به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بعدازظهر شنبه در نشست خبری با نمایندگان رسانه های داخلی اوضاع اقتصادی کشور در شرایط فعلی را با ثبات و مناسب توصیف کرد.
رئیس جمهور در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از او پرسید کرد با توجه به آمار اقتصادی موجود در خصوص تورم ، شکاف طبقاتی و موجودی حساب ذخیره ارزی شما چگونه وضعیت اقتصادی کشور را مناسب می دانید؟ گفت: ما عمیقا معتقدیم که امروز وضع اقتصاد ایران وضعیتی با ثبات و مناسب است البته معنای این سخن آن نیست که ضعف و اشکالی در این خصوص وجود ندارد اما با مقایسه دو نکته می توان به این نتیجه دست یافت.
وی ادامه داد: در بخش نخست باید وضعیت کشور را با اقتصاد جهانی مقایسه کنیم که در نتیجه خواهیم دید در شرایطی که امروز در همه جای دنیا اوضاع اقتصادی منفی است اما در ایران با رشد مثبت و بالای 5 و 6 درصد مواجه هستیم و مشاهده نرخ رشد از سال 84 تا امروز سخن مذکور را تایید می کند.
احمدی نژاد با اشاره به افتتاح کارخانه فولاد خوزستان ادامه داد: ما همین امروز در حالی که تقریبا تمام کارخانجات فولاد دنیا با کاهش تولید مواجه شده اند یک کارخانه فولاد افتتاح کردیم که این مسائل یعنی وضع اقتصادی ما نسبت به جهان بهتر است یعنی ما داریم حرکت رو به رشد را طی می کنیم.
وی نکته دومی که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد را مقایسه اوضاع اقتصادی دولت نهم با دولت های سابق کشورمان دانست و گفت: واقعیت این است که در این دولت فاصله درآمد و هزینه دهک ها کاهش یافته و علت این موضوع نیز توزیع بیشتر منابع در نقاط مختلف است.
رئیس جمهوری با اشاره به اجرای موفق طرح هایی چون سهام عدالت ، بنگاههای زودبازده ، افزایش منابع بنگاهها و توزیع منابع در کشور تاکید کرد: مجموع شرایط فعلی نشان می دهد که وضع اقتصادی کنونی نسبت به گذشته بهتر شده ضمن آنکه رقم 402/0 درصددر برابر 420/0 نشان می دهد که ضریب جینی نیز بهتر شده است.
احمدی نژاد افزود: از سوی دیگر مشاهده می کنید که متوسط شرایط 4 سال اول این دولت در مقایسه با متوسط 4 سال اول دولت های قبلی شرایط بهتری دارد؛ البته ممکن است جایی تورم به 25 درصد هم رسیده باشد اما این موضوع مطلقا به سیاست های این دولت ارتباطی ندارد.
وی با بیان اینکه برخی می خواهند دو اتفاق مهم در حوزه مسائل اقتصادی مرتبط با دولت نهم را پاک کنند اظهار داشت: نخستین اتفاق تورم سنگین جهانی و تاثیر آن بر اقتصاد ملی کشور و مسئله دیگر سهمیه بندی بنزین است که حتی پیشنهاد دهندگان آن نیز در جزوه ای که منتشر کردند به رشد تورم تا حداقل 15 واحد درصد اشاره کرده بودند.
رئیس جمهوری تاکید کرد: قطعا آنها نمی توانند این موضوع رانفی کنند که ما با این روش سهمیه بندی با واسطه تورم زا بودن آن مخالف بودیم اما چون به شکل قانون درآمده بود باید آن را اجرا می کردیم.
احمدی نژاد آمارهای مربوط به حساب ذخیره ارزی را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: برخی به آمارهای تخصصی که در این خصوص ارائه می شود توجهی ندارند اما باید دقت کنید که این مسئله چیزی نیست که در جیب دولت باشد آنچه که شما دیده اید حساب تعهدی است که باز بیشترین موجودی را در این دولت داشته است.
ادامه دارد...
نظر شما