به گزارش خبرنگار مهر، نشست امضای تفاهمنامه همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت سینمایی وزارت ارشاد با حضور محمدرضا جعفری جلوه، حسین هاتفی فارمد، تنی چند از مسئولین و مدیران هر دو سازمان و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
در ابتدای نشست پس از قرائت تفاهمنامه هاتفی فارمد گفت: پس از آسیبشناسی حوزه صنایع دستی متوجه شدیم برای آشنایی بیشتر مردم با این هنر نیازمند مساعدت رسانهها به ویژه معاونت سینمایی هستیم. امروز مردم با این هنر اصیل و بومی آشنایی کامل ندارند و رسانهها در راس برنامهریزیهای ما قرار دارند.
وی با اشاره به گستردگی این هنر در زمینههای مختلف افزود: در حال حاضر 250 رشته فعال در زمینه هنری سنتی و صنایع دستی داریم. به همین دلیل میخواهیم با تمرکز بر حوزه سینما این هنر را بیش از گذشته به دنیا معرفی کنیم. ایران به جهت داشتن بناهای سنتی و تاریخی لوکیشنهای خوبی را در اختیار فیلمسازان قرار میدهد و ما برای ارتباط با هنرمندان آمادگی کامل داریم.
هاتفی فارمد در ارتباط با همکاری این سازمان با جشنواره فیلم فجر گفت: همکاران ما پارسال در جشنواره فجر از سه فیلم که به موضوع صنایع دستی پرداخته بودند، تقدیر کردند. امیدواریم با امضای این تفاهمنامه بتوانیم امسال از فیلمهای بیشتری در این زمینه تقدیر کنیم.
معاون هنرهای سنتی با اشاره به مشکلات این حوزه افزود: ما در زندگی روزمره مانند گذشته چندان از هنرهای سنتی استفاده نمیکنیم. حتی شرایط به گونهای شده که فرزندان هنرمندانی که در این حوزه فعالیت میکنند راغب نیستند کار پدر را ادامه دهند. اگر این شرایط ادامه پیدا کند در 50 سال آینده باید هنرهای سنتی و صنایع دستی را فقط در موزهها ببینیم.
وی ادامه داد: بخش توسعه و ترویج این سازمان میتواند پیوند خوبی با رسانهها برقرار کند. ما نیز دورنمای خوبی برای این همکاری میبینیم و امیدواریم در بخشهای مستند، کوتاه و آثار داستانی در آینده شاهد توجه به این هنر باشیم. سینما میتواند بالی خوب برای اوج گرفتن هنرهای سنتی و صنایع دستی باشد.
در ادامه این نشست سماواتی دبیر جلسات گفتمان هنرهای سنتی گفت: تا امروز ما برای این همکاریها پنج گفتمان انجام دادیم و در آینده نیز با مرتضی میرباقری معاون سیما و محمدحسین صوفی معاون صدای سازمان صدا و سیما برای ادامه این فعالیتها جلساتی برگزار خواهیم کرد.
جعفری جلوه هم گفت: خوشحالیم که قدر سینما نسبت به گذشته و نقش آن در فرهنگسازی و بازتولید فرهنگی بیشتر دیده میشود. فرهنگ، هویت و هنر گوهری در حاشیه مانده و به یغما رفته بود که انقلاب اسلامی توانست حرکتی در بازشناسی آن انجام دهد. این انقلاب هنر را به صحنه کشاند و این تلالو به صورت گسترده در تمام فعالیتهای فردی و جمعی ما تاثیر گذاشت.
معاون سینمایی وزیر ارشاد با اشاره به هنرهای سنتی افزود: ما نگاهمان به هنرهای سنتی از جنس جستجوگری است و در آن معتقد به یک پیوستگی هستیم. ما اینها را از هم جدا نمیبینیم. پیوند هنرهای سنتی و جدید یکی از انگیزههای ما است. نسبت ما و شما نسبت امتدادی است و از این رو سینما را در امتداد هنرهای سنتی به لحاظ نظری و سمعی و بصری میبینیم.
وی ادامه داد: سینمای ایرانی و اسلامی تصویرگر زندگی، آداب و عادات آمیخته با خانه و خانواده ایرانی است. سینمای ملی باید نسبتی گسترده را با مجموعه این هنرها برقرار کند. این اتفاقها فقط با این نسبت گسترده شکل میگیرد. صنایع دستی یک فرصت فوقالعاده است که میتواند به یک اقتصاد مبلغ تبدیل شود. رسانه سینما نیز در خدمت این پهنه وسیع است.
جعفری جلوه تاکید کرد: به همین جهت طبیعی است که در این میان سینما فراخوانده شود. وقتی سینما تنها نباشد به مراتب این فعالیت پررنگتر خواهد بود. امیدوارم بتوانیم از این طریق در عرصه تولیدات سمعی و بصری در عرصه فیلم و بازی بیشتر از گذشته فعالیت کنیم.
نظر شما