۶ خرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۳۵

اخبار هفتگی جهان اسلام/

اقتصاد اسلامی با برخورداری از "عدالت" کارآیی خواهد داشت

اقتصاد اسلامی با برخورداری از "عدالت" کارآیی خواهد داشت

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: طی هفته گذشته شرکت‌کنندگان در گردهمایی وزیران اوقاف و امور اسلامی بر اتحاد مسلمانان بدون توجه به مذهب و نقش مساجد در تعمیق امنیت فکری مسلمانان تأکید کرده و رئیس بانک اسلامی جده عدالت را ضرورت اصلی اقتصاد اسلامی خواند.

شرکت‌کنندگان در گردهمایی "مؤسسات اسلامی برای یاری فلسطین" گفت: باید به منظور جلوگیری از هتک حرمت مقدسات برنامه‌ها و طرحهای مختلفی در زمینه‌ یاری فلسطین و قدس در نظر گرفت که تأسیس کمیته دائمی برای افزایش حمایت از قدس از جمله این برنامه‌ها است.

تأسیس کمیته دائمی برای افزایش حمایت از قدس ضروری است

شیخ یوسف القرضاوی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان در گردهمایی "مؤسسات اسلامی برای یاری فلسطین" در استانبول از همه مسلمانان خواست تا به منظور یاری قدس و مسجدالاقصی به صورت مداوم تلاش می کنند و گفت که یاری قدس دائم و برای همیشه است نه برای مقطعی خاص.

دکتر ناصر صانع معاون سابق شورای ملت کویت به اهمیت برگزاری این همایش اشاره و تصریح کرد: 61 سال از نکبت فلسین می گذرد و به دنبال جنگ علیه غزه و در سایه تهاجم صهیونیستها، این مسئله از افزایش بیشتری برخوردار شده است. رژیم اشغالگر اسرائیل صفحه سیاه دیگری در تاریخ انسانیت به جا گذاشت که اعتراضهای جهانی را به دنبال داشت. باید با برنامه ها و طرحهای مختلف زمینه های یاری فلسطین و قدس را فراهم کرد.

مشیر عبدالرحمان سوار ذهب رئیس جمهور سابق سودان نیز با اشاره به اینکه ما از قدس به منظور مبارزه با هتک حرمت آن و دفاع از مقدسات آن دفاع می کنیم، تصریح کرد: این گردهمایی برنامه هایی به منظور عملیاتی کردن شعارهای موجود را جهت جلوگیری از هتک حرمت مقدسات ارائه می دهد.

گردهمایی دو روزه "مؤسسات اسلامی برای یاری فلسطین" به منظور بررسی جرایم صهیونیستها در نوار غزه و مسجدالاقصی، روز جمعه 22 می (اول خرداد) در ترکیه برگزار ‌شد.

نمازگزاران مانع ورود یهودیان به مسجدالاقصی شدند

تعدادی از یهودیان افراطی ظهر دوم خردادماه درصدد ورود به مسجدالاقصی بودند که مسلمانان با مقاومت خود مانع ورود آنها شدند.

حدود 30 نفر از یهودیان افراطی که در مقابل مسجدالاقصی تجمع کرده بودند، پرچم رژیم اشغالگر اسرائیل را حمل می کردند، بر روی لباسهای آنها تصاویری از هیکل موهوم و شمعدانهای صهیونیستی بود و سرودهای صهیونیستی می خواندند در صدد ورود به مسجدالاقصی بودند که با خروج ناگهانی مسلمانان از مسجدالاقصی و مقاومت آنها برای ممانعت ورودشان مواجه شدند.

شیخ عبدالعظیم سلهب رئیس شورای اوقاف فلسطین تلاش آنها را برای ورود به مسجدالاقصی محکوم کرد و اظهار داشت: آنها در ادامه تعرض به مسجدالاقصی و اهانت به مقدسات مسلمانان این کار را انجام دادند که متأسفانه نیروهای پلیس صهیونیستی به کمک آنها شتافتند. فعالیتهای آنها علیه مسلمانان فلسطین روز به روز در حال افزایش است.

قبرستان باب‌الرحمه فلسطین مورد هجوم افراطیهای یهودی قرار گرفت

رئیس کمیته حمایت از قبرستانها وابسته به اداره اوقاف اسلامی فلسطین ضمن محکوم کردن تعرض صهیونیستها به قبرستان باب الرحمه مسلمانان در مجاورت دیوار مسجدالاقصی، آن را ادامه فعالیتهای اشغالگران برای یهودی‌سازی قدس عنوان کرد.

حاج مصطفی ابوزهره رئیس کمیته حمایت از قبرستانها وابسته به اداره اوقاف اسلامی فلسطین اظهار داشت: تعرض و خصومت با قبرستان باب الرحمه مجاور دیوار مسجدالاقصی در ادامه برنامه ها و پروژه های رژیم اشغالگر برای یهودی سازی شهر قدس است. 

ابوزهره در ادامه یورش افراطیهای یهودی به قبرستان باب الرحمه مجاور دیوار مسجدالاقصی را که روز جمعه اتفاق افتاد محکوم کرد و گفت: آنها به برخی از قبرها تعرض کردند و این کار خشم و غضب مسلمانان و نزدیکان کسانی را که در این قبرستان دفن بودند برانگیخته است.

رئیس کمیته حمایت از قبرستانها چگونگی این اتفاق را شرح داد و افزود: هنگامی که صبح جمعه نمازگزاران وارد قبرستان شدند دیدند که گروهی از افراطیهای یهودی به قبرستان تعرض می کنند و به شکستن قبرها مشغول هستند و با دیدن آنها فرار کردند. این قبرستان به عنوان قبرستان مسلمانان از زمان فتوحات اسلامی برای مسلمانان است و صحابه بسیاری در آن دفن شده اند و قبرستان مسلمانان نیز خواهد ماند.

ابوزهره با اشاره به اینکه تعرض به قبرستانهای مسلمانان همچنان ادامه دارد، اظهار داشت: افراطیهای یهودی پیش از این، قبرستان مأمن الله را نیز تخریب کردند تا بر روی آن موزه تسامح را بسازند، به طوریکه بیش از هزار قبر را تخریب کردند.

تلاش یهودیان برای ورود به مسجدالاقصی محکوم شد

وزیر اوقاف و امور دینی فلسطین تلاش یهودیان افراطی برای ورود به مسجدالاقصی را محکوم کرد و نسبت به حملات مستمر و مشابه آنها در آینده هشدار داد.

طالب ابوشعر وزیر اوقاف و امور دینی فلسطین ورود افراطیهای یهودی به مسجدالاقصی را محکوم کرد و اظهار داشت: آنها پرچم صهیونیستی را حمل می کردند و لباسهایی پوشیده بودند که بر روی آنها تصاویری از هیکل موهوم و شمعدانهای یهودی قرار داشت و شعارهایی نیز سرمی دادند. تلاش آنها به منظور یورش به مسجدالاقصی با حمایت رژیم اشغالگر در راستای یهودی سازی قدس و سیطره بر مسجدالاقصی انجام می گیرد.

وزیر اوقاف و امور دینی فلسطین با بیان اینکه یهودیها از سوی صهیونیستها ساماندهی می شوند، گفت: طرحهای برنامه ریزی شده آنها برای یهودی سازی قدس و تغییر جغرافیایی قدس است تا زمینه ای برای تحریک و خروج مسلمانان از سرزمین خود فراهم کنند و جرایمی را نیز علیه مسلمانان و مسجدالاقصی داشته باشند.

ابوشعر در ادامه از سازمان کنفرانس اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاریهای خلیج فارس، سازمان ملل و همه آزادگان جهان خواست تلاشهای رژیم اشغالگر اسرائیل را برای یهودی سازی قدس و سیطره بر مسجدالاقصی متوقف کنند.

مساجد نقش برجسته‌ای در تعمیق امنیت فکری مسلمانان دارند

شرکت‌کنندگان در گردهمایی وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی در جده ایجاد ابزاری جدید برای حمایت از اندیشه انسانی را مورد توجه قرار داده و گفتند: مساجد نقش مهمی در تعمیق امنیت فکری ایفا می‌کنند.

عبدالعزیز بن عبدالرحمان سبیهین دبیر گردهمایی وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه این گردهمایی از اهمیت به‌سزایی برخودار است، اظهار داشت: با توجه به کثرت تعرضات فرهنگی و فکری و افزایش خطراتی که مسلمانان و جوانان را تهدید می‌کند، این گردهمایی ادامه ارتباط، همکاری و مشاوره برای تحقق همبستگی اسلامی و اشاعه دعوت به سوی خداود و توجه به فعالیتهای اسلامی است.

وی افزود: مسئولان وزارات اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی باید تلاش بسیاری در تصحیح اساس و دستاوردهای خود داشته باشند و به منظور تحقق امنیت فکری میان جوانان و توسعه گفتگوی بین تمدنهای اسلامی و تمدنهای دیگر تلاش کنند تا ضمن دستیابی به منافع انسانی، از خطرات درگیری که آثار خطرناک و نادرستی به دنبال دارد، برحذر باشند.

دکتر محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر با اشاره به اینکه این گردهمایی در تصحیح روند فعالیتهای اسلامی و ادامه این روند بر اساس کتاب خدا و سنت نبوی از جایگاه مناسبی برخوردار است، تصریح کرد: موضوعات مطرح شده متعددی وجود دارد که مصلحت و منفعت مشترک جهان اسلام را مورد توجه قرار می‌دهد که هدف وزارتهای امور اسلامی نیز همان هدف مشترک است.

بوعبدالله غلام وزیر اموردینی و اوقاف الجزایر در این گردهمایی یادآور شد: همکاری میان دستگاههای مختلف در زمینه دعوت اسلامی به منظور ارائه چهره اسلام از اهمیت بسیاری برخوردار است و اهداف والای دین اسلام را مورد توجه قرار می‌دهد. از سوی دیگر ایجاد وسایل و راههایی در حمایت از اندیشه انسانی و دینی به منظور تحقق اهداف گردهمایی مهم است تا نتایج مفیدی به منظور به خدمت گیری فعالیتهای اسلامی به دست آید. 
 
ثوری سریجار مدیر مرکز اسلامی هلند نقش شوراها و مؤسسات اسلامی و مساجد را در تعمیق امنیت فکری و ارشاد و توجه مسلمانان در کشورهای غربی مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: رسانه‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار هستند و یکی از ابزارهایی هستند که امنیت اندیشه اسلامی را در میان اقلیت مسلمان در کشورهای غیر اسلامی مورد توجه قرار می‌دهند.

وی نقش وزارتهای امور اسلامی و اوقاف در تحقق اهداف اسلام مهم خواند و خواستار حمایت از شوراها و مؤسسات اسلامی به‌ویژه در کشورهای غربی شد که مسلمانان با تعرضات بسیاری رو به رو هستند تا از اعتقادات و دین اقلیت مسلمانن حفاظت شود.

مسلمانان باید بدون توجه به مذهب متحد و یکپارچه باشند

شرکت‌کنندگان در گردهمایی وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی امنیت اندیشه را اساس امنیت جامعه خوانده و گفتند: اتحاد مسلمانان بدون توجه به مذاهب آنها ضروری است و پیش از گفتگو با ادیان و فرهنگهای دیگر باید گفتگوی داخلی میان مسلمانان انجام گیرد.

وزیران امور اسلامی و اوقاف کشورهای اسلامی شرکت کننده در هشتمین گردهمایی سه روزه وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی با عنوان "امنیت فکری و نقش وزارتهای امور اسلامی و اوقاف در تحقق آن" در عربستان، ضرورت جلوگیری از اختلافات مذهبی را از سوی جوامع اسلامی یادآور شده و خواستار گفتگوی میان مذاهب اسلامی اعم از سنی و شیعه شدند تا گفتگو با جریانات و گروههای اسلامی در کشورهای اسلامی تعمیم یابد.

شرکت کنندگان با بیان اینکه تجدد و نوآوری در اندیشه اسلامی در زمینه گفتگو از اهمیت برخوردار است، اهمیت ارتباط با غرب و گفتگو درباره اصطلاحات جدیدی که به اسلام و مسلمانان نسبت می دهند تا فکر فرهنگی اسلامی را غربی کنند و تبیین اندیشه اسلام میان غربیها را مورد توجه قرار دادند .

آنها بیان کردند که این گفتگو از طریق کمیته تقریب بین مذاهب اسلامی انجام گیرد و به منظور پیشبرد اهداف ضمن امضای توافقنامه های فرهنگی میان دانشگاهها و تبادل اطلاعات میان استادان و دانشجویان، برنامه های آموزشی در دانشگاههای شیعه و سنی به منظور تمسک به اصول و موازین قرآن و سیره نبوی ارائه شود. از سوی دیگر خواستار همایشها، نشستها و گفتگو میان دو گروه شیعه و سنی به منظور بررسی مسائل مشترک و تدریس مذاهب فقهی و کلامی و همه فرق اسلامی شدند.

هشتمین گردهمایی سه روزه وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی با عنوان "امنیت فکری و نقش وزارتهای امور اسلامی و اوقاف در تحقق آن" با مشارکت 62 کشور از شنبه آغاز شد و دوشنبه به کار خود پایان داد. شرکت‌کنندگان ارتقای جایگاه و رسالت مساجد، وقف در جهان اسلام، نوگرایی در اندیشه اسلامی و خطابه های دینی، نقش دعوی اسلامی در مبارزه با تعرضات داخلی و خارجی و گفتگوی ادیان و تمدنها را مورد توجه و بررسی قرار دادند.

"عدالت" از ضرورتهای اصلی اقتصاد اسلامی است

محمد فیصل رئیس بانک اسلامی جده اقتصاد اسلامی را مبدأ عدالت خواند و گفت: عدالت از شرایط اصلی اقتصاد اسلامی است، در تعالیم اسلام به منظور ایجاد عدالت زکات مقرر شده است.

رئیس بانک اسلامی جده طی نشستی با اتاقهای تجاری صنعتی در جده با عنوان "اقتصاد اسلامی؛ تبیین دیدگاهها" خواستار بازنگری اجتهاد اسلامی در زمینه اقتصادی شد. 

وی با اشاره به اینکه زکات مانند ریسمانی برای نجات امت اسلامی است، آن را عاملی برای رفع مشکلات فقر و نیاز جامعه خواند، آن هم در شرایط کنونی که بیشتر کشورهای اسلامی از آن رنج می‌برند. هنگامی که کار تأسیس بانکهای اسلامی را آغاز کردیم، تلاش کردیم مفهوم گسترده‌ای از آن ارائه کنیم که مؤسسه‌ای نمونه باشد که بر اساس شریعت اسلام عمل می‌کند، هرچند این مشی با انتقادات بسیاری رو به رو شد.

رئیس بانک اسلامی جده با اشاره به اینکه به دنبال شناخت نظریه اقتصاد اسلامی، فقه و راهها و وسایل استفاده انسان از اقتصاد اسلامی را بررسی کردیم، تصریح کرد: نظریه اسلام با نظریه سرمایه‌داری تفاوت بسیاری دارد زیرا فرق زیادی بین اقتصاد اسلامی و اقتصاد سرمایه‌داری است.

فیصل با بیان اینکه همه عالم از محافظت از محیط سخن می‌گویند و انسان نمی تواند با همه آزادی اش آن را به تصرف خود در آورد، یادآور شد: در اقتصاد اسلامی نیز مبدأ مساوات نیست بلکه عدالت است و در اسلامی که با جدیت در این زمینه کار می‌کند عادلانه بودن از شرایط اصلی اقتصاد اسلامی است. به طوریکه در نظریه اسلام حق فقیر در مال ثروتمند است که با عنوان زکات از آن اخذ می‌شود و عدالت اسلامی به دنبال آن رعایت می‌شود.

بانکداری اسلامی زمینه‌ساز رشد اقتصادی عراق شده است

بانکهای ملی اسلامی در عراق در چارچوب اصول و موازین شریعت سلام تأسیس شده‌اند. آغاز فعالیت این بانکها نه تنها زمینه‌ای برای مقابله با بحرانهای اقتصادی اخیر جهان را فراهم کرد، بلکه زمینه‌ساز رشد و توسعه اقتصادی عراق نیز شد. تأسیس بانکهای ملی اسلامی عراق زمینه‌ای برای رقابت با سیاست بانکهای مرکزی این کشور را فراهم کرد تا در سرمایه‌گذاری روندی رو به رشد را دنبال کنند.

کارشناسان اقتصادی امور بانکی به توان رقابتی گسترده بانکهای اسلامی عراق اشاره کرده و گفتند که این توان رقابتی باعث شده است که آنها از تأثیرپذیری از بحران اقتصادی دور باشند؛ به طوری‌که طی این سالها شاهد رشد بانکهای اسلامی و افزایش استقبال مردم از آنها بوده‌ایم.

رافد حسون از مرکز مطالعات و تحقیقات اقتصادی اظهار داشت: معامله‌های شرعی و دور از ربا، اصلی اساسی برای بانکهای اسلامی معاصر است که از زیان و خسارتهای متعدد دور است. اصلی که این بانکها از آن بهره‌مند می‌شوند تحقق توسعه بر اساس شیوه اسلامی در خلال سرمایه‌گذاری است زیرا اصل بر این است که پول منبعی برای خلق ثروت نیست بلکه کار و تلاش و تفکر نقشی مهم در فعالیتهای تولیدی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این اصول پایه و اساسی برای تمامی تعاملات میان انسانها محسوب می‌شود که به صورت فردی و سپس به صورت بالاتر در سطح بین‌المللی مورد توجه است، یادآور شد: به جای اینکه بانکهای اسلامی از ربا استفاده کنند از تجارت به‌عنوان وسیله‌ای برای توسعه تجاری و معاش خود بهره‌مند می‌شوند که این خود عاملی برای مقابله با بحرانهای کنونی است.

بانک اسلامی عراق فعالیتهای خود را از سال 1993 آغاز کرد و سپس تعداد این بانکها به 6 بانک رسید که اینها بر اساس بانکداری اسلامی و اصول و قوانین اسلام فعالیت می‌کنند.

مرکز حقوق بشر و امور انسانی در سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل می‌شود

سه مرکز جدید ویژه امور زنان، حقوق بشر و امور انسانی به منظور رسیدگی بیشتر به مسائل زنان، حمایت از حقوق بشر و امور انسانی در سازمان کنفرانس اسلامی تأسیس خواهد شد.

سی و ششمین اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی که از شنبه 2 خرداد در سوریه برگزار شد، سه مرکز جدید در سازمان کنفرانس اسلامی تأسیس می کنند. این سه مرکز شامل مرکزی ویژه زنان است که مقر آن در مصر بوده و به امور زنان رسیدگی می کند.

دستگاه دیگر برای امور انسانی است که حمایتها و کمکهای مالی، بشری، رسانه ای و جمع آوری اعانه برای حوادث طبیعی در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی را مورد توجه قرار می دهد. دستگاه دیگر ویژه حقوق بشر و اوضاع انسان در کشورهای عضو است که نظامی اساسی و قانونی برای این دستگاه طی این اجلاس تنظیم می شود.

همه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی مسئله قدس به عنوان پایتخت کشور فلسطین، در رأس تصمیمات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و رسانه ای خود قرار می دهند و خصومت صهیونیستها را با ساخت شهرکهای متعدد در قدس محکوم می کنند.

حجاج گم شده ردیابی می‌شود

تعدادی از دانشجویان دانشگاه عربستان پروژه‌ای طراحی کرده‌اند که طی آن حجاجی که طی مراسم حج گم می‌شوند و اماکنی که در این زمان دچار حریق می‌شوند را می‌یابد. دانشجویان دانشکده علوم آمار و اطلاعات دانشگاه اسلامی محمد بن سعود عربستان دستگاهی طراحی کرده اند که طی آن حجاجی را که طی موسم حج گم می شوند و اماکنی که در این زمان دچار حریق می شوند را می یابد.

این طرح از سوی دو گروه دو نفره از دانشجویان دانشکده آمار و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه ارائه شده است. آنها از شبکه های حساس رادیویی استفاده می کنند. آنها این طرح را به منظور خدمت رسانی به زائران خانه خدا انجام می دهند که طی خدمت اول که مراحل آزمایشی را می گذراند، به یافتن کسانی اختصاص دارد که در موسم حج مفقود شده اند زیرا این مشکل از بزرگترین مشکلاتی است که در موسم حج دیده می شود.

با توجه به افزایش تعداد حجاج و ازدحام شدید جمعیت در موسم حج و اطلاع رسانی کم این خدمات به آنها، همراهان کسانیکه طی موسم حج گم می شوند مشکل است، این امر ضرورت استفاده از این شبکه را یاد آور شده است.خدمت دوم کشف حریق و مشخص کردن مکان حریق است که با استفاه از شبکه های حساس رادیویی مکان حریق مشخص می شود.

مجریان زن عربستان ملزم به رعایت حجاب شدند

منابع آگاه از وزارت اطلاعات عربستان اعلام کردند: به‌زودی همه مجریان زن در شبکه‌های تلویزیونی عربستان وابسته به وزارت اطلاعات ملزم به رعایت حجاب در برنامه‌های مختلف می‌شوند. مجریان زن در تمامی شبکه‌های تلویزیونی و در بخشهای مختلف خبری، گفتگو، ورزشی باید حجاب را رعایت کنند؛ به‌طوری‌که این وزارت تصمیم گرفته است که از میزان فعالیت مجریان زن در شبکه‌های تلویزیونی بکاهد.

این وزارت دلیل این کار را این‌گونه تصریح کرد: بیشتر کسانی که در شبکه‌های تلویزیونی وابسته به وزارت اطلاعات عربستان کار می‌کنند، اگرچه در این شبکه‌ها با حجاب ظاهر شوند اما در شبکه‌های دیگر نیز کار می کنند و بدون حجاب به اجرای برنامه می‌پردازند. بنابراین از فعالیت آنها جلوگیری می شود.

این در حالی است که وزارت اطلاعات عربستان بیان کرد: به‌زودی این مصوبه را صادر می کند و به دنبال آن همه مجریان باید موهای سر خود به صورت کامل بپوشانند. شبکه دو تلویزیون عربستان از روز شنبه اجرای این طرح را آغاز کرده و همه مجریان زن را ملزم به پوشش کامل در همه برنامه‌ها کرده است. این طرح به‌زودی از سوی شبکه‌های دیگر نیز اجرا می‌شود.

شیعیان عربستان خواستار محاکمه امام مسجدالحرام شدند

شهروندان شیعه عربستان از دولت این کشور خواستند تا عادل کلبانی امام مسجدالحرام به دنبال سخنان ضدشیعی محاکمه شود. بیش از 600 شهروند شیعی و علمای شیعه عربستان با صدور بیانیه‌ای تصریحات کلبانی را عامل فتنه میان مسلمانان خوانده و گفتند: سکوت مقابل سخنان ضد شیعی او تشویق ادعای او و تکفیر مسلمانان است.

آنها با بیان اینکه سخنان کلبانی تروریستی و ادامه اندیشه انحرافی و افراطی علیه مذاهب و یا ادیان دیگر است، اظهار داشتند: سخنان وی وحدت و آرامش جهان را به خطر می‌اندازد و دولت عربستان باید مسئولیت کامل نظرات او را به عهده گیرد. شهروندان شیعه عربستان خواستار استعفای وی از منصبش شدند که فتاوای تکفیر را صادر و تفرقه و فتنه میان آنها را اشاعه داده، همچنین خواستار قانونی برای مجازات وی و برای تمام کسانی که پس از این ادیان دیگر را کافر می‌پندارند، شدند.

عادل بن سالم کلبانی امام مسجدالحرام در گفتگوی مستقیم با شبکه بی بی سی تمامی مسلمانان شیعه به‌ویژه علمای شیعه را کافر خواند، این مسئله موجی از اعتراضات را به دنبال داشت و علمای شیعه واکنشهای متفاوتی نسبت به آن نشان دادند.

نقش رهبران جوان در تعمیق گفتگوی فرهنگها و تمدنها بررسی می‌شود

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) کارگاه "نقش رهبران جوان در تعمیق گفتگوی فرهنگها و تمدنها" را در راستای انتخاب باکو به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009 از 25 تا 27 می ( 4 تا 6 خرداد) در باکو برگزار می‌کند.

هدف از برگزاری این کارگاه تثبیت ارزشهای فرهنگ عدالت، صلح، گفتگوی بین فرهنگها، تمدنها و ادیان اعلام شده است.
شرکت کنندگان در این کارگاه موضوعاتی چون تعمیق بیداری با در نظرگرفتن اختلافات فرهنگی و ابعاد آن، تبیین ارزشها و مسائل مشترک میان ادیان، فرهنگها و هنرهای ملتها و دولتها مورد بررسی قرار می گیرند.  

همزیستی بین ادیان در تونس بررسی می‌شود

همایش بین‌المللی "همزیستی بین ادیان؛ چالشهای فرهنگی بین‌المللی معاصر" 7 تا 9 اکتبر (15 تا 17 مهر) در تونس برگزار می‌شود. هدف از برگزاری همایش بین‌المللی "همزیستی بین ادیان؛ چالشهای فرهنگی بین‌المللی معاصر" بررسی روابط طبیعی میان ادیان طی دوره‌های مختلف تاریخی است.

در این همایش گذشته و آینده گفتگوی ادیان و پاسخگویی به چالشهای معاصر مورد بررسی قرار می‌گیرند. چالشهای همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان، آزادیهای دینی، مسئله هجرت با بررسی ابعاد مختلف فرهنگی، دینی و اقتصادی از دیگر موضوعات مورد بررسی در این همایش به شمار می‌روند.

همایش "معاملات اسلامی" در مالزی برگزار می‌شود

همایش "معاملات اسلامی؛ رفع بحرانهای اقتصادی بین‌المللی" مهرماه امسال در مالزی برگزار می‌شود. اصول فقه معاملات و اقتصاد، فرصتها و چالشها، اصول فقهی در معاملات و تطبیق آن با نظام اقتصادی و نظام مالی از موضوعات مورد بررسی در این همایش هستند.

در همایش "معاملات اسلامی؛ رفع بحرانهای اقتصادی بین المللی" موضوعاتی چون اصول اساسی معاملات مالی و اقتصادی، قوانین و ضوابط استنباط احکام در زمینه سرمایه‌گذاری اسلامی از طریق مشارکت، اهمیت مشارکت در سرمایه‌گذاری اسلامی نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت. این همایش از سوی بخش شریعت اسلامی وابسته به دانشکده مطالعات اسلامی دانشگاه ملی مالزی تنظیم شده که در اکتبر (مهرماه) در مالزی برگزار خواهد شد. 

وضعیت مسلمانان طرد شده از اندلس بررسی شد

همایش بین‌المللی "مسلمانانی که در قرن 16 میلادی از اندلس طرد شدند" به منظور دلجویی از این مسلمانان 30 اردیبهشت تا اول خرداد در تونس برگزار ‌شد. شرکت‌کنندگان در این همایش از اسپانیا خواستند تا به خاطر جرایمی که در حق مسلمانان اندلس در قرن 16 میلادی انجام داده است به طور رسمی از جهان اسلام عذرخواهی کند و به خطاهای گذشته اعتراف کند.

در این همایش سه‌روزه که در تونس از 20 می تا 22 می ( 30 اردیبهشت تا 1 خرداد ) برگزار ‌شد، 55 محقق از ژاپن، هند، اسپانیا و کشورهای اسلامی مشارکت کردند. حدود 300 تا 400 هزار نفر از مسلمانان اندلس در قرن شانزدهم میلادی از سرزمینشان از سوی اسپانیاییها اخراج و طرد شدند. اسپانیاییها کتابها و تألیفات آنها را به آتش کشیدند و اموال و زمینهایشان را مصادره کردند. این افراد به مراکش، الجزایر و تونس مهاجرت کردند.

کارگاه "تدریس علوم قرآن کریم" برگزار می‌شود

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) کارگاه "تدریس علوم قرآن کریم" را از 25 تا 29 می ( 4 تا 8 خرداد) در کوزوو برگزار می‌کند. محورهای اصلی این کارگاه شیوه آموزشی قرآن کریم، کتاب درسی در زمینه قرآن کریم، دروس و مقدمات آن، راههای تدریس، وسایل علمی هستند.

راههای استفاده از تکنولوژی معاصر در ایجاد شیوه آموزش اسلامی و اجرای آن، اخبار کشورهای شرکت کننده در زمینه تدریس علوم قرآن کریم از دیگر محورهای این کارگاه هستند. هدف از برگزاری این کارگاه ایجاد شیوه آموزشی در درس قرآن کریم و علوم قرآنی، اطلاع از راههای جدید در آماده سازی دروس قرآن کریم و علوم آن، نوآوری راههای تدریس آموزش اسلامی، ارائه راههایی برای فعال سازی تربیت اسلامی در شیوه آموزشی، تقریب میان شیوه ها و راههای عمده در تدریس علوم قرآن کریم اعلام شده است.

کد خبر 886494

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha