محمد علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهار داشت: به دلیل میزان مصرف بالا و خارج از الگوی آب در مناطق روستایی استان، ازدیاد جمعیت و کمبود و تهدید منابع آب استان، پیشبینی میشود در تابستان سال جاری در حدود 180 روستای استان قزوین دچار بحران کم آبی و یا بیآبی شوند.
وی افزود: تعداد روستاهای متاثر از پدیده خشکسالی در سال گذشته 160 روستا بود که در سال جاری و با توجه به آثار مخرب خشکسالیهای چند سال اخیر، این میزان 20 درصد افزایش دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین گفت: بارندگیهای بهاری در سال جدید تنها باعث تأخیر در بروز بحران خشکسالی و ظهور آثار مخرب آن در کوتاه مدت میشود، زیرا بارانهای فصل بهار به صورت روان آب بوده و تاثیر زیادی در چشمههای مناطق کوهپایهای نداشته است.
وی با اشاره به نامگذاری هوشمندانه سال 88 به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف از سوی مقام معظم رهبری افزود: مدیریت مصرف آب و صرفهجویی تنها راهکار مقابله با بحران کم آبی است و در صورت ادامه روند مصرف به صورت کنونی با مشکل کم آبی و بیآبی شدیدتر از سال گذشته روبرو خواهیم شد.
علیزاده در خصوص اقدامات شرکت آبفار استان برای مقابله با کم آبی در سال جاری یادآورشد: در این زمینه با هدف گذاری چهارگانه مبتنی بر افزایش تولید، کاهش مصرف، کاهش هدر رفت و اقدامهای پدافندی در صددیم با این مشکل مقابله کنیم.
وی عنوان داشت: در همین زمینه برنامهریزی دقیقی برای حفر چاههای جدید و تجهیز آنها، بهسازی چشمهها، لایروبی قنوات، تعویض کنتورهای خراب، قطع انشعابات غیرمجاز، شناسایی و محدود کردن انشعابات پرمصرف، اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده، خطوط انتقال و مخازن، اجرای سامانه خود کنترلی تله متری در مخازن و آبرسانی سیار از سوی شرکت و بخش خصوصی برای روستاهای بحران زده صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین تأکید کرد: این شرکت تمام توان عملیاتی خود را برای تأمین آب شرب با کیفیت برای مشترکان روستایی استان قزوین بکار گرفته است که تنها با رعایت صرفهجویی مشترکان در آب شرب و ذخیرهسازی آن برای آینده می توان امیدوتربود که برنامه ها نتیجه دهد.
وی در پایان از عموم مردم بویژه روستائیان خواست در مصرف آب به طور جدی صرفه جویی کنند.
نظر شما