به گزارش خبرنگار مهر در ساری، اتین پراتون پیش از ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی برنامه توسعه مشارکتی پروژه مدیریت جامع آب و خاک البرز در سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: سیستم پایش و ارزیابی باید قبل از ایجاد تشکلهای آب بران فعال شود.
وی خاطرنشان کرد: خدمات پشتیبانی از مولفه کشت اراضی در طرح جامع آب و خاک البرز با هدف بهبود پایدار را نوسان استفاده از آب آبیاری و تولید محصولات کشت آبی شروع به کار کرده است.
مشاور مدیریت آبیاری و زهکشی طرح جامع آب و خاک البرز با اشاره به اینکه طرح جامع مدیریت آب و خاک البرز در سطح 33 هزار هکتار از اراضی منطقه صورت می گیرد، عنوان کرد: ایجاد اتحادیه های آب بران و ارائه خدمات آموزشی به آنها به منظور افزایش مشارکت مدیریت آب بهره برداری و نگهداری اراضی موثر است.
اتین پراتون با بیان اینکه طرح جامع مدیریت آب و خاک البرز با سرمایه گذاری دو شرکت کانادایی و یک شرکت کانادایی فعالیت می کند، یادآور شد: ترویج کشت آبی و بهسازی تحقیقات جهت افزایش تولید محصول و درآمد کشاورزان هدف غایی طرح فوق است.
شعبانعلی غلامی، مدیر اجرایی پروژه جامع آب و خاک البرز با اشاره به اجرای طرح جامع مدیریت آب و خاک البرز هفت ساله است، اظهار داشت: یکپارچه سازی و تدوین مدیریت یکپارچه، تقویت جوامع محلی، تقویت تشکلهای آب بران و ارتقا سطح تولید و ایجاد درآمد برای کشاورزان از اهداف اساسی این پروژه است.
وی خاطرنشان کرد: بزرگترین معضل در اجرای طرح چگونگی قانونمند کردن و تنظیم حقوقی تشکلهای آب بران بوده است.
مدیر اجرایی پروژه جامع آب و خاک البرز با بیان اینکه بحران کم آبی در ایران بسیار مشهود است، اظهار داشت: تاکنون طرح جامع آب و خاک البرز دارای 12.5 درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته در انتقال یافته های تحقیقاتی برای تولید از توان زنان در توسعه کشت کشاورزی استفاده می کنند، گفت: انتقال یافته های تحقیقاتی و آموزشی برای ترویج کشاورزی باید تاثیر گذار باشد.
کارگاه آموزشی برنامه توسعه کشاورزی مشارکتی پروژه مدیریت جامع آب و خاک البرز با حضور کارشناسان داخلی و خارجی تا عصر چهارشنبه ادامه خواهد داشت.
نظر شما