به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر دكتر محمد جعفر قائم پناه امروز در جمع خبرنگاران افزود: در سال گذشته براي وزارت بهداشت در مجموع 25 هزار و 500 ميليارد ريال اعتبار و بودجه در نظر گرفته شد كه 18 هزار و 500 ميليارد ريال از محل بودجه عمومي دولت و هفت هزار ميليارد ريال آن بايد از درآمدهاي اختصاصي تامين مي شد كه اين بودجه اختصاصي از درآمد حاصل از هزينه هاي پرداختي مردم و سازمان هاي بيمه گر در مقابل ارائه خدمات تامين مي شود.
وي با بيان اينكه رشد اعتبار در سال 82 و 83، در حدود 16 درصد بوده كه از اين ميان 30 درصد مربوط يه اعتبارات اختصاصي بوده است، درباره كسري بودجه گفت: كسري بودجه در سال 81 و 82 در حدود 1500 ميليارد ريال بوده است و اين كسري بودجه در سال 83 با توجه به افزايش حقوق پرسنل و نرخ تورم هزار ميليارد ريال است و در مجموع امسال را با 250 ميليارد تومان كسري بودجه شروع كرده ايم.
دكتر قائم پناه گفت: در سال گذشته از سازمان هاي بيمه گر دو هزار ميليارد ريال طلب داشتيم و به تازگي با تخصيص 60 درصدي به سازمان هاي بيمه گر از محل فروش ارز 50 ميليون دلار به اين سازمان ها اختصاص مي يابد.
وي با بيان اينكه از طريق مجوزهايي كه به دولت داده شده قرار شده با صرف جويي بودجه پنج ميليارد و 500 ميليون دلاري ، 250 ميليون دلار به بيمه گرها داده شود، گفت: اگر دولت و بانك مركزي مساعدت كنند و مصوبه مجلس كه 250 ميليون دلار است را از محل صندوق ذخيره ارزي به سازمانهاي بيمه گر تخصيص دهد اين سازمان ها تا حدودي مي توانند طلب بيمارستان ها، مطب ها و داروخانه هاي خصوصي و دولتي را پرداخت كنند .
دكتر قائم پناه گفت: در سال 82 از سازمان هاي بيمه خدمات درماني، تامين اجتماعي، نيروهاي مسلح و كميته امداد امام خميني در حدود 200 ميليارد تومان طلب داشته ايم كه 120 ميليارد تومان آن به بيمه خدمات درماني و 40 ميليارد تومان به تامين اجتماعي مربوط مي شود.
وي در خصوص تشكيل وزارتخانه رفاه گفت: تشكيل يك وزارتخانه نمي تواند سبب خلق منابع شود چرا كه سلامت هزينه دارد و اين هزينه يا بايد از طريق بودجه عمومي دولت و يا به وسيله مردم تامين شود، بنابراين در شرايط فعلي هيچ اتفاقي نخواهد افتاد مگر اينكه بودجه اي براي آن اختصاص يابد.
وي گفت: متاسفانه نگاه سياستمداران كلان كشور به سلامت جامعه، نگاهي سرمايه اي نيست بلكه هزينه اي است و تعديل نيروي انساني در اين بخش براي كاهش هزينه، ضد سلامت است چون ماشينيزه كردن از طريق تعديل نيرو در بخش سلامت جامعه نمي تواند همانند ديگر سازمان ها صورت گيرد.
دكتر قائم پناه با بيان اينكه تربيت نيروي انساني در رشته هاي پزشكي و پيرا پزشكي در صورت عدم توان جذب در سيستم كار بيهوده است، گفت: در طول برنامه سوم مجموع مجوزها براي جذب نيروي انساني 14 هزار و 500 نفر بوده و اين در سال 83 به دو هزار و 712 نفر در گروه هاي مختلف رسيده است.
وي گفت: در سال هاي گذشته 37 هزار و 566 نفر از سيستم بهداشت و درمان خارج شده اند يعني خروجي ها بيشتر از ورودي ها بوده است و اين براي سيستم سلامت خطرناك است چون تعداد تخت هاي "آي سي يو" و "سي سي يو" افزايش يافته است اما تعداد نيروهاي انساني كمتر شده است.
وي گفت: در سال گذشته توانستيم براي كمك به كادر بهداشت و درمان فوق العاده ضريب سختي شرايط محيط كار را مورد بازنگري قرار دهيم كه بر اين اساس حقوق كادرهاي پيرا پزشكي نظير پرستاران و تكنسين اتاق عمل از 10 تا 20 درصد افزايش يافت، همچنين بودجه 20 ميليارد توماني براي ارتقاء شغلي پرستاران مصوب شد كه هم اكنون در حال نوشتن دستور العمل اجرايي آن هستيم كه فردا نتايج در اين باره را اعلام مي كنيم.
دكتر قائم پناه گفت: با اختصاص اين بودجه 65 درصد پرستاران و بهياران كه در تكريم ارباب رجوع و رضايت مندي بيماران، ارتقاء علمي خود و ارائه مقالات علمي فعاليت بيشتري داشته اند تعلق مي گيرد.
وي گفت: تا كنون پزشكان و پيراپزشكان براي دريافت خدمات قانوني نظير گذاراندن دوره ارائه خدمت در مناطق محروم ناچار بودند كه حتما به تهران مراجعه كنند اما از ابتداي تير ماه با هدف عدم تمركز و رضايتمندي فارغ التحصيلان اين فعاليت ها را مي توان در دانشگاه واقع در شهرستان محل خدمت خود انجام دهند كه از اين طريق مي توان از بسياري سفرها به تهران جلوگيري كرد.
وي درباره كمبود نيروي پرستار كه منجر به افزايش تعداد شيفت هاي كاري مي شود و نارضايتي بيماران را فراهم مي آورد، گفت: اگر حتي يك پرستار براي 100 نفر بيمار درنظر گرفته شود، بازهم بايد با زبان ملايم و مهربان با آنها برخورد كند و نمي توان گفت كه چون در تعداد نيروي پرستار كمبود داريم پس شيوه بدي را در برخورد با بيمار داشته باشيم .
وي در خصوص تحصن امروز پرستاران افزود : حق نيروهاي انساني است كه براي بدست آوردن منافع خود اعتراض كنند اما ما هم فقط مي توانيم با امكانات موجود پاسخگو باشيم و بايد گفت كه مشكلات فقط براي پرستاران نيست و پزشكان عمومي كشور هم مشكلات زيادي دارند و دولت به عنوان نماينده مردم بايد به همه قشرها توجه كند.
دكتر قائم پناه درباره تفاوت ميان حق كارانه پرستاران و پزشكان اظهار كرد : حق كارانه بر اساس آئين نامه موجود در بيمارستان هاي دولتي تعلق مي گيرد و اينكه گفته مي شود اين حق كارانه ناعادلانه است اشتباه است چرا كه بايد به بازار كار و همچنين به بخش خصوصي هم توجه كرد چرا كه يك پزشك در بيمارستان خصوصي چندين برابر مي گيرد اما پرستاران در بخش خصوصي از همكاران خود دربخش دولتي نيز كمتر مي گيرند بنابراين بايد پزشكان را براي كاردربخش دولتي تشويق كرد.
نظر شما