حسین ذبحی در گفتگو با خبرنگار مهر، به اقدامات سازمان زندانها در کاهش بیماریهای خطرناک در زندانها اشاره کرد و گفت : سازمان زندانها برای جلوگیری از ورود معتادان مبتلا به با بیماریهای خطرناک به زندانها، برنامه متادون درمانی و سایر برنامه های حفاظتی را در زندانها اجرا کرده است.
به دنبال دستورالعمل رئیس قوه قضائیه مبنی بر عدم پذیریش معتادان در زندانها ، بحث درمان معتادان نیز در دستور کار قرار گرفت و ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین وزارت بهداشت نیز مکلف شدند تا ساز و کار این امر را فراهم کنند.
در حالی بر درمان معتادان تاکید می شود که به گفته مشاور وزیر رفاه ، در حال حاضر فقط 1200 مرکز درمانی برای درمان معتادان در اختیار داریم که این تعداد باید به دو برابر افزایش یابد.
بر اساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال حاضر یک میلیون و 500 هزار معتاد در کشور وجود دارد که از این تعداد 700 هزار معتاد به صورت دائم مواد مصرف می کنند و مصرف مابقی به صورت تفننی است.
معاون قضایی دادستان کل کشور در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه زندان جای معتاد نیست تصریح کرد: امروزه مسئولان به این نتیجه رسیده اند که صرف نظر از کمبود مکان و سایر مشکلات ، زندان جای معتاد نیست.
ذبحی خاطر نشان کرد : رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ارجاع معتادان به مراکز درمانی و عدم ورود آنها به زندان اقدام بسیار مناسبی بوده است و در روند درمان معتادان و بازگشت آنان به جامعه تاثیری بسیاری داشته است.
معاون قضایی دادستان کل کشور تاکید کرد: شرایط باید به گونه ای فراهم شود که فرد معتاد علاوه بر اینکه ملزم به درمان خود شود، در یکی از مراکز درمان اعتیاد نیز مشغول فعالیت گردد و به طور حتم این امر اثر بازدارندگی بیشتری نسبت به شلاق و حبس خواهد داشت.
نظر شما