۵ خرداد ۱۳۸۸، ۱۸:۱۰

معضل افزایش سگهای ولگرد در خیابانهای آذربایجان غربی رسیدگی می شود

معضل افزایش سگهای ولگرد در خیابانهای آذربایجان غربی رسیدگی می شود

ارومیه - خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر امور شهری استانداری آذربایجان غربی گفت: معضل و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگهای ولگرد در حال رسیدگی است.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، علی داداش زاده عصر سه شنبه در جلسه کارگروه مدیریت و کنترل حیوانات ناقل بیماری به انسان گفت: یکی از مشکلات مهم بهداشتی و اجتماعی در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور وجود سگهای ولگرد است و این مسئله باعث بروز برخی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان و به مخاطره افتادن سلامت عمومی جامعه است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حضور آزادانه سگهای ولگرد در خیابانها امر پذیرفتنی نیست، بیان داشت: انجام اقدامات اساسی در جهت کنترل اصولی این حیوانات، جمع آوری و جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی که از وظایف شهرداریها امری ضروری است.

مدیرکل دفتر امور شهری استانداری آذربایجان غربی، کنترل بیماریهای قابل انتقال از حیوانات به انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگهای ولگرد و کنترل جمعیت آنها، ارتقای سطح آگاهیهای عمومی در خصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجه با حیوانات مزاحم با اولویت سگهای ولگرد را از جمله اهداف اجرای دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای ولگرد در استان عنوان کرد.

داداش زاده با تاکید بر استفاده شهرداریها از امکانات بخش خصوصی جهت کنترل جمعیت سگهای ولگرد، گفت: متاسفانه شهرداریها تا کنون نتوانستند بدلیل مشکلات اعتباری و نداشتن تجربه و تخصص لازم نیروی انسانی معضل وجود سگهای ولگرد را در سطح شهرها و روستاهای استان حل کنند.

وی با اشاره به خطرات ناشی از وجود سگ های ولگرد در سطح خیابانها و شهرها خاطرنشان کرد: متاسفانه سگها دارای قابلیت و پتانسل تولید مثل بسیار بالایی بوده که در صورت اجرایی نشدن برنامه های کنترل و مبازره با این معضل، جمعیت سگهای ولگرد به سرعت افزایش یافته و مخاطرات زیادی برای شهروندان به دنبال خواهد داشت.

وی احداث محل مناسب نگهداری حیوانات مزاحم، ایجاد واحد زنده گیری، خریداری تجهیزات پزشکی و دفاع شخصی، شناسایی کانونهای وفور سگهای ولگرد از قبیل تجمیع ضایعات و پسماند، میادین میوه و تره بار، اماکن مخروبه، فضاهای باز اطراف منازل، حواشی کشتارگاههای دام و طیور، بیمارستانها، پادگان ها، پارکها، دانشگاهها و خوابگاهها، انجام عملیات صید از طریق استفاده از دستگاه و تور مهار، استفاده از قفس زنده گیری، سلاح بیهوشی، استفاده از روش های مرگ با ترحم سگهای غیر مفید، حمل و دفن بهداشتی لاشه ها را از اقدامات مهم لازم در راستای حل این معضل برشمرد.

معاون امورعمرانی استانداری آذربایجان غربی نیز با تاکید بر ایجاد بانک اطلاعاتی از وضعیت موجود در این راستا از سطح شهرهای استان گفت: در این بانک اطلاعاتی باید جمعیت حیوانات مزاحم غالب در مناطق، ارائه روش های علمی برای معدوم سازی بهداشتی و اصولی بر حسب نوع حیوان در نظر گرفته شود.

محمدباقر داریانی با تاکید بر پیش بینی اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح در استان گفت: مسئولیت اجرایی این مسئله باید از سوی شهرداریها به مسئولین محلی جهت اجرای مناسب تفویض شود.

همچنین معاون خدمات شهری شهردارارومیه، با اشاره به اینکه طی سال گذشته بیش از 10 هزار قلاده سگ ولگرد در مرکز استان توسط شهرداری ارومیه معدوم شده است، بر ایجاد واحد کنترل در مرکز هر شهرستان تاکید کرد.

محمد ستارپوربا بیان اینکه برای خدمات دهی به بخشها و روستاها امکانات بخش خصوصی بصورت زنده گیری جوابگوی نیاز مردم این مناطق نبود، بیان داشت: باید از سلاح شکاری برای بیهوش کردن سگها استفاده شود که در این راستا باید نیاز هر شهرستان به سلاح مشخص شود تا در صورت توافق با نیروی انتظامی و نیروهای مسلح در اختیار آنها قرار گیرد.

در این جلسه مقرر شد در شهرهای ارومیه، خوی، مهاباد، نقده، میاندوآب، ماکو و سردشت مراکز ویژه ای برای امحا و نابودی حیوانات ناقل بیماری به انسان تاسیس شود.

کد خبر 886205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha