۷ خرداد ۱۳۸۸، ۱۸:۰۱

موسوی در رادیو ورزش:

ضرورت تدوین سند راهبردی ورزش/ سرنوشت ورزش به رفت وآمد دولتها گره نخورد

ضرورت تدوین سند راهبردی ورزش/ سرنوشت ورزش به رفت وآمد دولتها گره نخورد

میر حسین موسوی در تشریح سیاستهای خود در حوزه ورزش فقدان سند راهبردی در این بخش را از مهمترین مشکلات آن دانست و بر این نکته که سرنوشت ورزش باید خارج و جدا از رفت و آمد دولتها تعیین شود تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، میرحسین موسوی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهور عصر امروز در گفتگویی که از رادیو ورزش پخش شد به تشریح دیدگاه های خود در حوزه ورزش کشور پرداخت.

وی با بیان اینکه مهمترین مسئله ما در این حوزه ساختاری و مربوط به فقدان هماهنگی و داشتن جهت مشخص برای مجموعه بخشهای ورزشی است، افزود: به نظر می رسد نقشه راه درستی برای هماهنگ کردن گرایشهای ورزش نداریم که تبیین و سامان دادن آن مهمترین مسئله است.

موسوی اظهار کرد: به نظر می رسد شورای عالی ورزش که ریاست آن را رئیس جمهور بر عهده دارد بیشترین سهم را در این ساماندهی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه در عرف سیاسی یا حوزه های دیگر هنوز وزرش جدی گرفته نشده است، تصریح کرد: اگر ما ورزش را به عنوان یک پدیده فرهنگی رو به رشد در نظر بگیریم چه بسا بسیاری از آرمانها و آرزوهایی که در این قالب بیان می شود نحوه نگاه ما به ورزش را تغییر دهد.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس ادامه داد: با توجه به اینکه ورزشکاران و قهرمانان در ذهن مردم نمادی از اقتدار هستند و جامعه از این منظر به شدت از ورزش تاثیر پذیر است استفاده از این ظرفیت باید گسترش یابد ضمن اینکه ورزشکار نیز بداند هر رفتاری که از او سر می زند جدا از قدرت فیزیکی به لحاظ افزایش سجایای اخلاقی در مردم تاثیر گذار است.

وی یادآور شد: چنانچه ورزش در  قالب بک فضای هنری، اخلاقی و فرهیخته ببینیم و در این فضا آن را عمومی کنیم به گمانم ورزش در تعالی فرهنگ کشور جایگاه خوبی خواهد داشت.

این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: جالب اینجاست که برخی نظریه پردازان معتقدند ورزش جای دعوای های قدیمی را گرفته است و امروز رفتارهای هیجانی گذشته به صورت صلح آمیز با محوریت ورزش بروز می یابد به فرهنگ کمک کرده است اما وقتی ورزش شدیدا حالت سیاسی پیدا کند و امید ملت به باخت و برد یک تیم خلاصه  شود برای جامعه آسیب زننده خواهد بود.

وی ادامه داد: در مسابقه هنگامی که مسئله برد و باخت مطرح است اگر اخلاق حاکم شود وقتی بردی در پی نباشد باخت با جوانمردی تحمل می شود در واقع مشکلی که اکنون با آن مواجه هستیم این است که در مسابقات بین المللی گاهی زیاد از حد مسئله سیاسی می شود درحالیکه نتیجه مسابقات نباید با سیاست گره بخورد.

موسوی با تاکید بر اینکه سرنوشت ورزش  باید  خارج و جدا از رفت و آمد دولتها تعیین شود گفت: اگر همه رشته های ورزشی مسیری مستقل از سلیقه های دولتها را دنبال کنند و کار تخصصی خود را انجام دهند وضعیت ورزشی ما موقعیت بهتری خواهد داشت.

وی افزود: اینکه عرصه ورزش  متاثر از رفت و آمدها است به دلیل فقدان سند راهبردی در خصوص تربیت بدنی است در واقع  با تبیین این سند ساختار ورزش باید تغییر کند و سازمان تربیت بدنی نقش روشن تری نسبت به گذشته داشته باشد.

به گفته وی، در سند راهبردی ورزش باید بر ثبات مدیریت تکیه شود و بدانیم در ورزش با مسائل تخصصی و فوق تخصصی مواجه هستیم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه آموزشهای طولانی و بلند مدت باید در ورزش نهادینه و برای چندین نسل سرمایه گذاری انجام شود، اظهار داشت: فکر می کنم شورای عالی ورزش که به ریاست رئیس جمهوری تشکیل می شود قدرت کافی برای امکان پذیر کردن تغییر ساختار کنونی ورزش را داراست.

وی افزود: اگر سرمایه ورزش به صورت مناسب در گردش نباشد ورزش رشد نمی کند. در واقع این سرمایه که توسط دولت یا سرمایه های عمومی تامین می شود باید به گونه ای هزینه شود که عرصه ورزش را به صحنه داد و ستد تبدیل نکند.

 موسوی تاکید کرد: سند راهبردی ورزش می تواند آمیزه ای از این سرمایه گذاری را فراهم کند.

 وی با بیان اینکه امروزه ورزش در غرب به صنعت تبدیل شده است، گفت: گمان می کنم خلاصه کردن ورزش به عنوان یک امر صرفا اقتصادی فضای ورزش را غیر اخلاقی می کند از سوی دیگر پرورش نخبه در ورزش بطوریکه ورزشکار تنها برای کسب مدال تلاش کند و به دنبال کسب سجایای اخلاقی نباشد نتیجه خوبی  برای ورزش کشور در بر نخواهد داشت.

 کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درخصوص کاهش تصدی گری دولت در بخش ورزشی نیز گفت: ما در همه حوزه ها به خصوص ورزش باید با ارائه امتیازاتی تصدی گری را به بخش خصوصی واگذار کنیم. کار دولت در این میان بستر سازی و طراحی مسیرهایی است که این راه را تسهیل می کند.

 به گفته موسوی در ورزش کارها باید به نهادهای مردمی واگذار واز دخالت سازمان تربیت بدنی در آن جلوگیری شود ضمن اینکه در این عرصه واگذاری باشگاههای دولتی امر مهمی است و چنانچه این اقدام نیازمند حمایت دولت باشد آنگاه سازمان تربیت بدنی وارد شود.همچنین دولت نیز  باید از سرمایه گذاری در این زمینه به شدت استقبال کند.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس تصریح کرد: صرف تاسیس باشگاه و سوله مشکلات ورزش ما را حل نمی کند اگر ما از سرمایه مردم در این بخش استفاده کنیم ورزش ما تکانی می خورد اگر نه مسیر گذشته ادامه می یابد بدون اینکه موفقیتی حاصل شود.

موسوی درخصوص ورزش بانوان و تلاش برای گسترش آن نیز گفت: در وضعیتی که نیمی از جمعیت ما را زنان تشکیل می دهند به آن اندازه که برای مردان تسهیلات وامکانات ورزشی تدارک دیده ایم به زنان و مسئله ورزش آنان توجه نکرده ایم در واقع اصلا به ذهن ما نرسیده  که زنان خانه دار هم نیازمند ورزش و آموزش است.

وی افزود: ما نیازمند سرمایه گذاری در این بخش هستیم و باید بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری سودآور در این بخش تشویق کنیم.

موسوی یکی دیگر از مشکلات ورزش بانوان را ورود در عرصه بین المللی خواند و گفت: به دلیل قیودی که داریم و پوشش برای ما یک اصل است مشکلاتی برای ورود به عرصه بین الملل داریم که باید با همکاری کشورهای اسلامی اقداماتی در این زمینه انجام دهیم. من کار نهادینه شده ای دراین عرصه نمی بینم و اگر این اتفاق رخ دهد قطعا راه حل هایی برای حضور بیشتر زنان در جهان و کشورهای اسلامی خواهیم داشت. بر این باورم این قید ها که جز فرهنگ ما است و به آن پایبند هستیم نباید ماتع حضور ما در عرصه های جهانی شود.

وی با بیان اینکه رئیس سازمان تربیت بدنی باید از میان مدیران کاردان و با تجربه انتخاب شود، تصریح کرد: هرقدر حرفه ای تر عمل کنیم اعتماد جامعه ورزش را جلب کرده ایم و این برای ما مطلوب تر است.

موسوی در ادامه این گفتگو اصلاح و استفاده از سند راهبردی ورزش، ضرورت انجام کارهای زیربنایی و توجه به ورزش مدارس و ورزش همگانی، واگذاری باشگاههای ورزشی به مردم و ایجاد نظام باشگاه داری و اتحادیه های صنفی ورزشی، حمایت از ورزشهای حرفه ای مخصوصا در رشته فوتبال، همکاری سازمان تربیت بدنی با شهرداریها و شورای شهر، تلاش برای به دست آوردن قهرمانیهای از دست رفته، سپردن اداره مجموعه های ورزشی به اهل ورزش، پشتیبانی از کمیته المپیک و توسعه ورزش معلولان و ایثارگران، حذف نگاه سیاسی در عزل و نصب مدیران ورزشی و ساماندهی امور رسانه ای ورزشی را از مهمترین برنامه های خود در عرصه ورزش کشور عنوان کرد.

کد خبر 887097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha