را به خود اختصاص داده اند.

استان سمنان مهد شعرا و عالمانی چون منوچهری دامغانی، ابن یمین فریومدی، فروغی بسطامی و عارفان و دانشمندانی مانند شیخ علاء الدوله سمنانی و شیخ ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی است.

استان سمنان دارای بیش از هزار اثر تاریخی است که نیمی از آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که در استان 57 رشته صنایع دستی موجود است.

فرشهای دستباف سمنانی ها همانند کویر، پر رمز و رازند و سکوتی سرشار از گفتنی ها را درخود دارند، بیش از پنج هزار نفر بافنده فعال استان در کارگاه های  خانگی فرش بافی و یا در مجتمع های کارگاه های قالیبافی مشغول فعالیت بوده و سالانه بیش از 13 هزار متر مربع فرش تولید و بخشی از آن را به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می کنند.

25 درصد مناطق حفاظت شده زیست محیطی کشور در سمنان

برخورداری از تنوع اقلیمی، ذخائر طبیعی و زیست محیطی و حیات وحش و وجود نادرترین گونه های گیاهی، جانوری جهان و جاذبه های طبیعی مانند پارک ملی خارتوران، جنگل ابر، پارک ملی کویر، منطقه حفاظت شده پرور و... باعث شده که 25 درصد مناطق حفاظت شده زیست محیطی کشور در استان وجود دارد.

و کویر دریایی است ازدل های آسمانی و دست های سخاوتمند و قناعت پیشه ی مردمانی که دل درگرو مهربانی های آفتاب دوخته اند، چهره ی زیبا وشگفت انگیز کویر که ازطبیعت بکر و بدوی اش بهره گرفته است چنان است که هرگاه به دور دستش نگاه می کنی، آشکارا پایان جهان در برابر دیدگانت قرار می گیرد.

زیبایی کویربکر و خیره کننده است به خصوص در هنگام شب های بهار و تابستان که ستاره ها انگار با احساس امنیت بیشتر از خانه های خود به درآمده و پایین تر می آیند تا زمین و زمینیان را به نظاره بنشینند.

سمنان از لحاظ سرمایه گذاری مقام اول کشور

این استان از لحاظ سرمایه گذاری به ازای هر نفر سکنه ، مقام اول کشور را داراست و از نظر رشد سرمایه گذاری صنعت، مقام هشتم کشوری را به خود اختصاص داده است.

یکی از استانهای ایران که صنایع گوناگونی را در خود جای داده ، استان پهناور سمنان است که از لحاظ تعداد جواز تأسیس واحدهای صنعتی، رتبه ششم واز لحاظ تعداد پروانه های بهره برداری رتبه چهاردهم را در بین دیگر استان های کشور داراست.

محور اصلی توسعه استان بخش صنعت و معدن است بیش از 1500 واحد فعال صنعتی در استان فعال است. صادارت بیش از 50 نوع کالا ی صادراتی استان سمنان با ارزش افزوده بالا به 40 کشور کوچک و بزرگ جهان حاکی از قابلیت فراوان استان در حوزه تجارت خارجی است.

استان سمنان با ذخائرعظیم در329 معدن ، بیش از 10 درصد کل معادن کشور را در خود جای داده است، وجود 34 معدن سنگ نم ، 33 معدن سولفات سدیم ، 55 معدن سنگ گچ ، 41 معدن ذغالسنگ ، 9 معدن خاک صنعتی ، 9 معدن آهن و پنح معدن کرومیت با کیفیتی کم نظیر این استان را به منطقه ای زر خیز و با قابلیتهای اقتصادی و زیر بنایی فراوان تبدیل کرده است.

این استان با تولید 50درصد نمک، 40 درصد گچ ، 80 درصد زئولیت و 95 درصد سلستین کشوردرجایگاه نخست قراردارد وبا تولید 10 درصد سولفات سدیم، 10 درصد کرومیت و 15 درصد ذغال سنگ جایگاه دوم و سوم را درشاخص تولید کشور به خود اختصاص داده است و در مجموع از 72 کانسار موجود در کشور ایران ، استخراج بیش از 40 نوع ماده معدنی دراستان سمنان انجام می گیرد.

تنوع اقلیمی و اکولوژیکی، ذخایرطبیعی و زیست محیطی و وجود نادر ترین گونه های گیاهی و جانوری، جاذبه های گردشکری، کویر مرکزی و دیگر شرایط طبیعی سبب شده اند که این استان درحال توسعه، موقعیت خاص و منحصر به فردی را درکشور دارا باشد و سرشار از انواع ثروت های طبیعی شود.

وجود اراضی بلامعارض برای توسعه و استقرار صنایع بزرگ و پذیرش جمعیت، برخورداری از شبکه های انتقال وخطوط اصلی انرژی کشور، وجود پوشش مخابراتی و زیرساخت مناسب ITC ، استقراردر کریدور بین المللی فیبرنوری از جمله بسترهای مهم توسعه استان تلقی می شود، استقرار در مسیر کریدور حمل ونقل بین المللی شرقی، غربی و شمالی، جنوبی و وجود بیش از 500 کیلومتر بزرگراه تهران مشهد وراه آهن دوخطه تهران مشهد به طول 1080کیلومتر در این استان فراهم است.

به هر حال دومین سفر استانی دولت به استان سمنان فرصتی برای بازبینی توانمندیها، ظرفیتها و مصوبات استانی سفر اول است و مردم استان امیدوارند این سفر تحولی در بخشهای دارای مشکل استان ایجاد کند.

کد خبر 881550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha