۱ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۳۲

اقدامات دولت برای کاهش و مهار تورم

اقدامات دولت برای کاهش و مهار تورم

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی سیاست کاهش قیمتها، فروش اوراق مشارکت، بالا بردن نرخ سپرده ویژه بانکها نزد بانک مرکزی و تلاش برای نظام مند کردن بازار غیرمتشکل پولی را از جمله اقدامات مهم دولت نهم در راستای مهار نرخ تورم در کشور اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدهادی زاهدی وفا در پاسخ به این سئوال که دلایل شکل ‌گیری تورم در اقتصاد ایران چیست؟ گفت: معضل تورم در اقتصاد ایران به عنوان یک پدیده مزمن ساختاری چندین دهه است که اقتصاد کشور را در برگرفته است و تمام تلاشها در جهت کاهش این روند به عنوان هدف اصلی در حوزه کاری سیاستگذاران اقتصادی بوده است.

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: عوامل متعددی در شکل‌گیری تورم در ایران دخیل هستند و همین وضعیت تلاش برای مهار تورم را مستلزم اقدامات سنجیده و هوشمند می‌کند.

وی گفت: تاثیر اقتصاد تک محصولی نفت بر ساختار تولید و شکل‌گیری تورم، ساختار بخش تولید، تحولات تکنولوژیک و بهره‌وری، تاثیر اقتصاد جهانی و انتظارات تورمی از جمله عواملی هستند که بر تورم به عنوان آینه تمام نمای چشم‌انداز اقتصادی یک کشور تاثیر می‌گذارند.

زاهدی وفا در ادامه به این پرسش که دولت نهم تاکنون چه اقداماتی در راستای مهار تورم انجام داده است؟ گفت: آنچه در سالهای اخیر توسط دولت نهم انجام شده است را می‌توان در این اقداماتی نظیر تداوم سیاستهای تثبیت قیمت کالاهای اساسی، تلاش در جهت هدایت نقدینگی به بخش تولید، ورود دولت به بخش عرضه مسکن در کنار اتخاذ یک سیاست بلندمدت در مسیر کاهش رشد نقدینگی که در جهت پایداری تورم بوده است که در قالب اقدامات و سیاستهای بازدارنده اتخاذ شده است، خلاصه کرد.

وی افزود: اگر این اقدامات انجام نمی‌شد چه بسا رشد نقدینگی و سطح عمومی قیمتها می‌توانست به مراتب بیش از این حدی باشد که تاکنون تجربه شده است.

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی سپس اقدامات انجام شده توسط دولت نهم در راستای کاهش نرخ تورم را برشمرد و گفت: اولین اقدام در این زمینه، سیاست دولت مبنی بر کاهش قیمتها در حد امکان، حداقل افزایش قیمتها در موارد ضروری و نظارت بر قیمت سایر کالاهای خارج از کنترل دولت بود.

وی اقدام دیگر دولت را، فروش اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی و بالا بردن نرخ سپرده ویژه بانکها نزد بانک مرکزی ذکر کرد و ادامه داد: این اقدام در مهار و کنترل نقدینگی نقش جدی ایفا کرد.

زاهدی وفا گفت: خرید اوراق مشارکت توسط بانکهای خصوصی و اعطای مجوز به بانکهای دولتی برای خرید این اوراق یکی دیگر از اقدامات مثبت و تاثیرگذار دولت نهم برای کاهش مهار آهنگ تورم در سالهای اخیر بود.

وی اجرای سازوکار جدید قیمتی بورس اوراق بهادار را از دیگر اقدامات مثبت دولت در این زمینه ذکر کرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به تداوم سیاستهای تثبیت نرخ ارز در کنار روان‌ سازی فروش ارز اشاره کرد و افزود: از طریق ایجاد بازار ارز بین بانکی که به تسهیل فرآیند واردات و جلوگیری از رشد خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی انجامید، فرآیند واردات در کشور تسهیل شد و این اقدام نقش موثری در روان‌سازی واردات کشور ایفا نمود.

وی تلاش برای نظام مند کردن بازار غیرمتشکل پولی با تاکید بر نظارت بر فعالیت صندوقهای قرض‌الحسنه و تصویب قانون این بازار به همراه آئین‌ نامه‌های آن را از دیگر اقدامات موثر دولت در زمینه کاهش و مهار تورم برشمرد.

زاهدی وفا کاهش بدهی دولت به بانک مرکزی، کاهش هزینه‌های عمده دولت از طریق موظف نمودن دستگاهها به کنترل هزینه‌ها، کاهش هزینه‌های غیرضروری، ارائه تسهیلات ارزی به طرحها و صنایع ارزی در جهت رشد صادرات و تبدیل ارز حاصل از فروش نفت خام به دارایی‌های مولد اقتصادی را از دیگر سیاستها و اقدامات موثری دانست که در نهایت منجر به کاهش نرخ تورم در کشور شد.

کد خبر 883287

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha