به گزارش خبرنگار مهر، بهروز علیشیری امروز در نشستی با خبرنگاران با تشریح اقدامات سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برای تشویق سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در کشور، گفت: فرصتهای سرمایه گذاری خارجی در سراسر کشور شناسایی شده است، به نحوی که در سال گذشته از طریق ارتباط با شبکه های مهم بخش خصوصی کشور300 فرصت سرمایه گذاری خارجی در کشور شناسایی شد.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با بیان اینکه به طور متوسط در هر استان 8 تا 10 پروژه برای سرمایه گذاری خارجی شناسایی شده است، اقدام دیگر این سازمان را تبدیل درخواستهای فاینانس طرحهای زیربنایی، توسعه ای و صنعتی کشور به فرصت سرمایه گذاری به صورت FDI عنوان و تصریح کرد: بر این اساس، 100 پروژه به مبلغ 10 میلیارد دلار که قرار بود از طریق فاینانس تامین مالی شود، به تامین مالی از طریق FDI تبدیل شد.
وی با اشاره به این موضوع که در سرمایه گذاری خارجی مستقیم ریسکهای تجاری پروژه بر عهده سرمایه گذار خارجی است و دولت صرفا ریسک سیاسی آن را پوشش می دهد، افزود: تاکنون برای تامین مالی سرمایه گذاری ها به شکل فاینانس عمل می کردیم که در حال تبدیل آن به شکل FDI هستیم.
علیشیری از تهیه بانک اطلاعات جامع سرمایه گذاری خارجی در کشور خبرداد و با اعلام اینکه تا یک ماه آینده اطلاعات سرمایه گذاریهای خارجی صورت گرفته در کشور در بخشهای مختلف از جمله نفت، گاز و پتروشیمی وسرمایه گذاریهای مستقیم و دارای مجوز و بدون مجوز بر اساس مکاتبات صورت گرفته با دستگاههای مختلف در یک جا متمرکز خواهد شد، گفت: بانک اطلاعات تکمیل شده را به آنکتاد و صندوق بین المللی پول برای استفاده در گزارش آمار سرمایه گذاری خارجی کشورها ارائه خواهیم داد.
وی از ترجمه قانون سرمایه گذاری خارجی به 5 زبان زنده دنیا و تشکیل راهنمای سرمایه گذاری خارجی در ایران به زبان انگلیسی و هیئت ناظری در این خصوص تا سه ماه آتی خبرداد و اظهارداشت: به منظور بهبود رتبه و فضای کسب و کار در ایران نسبت به رفع مشکلات اجرایی و اصلاح برخی قوانین، مقررات و آئین نامه ها از جمله بازنگری در قانون تجارت و کارکه در دستور کار قرار دارد، اقدام شده است، البته پیشنهادات سازمان سرمایه گذاری خارجی نیز باید در این قوانین منعکس شود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هفته آینده نماینده موسسه بین المللی پول وابسته به بانک جهانی IFC برای ارزیابی و تهیه گزارش بهبود فضای کسب و کار وارد ایران می شود. هدف گذاری سازمان سرمایه گذاری که در گزارش قبلی این سازمان رتبه ایران 142 اعلام شده بود، دستیابی به رتبه 99 و دو رقمی شدن آن است، زیرا هر میزان که فضای کسب و کار در کشور بهبود یابد، شرایط برای جذب سرمایه گذاری خارجی نیز بهبود می یابد.
وی گفت: با توجه به اینکه تمام مقررات ناظر بر فضای کسب و کار در کشور بازنگری شده است، انتظار داریم که جایگاه ایران در این فضا 50 رتبه بهبود یابد.
وی از راه اندازی سایت کمکهای توسعه ای ایران، سایت بهبود فضای کسب و کار، سایت عربی سازمان سرمایه گذاری خارجی، سایت معرفی فرصتهای سرمایه گذاری خارجی در ایران و سایت کارگروه اقتصادی و بازرگانی شورای عالی ایرانیان خبرداد.
علیشیری از طراحی سیستم برقراری ارتباط الکترونیکی مستقیم با تمام دستگاههای درگیر ارائه مجوز به سرمایه گذاری خارجی مثل گمرک، وزارت خارجه و وزارت کشور خبرداد و با تاکید بر اینکه مشکلات سرمایه گذاران خارجی از طریق ویدئو کنفرانس با حضور آنها حل می شود، گفت: مواد 23 و 24 آئین نامه سرمایه گذاری خارجی در مورد انتقال سود و اصل سرمایه و عایدات سرمایه گذاران خارجی نیز اصلاح شده است.
وی با بیان اینکه به زودی آئین نامه سرمایه گذاری خارجی به منظور حمایت و تشویق سرمایه گذاران خارجی ابلاغ خواهد شد، بیان کرد: قرار است 10 تا 14 همایش بین المللی خارجی در کشورهای سرمایه فرصت توسط ایران انجام شود که در آن حضور 95 درصدی بخش خصوصی و صاحبان پروژه ها پیش بینی شده است.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران از تشکیل گروه نظارت و راهبری طرحهای سرمایه گذاری خارجی خبرداد و با بیان اینکه این گروه به طرحهایی که قبلا مصوبه را دریافت کرده بودند اما با مشکلاتی در اجرا مواجه شده اند کمک خواهد کرد، عنوان کرد: همچنین همایش بین المللی سرمایه گذاری خارجی در ایران در روز شنبه 9 خردادماه جاری با کمک بانک توسعه اسلامی در تهران برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این همایش که با حضور 100 شرکت و 17 کشور دنیا برگزار خواهد شد، 9 حوزه تخصصی از جمله پتروشیمی، داروسازی، فولاد، نفت، گاز، صنایع غذایی، صنعت و معدن، نیرو و شیلات را در برخواهد گرفت.
علیشیری تشکیل فراکسیون حمایت از سرمایه گذاری در مجلس را نیز از دیگر اقدامات در این زمینه برشمرد و گفـت: از طریق کارگروه بحران زیر نظر وزیر اقتصاد که دبیرخانه آن در سازمان سرمایه گذاری خارجی است با ایرانیان سرمایه گذار در خارج از کشور به منظور حمایت از آنها ارتباط برقرار کردیم.
وی از تشکیل کمیته ویژه ساماندهی روابط اقتصادی خارجی ایران به دستور رئیس جمهور به ویژه بر روی بخشهای بانکی و بیمه ای خبرداد و گفت: همچنین هیئت مقررات زدایی نیز با حکم رئیس جمهور تشکیل شده است.
وی گفت: هم اکنون در حال تدوین اساسنامه صندوق سرمایه گذاران ایرانیان خارج از کشور با پیشنهاد خود آنها به منظور حمایت و با سرمایه اولیه 5 میلیارد یورو هستیم.
وی از ارائه پیشنهادی به کمیسیون اقتصادی دولت مبنی بر تشکیل 7 دفتر تشویق سرمایه گذار خارجی در 7 کشور سرمایه فرصت خبرداد و گفت: همچنین پیشنهاد کردیم که در 22 کشور سرمایه فرصت، رایزنهای اقتصادی سفارتخانه ها توسط وزارت اقتصادی و سازمان سرمایه گذاری خارجی انجام شود که کمیسیون اقتصادی نیز تصویب کرد که تمام رایزن های اقتصادی توسط ما انتخاب شوند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از برطرف شدن مشکل ثبت سرمایه شرکتهایی که 49 درصد سرمایه گذاری آنها توسط خارجیان صورت گرفته بود، خبرداد و گفت: در گذشته خارجیان نمی توانستند بیش از 49 درصد سهام را داشته باشند، اما امروز طبق توافق با قوه قضائیه مشکلی برای ثبت این شرکتها وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری خارجی در کشور باید متناسب با اولویتهای صنعتی باشد، گفت: بر اساس آخرین گزارشات بانک جهانی، شاخص رشد اقتصادی کشور در سال 2007 نسبت به سال 2004 حدود 3.7 درصد رشد کرده و به رقم 7.8 درصد رسیده است، همچنین حجم تولید ناخالص داخلی ایران از 170 میلیارد دلار در سال 2004 به بیش از 350 میلیارد دلار در سال 2007 رسیده است.
وی اضافه کرد: صنعت در تولید ناخالص داخلی نیز از 40 درصد سال 2004 به 43 درصد در سال 2007 رسیده و نسبت تراز خارجی نیز از 1 درصد به 3 درصد افزایش یافته است.
علیشیری به رشد 97 درصدی صادرات کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس همین آمارها، شاخص درآمد سرانه کشور از 2 هزارو 300 دلار در سال 2004 به 3 هزارو 470 دلار در سال 2007 رسیده است، یعنی جایگاه ایران در این بخش درآمد کشورهای کمتر توسعه یافته به درآمد متوسط ارتقا یافته است.
وی بیان کرد: در بخش ورودی سرمایه گذاری خارجی با اقدامات صورت گرفته با رقم رشد نزدیک به 300 درصد مواجه بودیم که طی سالهای 80 تا 83 رقم آن حدود 875 میلیون دلار بوده که طی سالهای 84 تا 87 به 2.6 میلیارد دلار افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: در بخش سرمایه گذاری خارجی مصوب نیز طی سال 80 تا 83 شاهد 4.7 میلیارد دلار سرمایه گذاری بودیم که این رقم به 27.5 میلیارد دلار طی سالهای 84 تا 87 رسیده است.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در پایان خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری های خارجی از پروژه های بزرگ به سمت پروژه های کوچک، متوسط و اولویت دار در حال حرکت است.
نظر شما