به گزارش خبرگزاری مهر،"پرونده کاریکاتور"با موضوع بررسی تاریخچه و روند سیر کاریکاتور در جهان در دو جلد منتشر شده است. جلد نخست از هشت فصل و جلد دوم نیز از 9 فصل تشکیل شده است.
فصل نهم این مجموعه (که در واقع فصل اول جلد دوم است) به معرفی موضوعاتی مانند تشکیل آمریکا به عنوان یک دولت واحد، کاریکاتوریستهای مشهور آمریکا و لوت پیس، فردریکه پالمر و فردریک اوپر، ریچارد اوت کو آلت، مارشال آریسمان و .. اختصاص یافته است.
فصل دهم این اثر رفیع ضیایی، تاریخچه و زمینه کاریکاتوردر ژاپن را تبیین و تشریح وچارلز ویرگمن را معرفی و بررسی میکند و فصل یازدهم آن به کاریکاتور در کشورهای آمریکای مرکزی، جنوبی و ... (کاریکاتور در آرژانتین ، مولینا کامپوس، لیمورا، کاریکاتوریستهای معاصر و ...) میپردازد.
فصل دوازدهم بررسی وضعیت کاریکاتور درهند و فصل سیزدهم به وضعیت و ویژگی کاریکاتور در کشورهای عرب زبان و معرفی برخی از کاریکاتوریستهای مشهورعرب از جمله زهدی العدوی و عبدالهادی شعاع و ... را در بر میگیرد.
فصل چهاردهم کتاب "پرونده کاریکاتور" درباره نشریات طنز در منطقه قفقاز شامل نشریه ملانصرالدین و معرفی کاریکاتوریستهای این منطقه از جمله اشمرلینگ شلینگ و روتر، عظیم عظیم زاده و بهزاد است.
نویسنده در فصل پانزدهم جلد دوم مجموعه "پرونده کاریکاتور"، به این هنر در ترکیه و بررسی چگونگی تشکیل کشورترکیه پس از شکست دولت عثمانی و معرفی کاریکاتوریست های ترک (تورهای سلجوق و سمیح بالجی اوغلو، سلجوق دمیدل و لطیف مرسی) و ... توجه نشان داده است.
بررسی آغاز کمیک استریپ، کتاب و مجلات کمیک و کاریکاتوریستها ومعرفی کاریکاتوریستهای برنده جایزه پولیتزر از دیگر بخشهای این کتاب دو جلدی است.
جلد دوم"پرونده کاریکاتور" در شمارگان 2500 نسخه منتشر شده است.
نظر شما