سیدعباس موسویان در گفتگو با مهر از اتمام کارهای مطالعاتی اولیه اصلاح قانون بانکداری بدون ربا خبرداد و با بیان اینکه این اصلاحیه به مرجع ذی صلاح یعنی بانک مرکزی و معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی تحویل داده شده است، گفت: این دو مرجع در حال بررسی مجدد این اصلاحیه هستند.
عضو کارگروه بانکداری بدون ربا همچنین با اشاره به موضوع جداسازی فعالیتهای قرض الحسنه از شعب بانکها گفت: برای عملیاتی شدن این امر دو برنامه در دستور کار قرار گرفته بود که یکی از آنها تشکیل بانک قرض الحسنه بود که بیش از یکسال است که کار خود را آغاز کرده است.
وی اقدام دوم را ساماندهی بخش قرض الحسنه به شکلی مناسب در داخل بانکها عنوان و تصریح کرد: بر این اساس پیشنهاد شده است که در درون هر یک از بانکها یک صندوق یا موسسه مخصوص قرض الحسنه شکل گیرد که کارهای مخصوص قرض الحسنه را به صورت مستقل در سایر قراردادها اداره کند و این موضوع به عنوان یک الگو مطرح است.
موسویان همچنین از تصویب چند نوع ابزار صکوک یا اوراق بهادار برای استفاده در سازمان بورس و اوراق بهادار خبرداد و اظهارداشت: اوراق بهادار اجاره، اوراق بهادار استصناع، اوراق مشارکت رهنی ( تبدیل مطالبات بانکها به اوراق بهادار) از جمله این ابزارها است.
دبیر کمیته فقهی تخصصی سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین تشکیل صندوقهای زمین و ساختمان، صندوقهای سرمایه گذاری و معملات فیوچر و آپشن که به تائید شورای فقهی بورس رسیده و در حال عملیاتی شدن است را از جمله اقدامات دیگر سازمان بورس و اوراق بهادار و کمیته فقهی تخصصی این سازمان برای فعال تر شدن بازار سرمایه ذکر کرد.
نظر شما