۳ خرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۱۹

ما و فلسفه‌های غربی (9)

"رویکرد هرمنوتیکی" نیاز فکری ماست

"رویکرد هرمنوتیکی" نیاز فکری ماست

دکترسید محمد ثقفی گفت: مکتب پوزیتیویسم یا اثبات‌گرایی با بن‌بست روبرو شده است و جهان در عرصه معرفت به مکتب تأویل‌گرایی یعنی هرمنوتیک روی آورده است. ما هم به این رویکرد نیاز داریم.

دکتر سید محمد ثقفی که با خبرنگار مهر گفتگو می‌کرد در پاسخ به این سؤال که در موقعیت کنونی ما به کدامیک از فلسفه‌های تحلیلی و یا قاره‌ای بیشتر نیاز داریم گفت: قرن بیست و یکم قرن فرا تجدد نامیده شده است. دوره تجدد که نوعی حاکمیت علم اثبات‌گرایی بود به بن‌بست رسید. بنابراین برای تفسیر زندگی مادی و معنوی انسان رویکردهای متنوعی از رویکردهای عرفانی و دینی گرفته تا رویکردهای تاریخی و تفسیری رواج پیدا کرده‌اند.

ثقفی در مورد اهمیت فلسفه‌های تحلیلی برای فرهنگ ما گفت: در ایران اکنون از آن جهت که با انقلاب اسلامی تجدید حیات اجتماعی و سیاسی صورت گرفته، نقش فلسفه‌های تحلیلی در تحول ذهنیت ایرانی نیز مهم جلوه می‌کند. به همین جهت در کنار رویکرد هرمنوتیکی باید به فلسفه‌های تحلیلی هم توجهی مبسوط داشت.  

این استاد جامعه‌شناسی دین دانشگاه آزاد تصریح کرد: این وظیفه مسلمانان است که با رنسانس و تجدید نظر در معارف اجتماعی و علمی اسلامی برای ذهن انسان معاصر ایده جدیدی ارایه نمایند.

کد خبر 884115

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha