به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، عباس زارع شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان قزوین و قرار گرفتن در همسایگی مراکز مهم مصرف مواد مخدر و جاده ترانزیت با تشدید عملیات کشف و انهدام مواد مخدر در سال گذشته موفق به کشف بیش از 940 کیلوگرم انواع مواد مخدر شامل تریاک، حشیش، هروئین، کراس، شیشه و مواد سوخته از قاچاقچیان شده که در این رابطه 227 نفر قاچاقچی حرفه ای، 803 نفر توزیع کننده مواد، سه هزار و 816 نفر نگهدارنده مواد مخدر و 49 نفر معتاد با حکم قضایی دستگیر شدند.
سرهنگ زارع افزود: در عملیات مشترک با ستاد ناجا نیز 1.5 تن مواد مخدر در سال گذشته کشف و ضبط شد که با تشدید عملیات این نیرو توانستیم 38 باند توزیع مواد مخدر در استان را شناسایی و منهدم کنیم.
جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین یادآور شد: سال گذشته 9 هزار و 928 فقره پرونده مواد مخدر در دادگاه های انقلاب استان تشکیل شد که به 10 هزار و 159 مورد رسیدگی و حکم لازم صادر شد.
زارع به کشفیات مواد مخدر در مبادی ورودی زندان نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته یک کیلو و 124 گرم انواع مواد مخدر و بیش از دو هزار عدد انواع قرصهای روان گردان در حال ورود به زندان کشف شد.
زارع با بیان اقدامات پیشگیرانه برای کاهش مصرف مواد مخدر اظهار داشت: در بخش درمان در زندان هزار و 720 زندانی معتاد تحت پوشش قرار گرفتند و با راه اندازی مرکز بازتوانی معتادان نیز اقدام شد.
به گفته سرهنگ زارع در حال حاضر 28 مرکز درمان اعتیاد در استان فعال است که تعداد دو هزار و 560 معتاد در این مراکز تحت درمان قرار گرفته اند.
زارع افزود: در سال 86 در اثر تزریق مواد مخدر 108 نفر معتاد جان باختند که با راه اندازی مرکز DIC با کاهش 40 درصدی مرگ و میر معتادان این تعداد در سال گذشته به 69 نفرکاهش یافت.
وی عنوان کرد: در استان قزوین با داشتن حدود هفت هزار معتاد ثبت شده و با اقدامات انجام شده در گروه چهارم و ردیف استانهای آخر(کم معتاد) از نظر تعداد معتاد و میزان مصرف مواد مخدر در کشور قرار داریم.
وی با اشاره به قرار گرفتن در مسیر ترانزیت شرق به غرب گفت: در سال گذشته بیش از 120 کیلوگرم از مواد مخدر کشف شده از خودروهای عبوری به دست آمد.
زارع افزود: با استفاده از سیستم GIS و GPS ضمن سرعت بخشیدن به عملیات پلیسی، شناسایی مناطق آلوده نیز با دقت بیشتری انجام می شود.
سرهنگ زارع نظارت بر مراکز آموزشی و دانشگاهی و آگاه سازی جوانان و نوجوانان با مضرات مواد مخدر را از برنامه های فرهنگی و پیشگیرانه این شورا اعلام کرد و اظهار داشت: با تشکیل کمیته های آموزشی و اجرای طرح مهارت زندگی 13 هزار و 127 نفر دانش آموز مقطع ابتدایی، 15 هزار دانش آموز راهنمایی و با اجرای طرح مروج سلامت دو هزار و 100 دانش آموز دبیرستانی با پیامدهای خانمان سوز مصرف مواد مخدر و راه های پیشگیری از آن آشنا شدند.
به گفته جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سال قبل 20 کارگاه آموزشی برای 800 نفر از کارکنان آموزش و پرورش، معلمان و مشاوران تشکیل شد و در بخش درمانی نیز هزار و 886 نفر از معتادان در 12 مرکز درمانی تحت درمان قرار گرفتند.
سرهنگ زارع با تشریح برنامه های امسال شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین گفت: آموزش یگانهای تخصصی پلیس مبارزه با مواد مخدر، آموزش تخصصی نیروهای اجرایی پلیس، تشدید مبارزه با عوامل توزیع، کنترل جدی محورهای مواصلاتی و اجرای طرح ارتقا امنیت اجتماعی از اولویتهای برنامه های امسال است که در بخش درمانی نیز با افزایش مراکز درمانی دولتی و خصوصی، نظارت و کنترل کمپهای بهبود معتاد اطراف شهر، افزایش مراکز DIC و راه اندازی مرکز TC برای پیشگیری از اعتیاد تلاش خواهیم کرد.
نظر شما