۴ خرداد ۱۳۸۸، ۹:۳۹

سایه روشنهای کتابهای دینی - 5

نقش کتابهای دینی در انتقال اندیشه‌های اسلامی انقلاب ضعیف بوده است

نقش کتابهای دینی در انتقال اندیشه‌های اسلامی انقلاب ضعیف بوده است

رئیس انتشارات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه در عرصه کتابهای دینی هنوز در مرحله مطلوب قرار نداریم گفت: در ارائه جهانی اندیشه‌های اسلامی که انقلاب آنها را اشاعه داده به طور شایسته موفق نبوده‌ایم.

حجت الاسلام علی اصغر اوحدی معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و رئیس انتشارات این مجمع در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت کنونی کتابهای دینی اظهار داشت: به طور کلی ما در زمینه تولید کتاب به ویژه کتابهای بعد از انقلاب اسلامی تنوع و پیشرفت خوبی داشته ایم.

وی افزود: طبیعتا ایران به عنوان کانون فرهنگ اسلامی و حتی می توان گفت به عنوان مرکز منحصر به فرد تولید تفکر دینی در این مقطع زمانی به ویژه پس از متلاشی شدن حوزه علمیه نجف در دوران بعثی ها و صدام، مرکز و کانون تولید فکر دینی بوده است.

حجت الاسلام اوحدی یادآور شد که مسئله ترجمه به طور طبیعی به آن قدرت پیش نرفت چرا که مسئله ترجمه با نگارش آثار دینی قدری متفاوت است. ترجمه را باید بنگاه ها و مؤسسات خاصی برعهده گیرند و آنها نیز ابعاد مادی و اقتصادی امر را در نظر می گیرند. نمی توان گفت که در بعد ترجمه موفقیت لازم را داشته‌ایم .

در زمینه صنعت چاپ پیشرفتهای خوبی داشته ایم

رئیس انتشارات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: در رابطه با صنعت چاپ، توان و کیفیت این تکنولوژی در ایران به رغم اینکه رتبه اول منطقه به شمار نمی رویم و صنعت چاپ در لبنان پیشرفته تر است اما پیشرفت خوبی متناسب با شرایط خود داشته ایم.

معاون فرهنگی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه نقص عمده ما در این عرصه، مسئله توزیع کتابهای دینی است گفت: متأسفانه موفقیت لازم را به دست نیاورده ایم تا کتاب را به دست مخاطبین داخل و خارج کشور برسانیم.

وی وضعیت کتابهای دینی را قابل قبول و درحال رشد و تکامل توصیف کرد و اظهار داشت که در طراحی، فکر، اندیشه و نوآوری داشته ایم اما نمی توان این عرصه را در حد کمال توصیف کرد و صحبت درباره حرکت رو به رشد و تکامل عرصه کتابهای دینی به معنای عدم وجود ضعف در این عرصه نیست.

اندیشه های اسلامی انقلاب به درستی اشاعه نیافته اند

حجت الاسلام علی اصغر اوحدی گفت: ما نتوانسته‌ایم ایده ها و اندیشه های تازه ای که از اسلام سرچشمه گرفته اما انقلاب آن را اشاعه داده به زبان قابل فهم روز ارائه کنیم تا دنیا بتواند آن را خوب درک کند ارائه دهیم.

وی به عنوان نمونه به نظریه ولایت فقیه اشاره کرد و گفت: ولایت فقیه که اساس حکومت و نظام سیاسی اسلام را تشکیل می دهد به عنوان یک سؤال بسیار جدی برای اندیشمندان خارج از کشور مطرح است، آنها تشنه کسب اطلاعات درباره این اندیشه  هستند که البته برای این پرسش پاسخهایی در قالب کتاب و مقاله ارائه شده اما در حدی که این نظریه در جهان اقتضا می کند موفق نبوده ایم.

کد خبر 885076

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha