۳ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۳۳

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

نیمی از اراضی شالیزاری کشور مکانیزه می شوند

نیمی از اراضی شالیزاری کشور مکانیزه می شوند

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر کاشت مکانیزه برنج تنها در 4 درصد اراضی شالیزاری کشور صورت می گیرد، اعلام کرد در برنامه پنجم توسعه با تامین اعتبارات نیمی از اراضی شالیزاری کشور مکانیزه می شوند.

عباسعلی پاکنژاد در گفتگو با مهر در خصوص برنامه های در دست اقدام و اجرا شده در زمینه توسعه مکانیزاسیون در فرآیند تولید برنج کشورگفت: در شرایط  کنونی درجه مکانیزاسیون برنج کشور در عملیات تهیه بستر با تیلر معادل 50 درصد، با تراکتور متوسط 49 درصد و با تراکتور ویژه شالیزار بالغ بر یک درصد است.

رئیس مرکزتوسعه مکانیزاسیون کشاورزی بیان کرد: درحال حاضرعملا یک درصد عملیات تهیه بستر اراضی شالیزاری کشور با تراکتور مخصوص شالیزاری صورت می گیرد؛ لذا باید این درصد افزایش یابد و از ورود تراکتورهای متوسط دراراضی شالیزاری جلوگیری شود تا منجر به پایین افتادن لایه سخت در این اراضی نشود، ضمن اینکه مدیریت مصرف آب موجبات انجام عملیات بعدی را نیز به صورت مکانیزه فراهم خواهد کرد.

کاشت مکانیزه برنج در 4 درصد شالیزارها

وی با اشاره به درجه مکانیزاسیون درعملیات کاشت برنج درکشوراظهارداشت: کاشت مکانیزه تنها در 4 درصد اراضی شالیزاری کشورصورت می گیرد، ضمن اینکه عملیات کاشت نشاء در حدود 96 درصد اراضی به صورت سنتی و دستی است؛ لذا باید توسعه و تجهیزاراضی شالیزاری در اولویت قرار گیرد.

پاکنژاد با بیان اینکه عملیات داشت برنج در مراحلی نظیر مبارزه با آفات، بیماریها وعلفهای هرز با سمپاشیهای پشتی و به صورت دستی انجام می شود افزود: عملیات داشت این محصول در این مراحل نیازمند توسعه تکنیکهای پیشرفته سمپاشی و نیز وجین کنهای موتوری است که این امر به صورت الگویی در برنامه ها مد نظر قرار گرفته است.

نفوذ مکانیزاسیون در زراعت برنج مطلوب نیست

وی در ارتباط با مرحله برداشت برنج خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی برداشت شالی در سطح معادل نیم درصد از شالیزارهای کشور با کمباین ویژه برنج صورت می گیرد و در سطح 13 درصد نیز به کمک انواع دروگرها انجام می شود و در باقی اراضی استفاده از کمباین برداشت غلات به صورت برداشت مستقیم و غیرمستقیم و نیز برداشت دستی مرسوم است.

رئیس مرکزتوسعه مکانیزاسیون کشاورزی اعلام کرد: در حال حاضر نفوذ مکانیزاسیون در زراعت برنج مطلوب نبوده و حمایتهای جدی بخشهای مختلف را می طلبد، این در حالی است که در سالهای برنامه چهارم صرفا در یکسال تامین به ترتیب 500 و 250 دستگاه تراکتور ژاپنی و چینی با پرداخت یارنه 40 و 12 میلیون ریال همچنین تامین 150 و 220 دستگاه نشاء کار چهارردیفه ژاپنی و کره ای با پرداخت یارانه 15 و 10 میلیون ریال از عمده فعالیتها بوده، اگرچه درتامین تعداد بسیار محدودی نیز نشاءکارشش ردیفه و کمباین برنج نیز یارانه پرداخته شده که عموما نوعی کار الگویی بوده است.

وی عنوان کرد: اختصاصی بودن ماشینهای زراعت برنج، قیمت بالای آنها، کمبود منابع تسهیلاتی، نبود یارنه مستقیم، عدم ساخت داخل این ماشینها از جمله مواردی است که عدم توسعه مکانیزاسیون این محصول را فراهم کرده است.

مکانیزه شدن نیمی از اراضی شالیزاری برنج

پاکنژاد با بیان مطلب فوق افزود: انجام عملیات تجهیز و توسعه اراضی شالیزاری که از الزامات اولیه توسعه مکانیزاسیون این محصول است موجبات توسعه آن را فراهم می کند و جا دارد در طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری و موافقتنامه آن کاشت مکانیزه نیزمنظورشود.

وی عنوان کرد: پرداخت یارانه مستقیم به کشاورزان جهت تامین نیازهای ماشینی این زراعت، توسعه  منابع اعتباری و تسهیلاتی، مکلف نمودن بخش صنعت کشور به سرمایه گذاری در ساخت و تولید ماشینهای مذکور از جمله مواردی است که می تواند به توسعه مکانیزاسیون محصول برنج کمک نماید، ضمن اینکه مقرر است تا در صورت تامین منابع دربرنامه پنجم نیمی از اراضی شالیزاری کشور مکانیزه شوند.

کد خبر 884502

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha