۱ خرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۳۳

حجت الاسلام جمالی:

خلا نهضت نرم افزاری در کشور هنوز وجود دارد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: استاد فرهنگستان علوم اسلامی گفت: هنوز خلا نهضت نرم افزاری در کشور احساس می شود و همچنان به مدلها و ساختارهایی که در این زمینه لازم است دست نیافته ایم.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، حجت الاسلام مصطفی جمالی ظهر جمعه در همایش غرب شناسی، انقلاب اسلامی و نسبت بین آنها در دانشگاه لرستان اظهار داشت: امروز ما باید به سمت برخی موضوعات جدیدتر و کاربردی تر برویم و از موضوعاتی چون "تجدد گرایی" گذر کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت عبور از کلی گویی و تبیین نگاه تخصصی و جزئی تر به مسائل، عنوان کرد: باید با ایجاد کارگاه های پژوهشی و کمیسیونهای علمی و پژوهشی به سمت تولید علم همگانی پیش رفت.

استاد فرهنگستان علوم اسلامی با ورود به مبحث "تجدد گرایی"، خاطرنشان کرد: در فضای فکری جامعه امروز مباحث زیادی مطرح می شود که این امر حکایت از این دارد که انقلاب اسلامی در مسیر تکامل به پیش می رود.

حجت الاسلام جمالی با اشاره به بحث مهندسی فرهنگی و نهضت نرم افزاری در جامعه ادامه داد: گام اول در راه تکامل جامعه شکل گیری انقلاب بود و گام بعدی در این مسیر تشکیل نظام اسلامی بود که تبلور این مرحله شکل گیری قانون اسای به عنوان فونداسیون نظام بود.

وی افزود: ما در حال حاضر در فضای حاکمیت اسلامی هستیم تا از این طریق به دولت اسلامی دست پیدا کنیم که در صورت تحقق این مرحله کشور اسلامی به وجود خواهد آمد.

هدف انقلاب اسلامی تشکیل جهان اسلامی است

استاد فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه با وجود کشور اسلامی همه چیز رنگ دین به خود می گیرد، ادامه داد: پس از این مرحله ما به هدف پایه انقلاب اسلامی یعنی رسیدن به جهان اسلامی خواهیم رسید و تمدن اسلامی به عنوان غایت حرکت تکاملی انقلاب اسلامی مطرح می شود.

وی با اشاره به اینکه هر تمدنی از بخشهای مختلف سخت افزار و نرم افزار تشکیل شده است، گفت: اگر انقلاب اسلامی ما رایحه تمدن اسلامی دارد باید بتوانیم نرم افزار تمدن اسلامی را تهیه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نقلاب اسلامی توانست ادبیات سیاسی جهان را تغییر دهد، افزود: انقلاب اسلامی توانست شعارهای جدیدی چون ایثار، عدالت و حمایت از مستضعفان را در سطح ملی و منطقه ای و حتی جهانی زنده کند.

حجت الاسلام جمالی انقلاب ایران را به نوعی یک انقلاب سیاسی دانست و بیان داشت: اگر یک انقلاب نتواند از انقلاب سیاسی به انقلاب فرهنگی برسد از آن انقلاب جز شعار و پرچم چیز دیگری باقی نخواهد ماند.

وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی باید به انقلاب فرهنگی و نرم افزار اداره خود دست یابد، خاطرنشان کرد: این تفکر نیز در عقاید امام (ره) نیز وجود داشت اما هنوز این دغدغه در کشور خوب درک نشده است.

استاد فرهنگستان علوم اسلامی بحث انقلاب فرهنگی و وحدت حوزه و دانشگاه را از جمله مصادیق خلا نهضت نرم افزاری در کشور برشمرد و بیان کرد: ما باید امروز به یک انقلاب علمی و فرهنگی دست یابیم و دیگر فضای ترجمه، گزینش و تهذیب علوم شرق و غرب گذشته است.

وی چگونگی رسیدن به انقلاب فرهنگی و فقدان آن را یکی از آسیبهای جدی انقلاب دانست و افزود: اگر امروز ارزشهای کشور ما کم شده و فقر در جامعه رو به افزایش است این امر به علت فقدان انقلاب فرهنگی است.

حجت الاسلام جمالی جریان تجدد سازمان یافته را یکی از معضلات جدی در مسیر انقلاب فرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: ما باید در گام اول نسبت خود را با این فضای تجدد مشخص کنیم و بعد به طرح این پرسش بپردازیم که "آیا ما در فرآیند شکل گیری انقلاب خود به چه میزان می توانیم از الگوی تمدن لیبرال دموکراسی استفاده کنیم؟"

وی با اشاره به سه ویژگی تمدن سازی در دنیای امروز، یادآور شد: نگاه جامع به توسعه یکی از ویژه گی های تمدن سازی محسوب می شود و دولتی موفق است که بتواند به یک طرح جامع در توسعه دست یابد و در این میان به یک هماهنگی بین توسعه اقتصادی و فرهنگی برسد.

استاد فرهنگستان علوم اسلامی نگاه بخشی به توسعه را یکی از آسیبهای جامعه دانست و گفت: باید در اداره جامعه یک نگاه سیستمی داشت زیرا در یک سیستم همه اجزا دخالت دارند.

جمالی جامعه موفق را جامعه ای دانست که خود را در مسیر جهانی شدن قرار دهد و ادامه داد: هر جامعه ای ناگزیر است که به فکر جهانی شدن باشد و در غیر این صورت آن جامعه طرحی برای جوامع دیگر خواهد شد.

وی عنوان کرد: از دیگر ویژگی های تمدن سازی در دنیای امروز حرکت به سمت شکل دهی جامعه انسانی و پرورش انسانها است.

همایش غرب شناسی، انقلاب اسلامی و نسبت بین آنها به همت واحد عملی پژوهشی بسیج مستضعفان دانشگاه لرستان و با حضور اساتید فرهنگستان علوم اسلامی در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم اقتصاد واداری دانشگاه لرستان برگزار شد.

کد خبر 883239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha