مسئول روابط عمومی جمعیت مبارزه با دخانیات در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب تاکید کرد: تعداد قربانیانی که همه ساله در کشور در اثر مصرف دخانیات از بین می روند، بیشتر از قربانیان زلزله بم است. و متاسفانه اصلا به این مسئله توجه نمی شود.
احمد دولتخواه با اشاره به آمارهای مستندی که در این رابطه وجود دارد گفت : اغلب بیماریهایی که در اثر مصرف مستقیم و غیر مستقیم انواع مواد دخانی مردم را به کام مرگ می کشاند شامل بیماریهای قلبی عروقی، ریوی و حتی اعصاب و روان است.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ودرمان کشور به سازمان بهداشت جهانی بیش از 10 میلیون نفر از جمعیت کشور ایران سیگاری هستند که سالیانه بیش از 58 میلیارد نخ سیگار مصرف می کنند و در حدود 45 درصد مردم کشور نیز در معرض استشمام مستقیم دود سیگار قرار دارند.
همچنین بیش از 24 درصد از مردان بالای 15 سال، 2 درصد خانمهای بالای 15 سال، 2/3 درصد از دانش آموزان پسر 13 تا 15 سال و 1 درصد دانش آموزان دختر 13 تا 15 سال کشور سیگاری هستند.
سال گذشته نیز دکتر محمدرضا جهانی جانشین وقت دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر آمار مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار و دخانیات در کشور را سالانه در حدود 70 هزار نفر کشته عنوان کرد.
بنابر گفته های مسئول روابط عمومی جمعیت مبارزه با دخانیات تلفات مصرف دخانیات در کشور ما به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است و مسئولان و مردم باید هر چه سریعتر برای آن چاره اندیشی کنند.
نظر شما