۳ خرداد ۱۳۸۸، ۱۴:۴۴

آقاجانی خبر داد:

شناسایی 6 هزار و 267 نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید در کشور

شناسایی 6 هزار و 267 نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید در کشور

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر و خاص وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی 6 هزار و 267 نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید در کشور گفت: در ایران به ازای هر 500 تولد زنده یک نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید متولد می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسن آقاجانی روز یکشنبه در نشست خبری روز جهانی تیروئید با اشاره به نتایج مطالعات اولیه برنامه پایلوت تیروئید که حاکی از شیوع بیشتر کم کاری مادرزادی تیروئید (بیش از متوسط جهانی) در ایران است، گفت:‌ برنامه پایلوت تیروئید در سال 82 در سه دانشگاه کشور اجرا و در سال 84 در کمیته کشوری مطرح شد و در سال 85 این برنامه در شبکه و نظام سلامت کشور ادغام شد.

وی با بیان اینکه تشخیص و درمان زودهنگام کم کاری مادرزادی تیروئید در درمان اثر بخش آن بسیار موثر است، افزود: چنانچه تشخیص و درمان این بیماری به موقع انجام نشود، عوارض فراوانی چون اختلالات رشد جسمی و ذهنی و عقب ماندگی ذهنی را در پی دارد.

آقاجانی با بیان اینکه از سال 84 تا کنون پوشش برنامه غربالگری نوزادان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید افزایش یافته است گفت: میزان این پوشش در سال 84 حدود 5/10 درصد، در سال 85 حدود 55 درصد در سال 86، 82  درصد و در سال 87 بیش از 92 درصد بوده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر و خاص وزارت بهداشت با تاکید مجدد بر اینکه هم اکنون از بیش از 92 درصد نوزادان متولد شده نمونه گیری خون از پاشنه برای اندازه گیری سطح TSH و تشخیص کم کاری مادرزادی تیرویید انجام می‌گیرد، افزود: موارد مشکوک برای نمونه گیری مجددا فرا خوانده می‌شوند.

آقاجانی با بیان اینکه از آغاز اجرای آزمایش طرح غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید در کشور تا پایان اسفند 87 از دو میلیون و 869 هزار و 951 نوزاد نمونه گیری خون از پاشنه پا صورت گرفته است، افزود: از این تعداد شش هزار و 267 نوزاد مبتلا به کم کاری گذرا و یا دائمی مادرزادی تیروئید شناسایی و تحت مراقبت و درمان قرار گرفته ‌اند.

وی بر ضرورت اطلاع رسانی بیشتر برای افزایش انگیزه همکاری خانواده ها در این برنامه تاکید کرد و در ادامه در خصوص میزان شیوع کم کاری مادرزادی تیروئید در دنیا گفت: در ایالات متحده آمریکا یک مورد به ازای هر سه تا دو هزار تولد زنده، ‌در آسیا یک مورد به ازای هر دو هزار و 500 تولد زنده و در خاورمیانه یک مورد به ازای یک هزار و 500 تا دو هزار تولد زنده و بالاخره در ایران یک مورد به ازای هر 500 تولد زنده، نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید متولد می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر و خاص وزارت بهداشت با بیان اینکه 25 می از سوی فدراسیون جهانی تیروئید و سازمان ملل متحد به نام "روز جهانی تیروئید" نامگذاری شده است، گفت: در ایران برای نخستین بار به مدت یک هفته اطلاع رسانی درباره تیروئید و بیماریهای آن با کمک سازمان بهزیستی، شیلات، وزارت آموزش و پرورش و سایر ادارات انجام می شود.

کد خبر 884683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha