به گزارش خبرگزاری مهر، سیامک دادرس مجری طرح هدف از انجام این پژوهش را یافتن روشی برای افزایش بازدهی سنتز لیزری نانو ذرات طلا ذکر کرد و گفت: نانو ذرات به دست آمده از روشهای متداول شیمیایی اغلب ناخالص است از این رو باید افزودنی های شیمیایی باقی مانده بر سطح آنها حذف شود.
وی افزود: به دلیل پایین بودن بازدهی سنتز در روش لیزری می توان به عنوان روشی مناسب و کارآمد برای سنتز این نانو ذرات استفاده کرد.
دادرس به جزئیات این پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: در این پژوهش از تابش همزمان co-irradiat ion پالسهای بسیار کوتاه لیزر Nd:YAG با سوئیچ Q و امواج اولتراسونیک برای انجام آزمایشهای سنتز نانو ذرات طلا بهره گرفته شد و اثر این امواج را در بهبود بازدهی سنتز مورد مطالعه قرار گرفت.
وی ادامه داد: طلای به کار رفته در سنتز نانو ذرات طلا یک قطعه طلا با خلوص 999/99 درصد بود. این ذرات در کف یک ظرف شیشه ای حاوی آب مقطر بدون افزودنیهای شیمیایی قرار گرفت. سپس ظرف مورد نظر در درون یک حمام اولتراسونیک که با توجه به شرایط آزمایش روشن یا خاموش بود، تعبیه شد. برای انجام آزمایشهای "کندوسوز" لیزری از یک لیزر Nd:YAG با سوئیچ Q استفاده شد که پرتو آن به وسیله روبشگر موجود در خروجی لیزر جا به جا و با استفاده از لنز f-theta روی قطعه کار کانونی و کندوسوز ناشی از آن منجر به تشکیل نانو ذرات طلا شد.
نظر شما