۱۰ خرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۴۰

معماریانی به مهر خبر داد:

اجرای استقلال دانشگاهها دربرنامه پنجم/ نحوه تعیین رئیس ومدیران دانشگاه

اجرای استقلال دانشگاهها دربرنامه پنجم/ نحوه تعیین رئیس ومدیران دانشگاه

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با بیان اینکه تلاش می شود قانون استقلال دانشگاهها در برنامه پنجم توسعه ادامه یابد گفت: قانون استقلال دانشگاهها فواید بسیاری داشته که سهولت بسیاری از ضوابط دانشگاهها یکی از این فواید است.

عزیزالله معماریانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مدیریت وزارت علوم و جامعه دانشگاهی با بند الف ماده 49 قانون مبنی بر استقلال دانشگاهها موافق است. این قانون دستاوردهای بسیاری به لحاظ مالی، اداری، مدیریتی و علمی در سالهای اخیر در دانشگاهها داشتیم که همه آنها ناشی از بند الف ماده 49 بوده است.

وی اظهار داشت: با توجه به دستاوردهای قانون استقلال دانشگاهها در سالهای اخیر کارگروه علم و فناوری تدوین برنامه پنجم توسعه به شورای عالی تدوین برنامه پنجم پیشنهاد داده که این قانون در برنامه پنجم توسعه نیز لحاظ و تنفیذ شود.

جانشین وزیر علوم در کارگروه مشترک علم و فناوری تدوین برنامه پنجم توسعه با بیان اینکه برای استمرار این قانون در برنامه پنجم توسعه تلاش می کنیم گفت: اجرای بند الف ماده 49 به همان شکل قبلی خواسته تمام دانشگاهیان است.

وی با اشاره به دستاوردهای اجرای قانون استقلال دانشگاهها اظهار داشت: بسیاری از ضوابط دانشگاهها طی این چند سال ساده تر شده و عقد قرارداد با صنایع نیز با توجه به این بند از قانون بیش از گذشته بوده به طوریکه در بسیاری از دانشگاهها ایجاد درآمد کرده است.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با اشاره به یکی دیگر از دستاوردهای بند الف ماده 49 در سالهای اخیر گفت: مقالات و اختراعات نیز رشد قابل ملاحظه و چند برابری داشته است. 

وی در بیان سایر دستاوردهای این قانون به مهر گفت: نظام حسابداری آنها به نظام تعهدی در حال تغییر است. ساختار نیروی انسانی در برنامه ها در حال اصلاح است. هرم هیئت علمی نسبت به گذشته شکل مناسبی پیدا کرده است و علاوه بر اینها رشته های جدید بین رشته ای نیز در دانشگاهها ایجاد شد.

معماریانی اضافه کرد: در بند الف ماده 49 به این موضوع اشاره شده است که دانشگاهها اختیار دارند برای هر موضوعی در دانشگاهها قانونی وضع کنند که این قوانین به تصویب هیئت امنا می رسند.

وی درباره انتخاب رئیس دانشگاه نیز گفت: انتخاب رئیس دانشگاهها طبق قانونی که وزارت علوم در سال 83 تصویب کرده به عهده وزیر است.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی اضافه کرد: مدیران دانشگاه به جز رئیس دانشگاه که وزیر انتخاب می کند می توانند با تصمیمی که در هیئت امنای دانشگاه گرفته می شود، منصوب و یا انتخاب شوند.

کد خبر 887696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha