۶ خرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۰۷

سرکار خبر داد:

کشورهای عضو اکو بازار آینده نانوفناوری

کشورهای عضو اکو بازار آینده نانوفناوری

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو از امضای تفاهم نامه این ستاد با سازمان اکو خبر دادو گفت: کشورهای عضو اکو با جمعیتی بالغ بر 400 میلیون نفر پتانسیل خوبی برای بازار آینده نانوتکنولوژی هستند و با امضای این تفاهم نامه امیدواریم بازار نانوتکنولوژی در خدمت کشورهای پیشگام قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید سرکار شب سه شنبه در مراسم افتتاح شبکه فناوری نانو کشورهای عضو اکو (نانو اکو) در جمع خبرنگاران افزود: ستاد توسعه ویژه نانو پیشنهاد ایجاد شبکه ای در حوزه نانو تکنولوژی میان کشورهای عضو اکو را به سازمان اکو ارائه داده بود که پس از برگزاری جلسات بحث و مذاکره، کشورهای عضو با ایجاد این شبکه موافقت کردند و در حال حاضر دبیرخانه این شبکه در ایران مستقر است.

وی از رونمایی سایت این شبکه نیز خبر داد و اظهار داشت: با افتتاح این مرکز در ستاد ویژه توسعه نانو، سایت نانوتکنولوژی اکو نیز رونمایی شد این سایت حاوی تمام اطلاعات و پروژه هایی است که قرار است میان کشورها اجرایی شود ضمن آنکه اطلاعاتی در زمینه توانمندیها، فعالیتها، کنفرانسها و محصولات تولیدی در حوزه نانو تکنولوژی است.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با تاکید بر اینکه در ایران در حال حاضر 20 شرکت محصولاتی با پایه نانوتکنولوژی به بازار معرفی کردند، ادامه داد: اطلاعات لازم در زمینه محصولات تولیدی در این حوزه در سایت نانو تکنولوژی اکو در دسترس کشورهای عضو قرار خواهد گرفت.

وی به اهمیت امضای تفاهم نامه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با سازمان اکو اشاره و خاطر نشان کرد: با امضای این تفاهم نامه می توان در زمینه توسعه منابع انسانی از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و تخصصی و تعریف پروژه های مشترک اقدام کرد ضمن آنکه کشورهای عضو اکو جمعیتی بالغ بر 400 میلیون نفر دارند که پتانسیل خوبی برای بازار آینده نانو تکنولوژی به شمار می روند و با امضای این تفاهم نامه امیدواریم بازار نانوتکنولوژی در خدمت کشورهای پیشگام قرار گیرد.

سرکار با اشاره به تجربه سایر کشورها در این زمینه اضافه کرد: حتی کشورهای پیشرفته اروپایی نیز نسبت به ایجاد چنین شبکه ای اقدام کرده اند از این رو ما معتقدیم این هم افزایی به نفع کشورهای عضو خواهد بود و ایران نیز می تواند نقش سازنده ای ایفا کند.

به گفته وی در میان کشورهای عضو اکو بعد از ایران کشورهای ترکیه، پاکستان و قزاقستان فعال ترین کشورها هستند و ایجاد این شبکه موجب هدفدار کردن فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی در این حوزه می شود.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به بیان ظرفیتها و پیشرفتهای ایران در حوزه نانو فناوری پرداخت و خاطر نشان کرد: تا پایان سال 2008 حدود 830 مقاله متخصصان ایرانی در مجلات معتبر بین المللی در حوزه نانو چاپ شده است و با ادامه فعالیتها خود توانستیم در 5 ماهه اول سال 2009 به رتبه 16 جهان برسیم.

وی با تاکید بر اینکه ایران در حوزه نانوتکنولوژی در میان کشورهای منطقه از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: در حال حاضر در حوزه نانوتکنولوژی در میان کشورهای منطقه و اسلامی در رتبه اول قرار داریم و در جهان از نظر تولید علم و فناوری رتبه شانزدهم را کسب کرده ایم.

سرکار با بیان اینکه در مقطع کارشناسی ارشد 5 دانشگاه در زمینه نانوتکنولوژی فعال هستند هستند گفت: تاکنون بیش از 2 هزار و 400 پایان نامه کارشناسی ارشد در زمینه نانوفناوری انجام شده و 500 پایان نامه دکتری در گرایشهای مختلف در دست انجام است.

وی همچنین ابزار امیدواری کرد: ایران با امضای این تفاهم نامه بتواند پایگاهی برای آموزش دانشجویان کشورهای عضو باشد.

کد خبر 886388

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha