به گزارش خبرگزاری مهر، سید مصطفی علوی در تشریح آخرین وضعیت توسعه صنعت سی ان جی در کشور با بیان اینکه وابستگی تنها به سوخت بنزین، امنیت انرژی را محدود می کند، اظهار کرد: به همین دلیل نیز بیشتر کشورها سراغ سوختهای دیگر مانند سی ان جی و یا گازوئیل رفتهاند.
وی افزود: همچنین میزان دیاکسید کربن تولیدی در خودروهای گازسوز 15 تا 20 درصد کمتر از خودروهای بنزینی است، از سوی دیگر هر سال بخشی از ارز برای واردات درصدی از بنزین مورد نیاز از کشور خارج میشود که با کاربرد بیشتر سی.ان.جی میتواند صرفهجویی ارزی صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت گازخودرو ایران با بیان اینکه به طور کلی هر چه سوختها متنوعتر باشد، امکان دسترسی به آنها سادهتر خواهد بود، تبیین کرد: به ویژه اینکه در کشور شبکه وسیع گازرسانی وجود دارد که میتواند کمک زیادی به گسترش صنعت سی ان جی در نقاط مختلف کشور بکند.
به گفته علوی اما این موضوع به این معنا نیست که همه خودروها گازسوز شوند، بلکه باید در کنار سوخت بنزین، سی ان جی نیز سهم مشخصی در سبد سوخت کشور داشته باشد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در حال حاضر روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز طبیعی فشرده معادل 10 میلیون لیتر بنزین در بخش حمل و نقل مصرف میشود، گفت: این حجم گاز مصرفی میتواند تاثیر زیادی در کاهش استفاده از بنزین که قیمت بالاتری دارد و ملزم به واردات بخشی از نیازمان هستیم، داشته باشد.
وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می گفت، در ادامه در رابطه با اقدامات صورت گرفته برای کاهش زمان سوخت گیری خودروهای گازسوز در جایگاه های سی ان جی، توضیح داد: در کلان شهرهای کشور همچون تهران، تبریز، اصفهان و شیراز ظرفیت سوخت گیری افزایش پیدا کرده است، بهطوریکه هم اکنون در هر شبانه روز ظرفیت سوختگیری 1.1 میلیون خودرو وجود دارد و همچنین زمان توقف برای سوختگیری به طور متوسط به کمتر از 15 دقیقه رسیده است.
علوی تاکید کرد: با وجود اقدامات صورت گرفته هنوز میان تعداد خودروها و جایگاه های سی ان جی تعادل ایجاد نشده است.
مدیرعامل شرکت گازخودرو ایران با اشاره به استقبال مردم از تبدیل خودروها و دوگانه سوز شدن آنها، بیان کرد: از جمله دلایل این استقبال موضوع اقتصادی آن است، به طوری که هم اکنون هر لیتر بنزین آزاد 400 تومان و هر متر مکعب گاز طبیعی فشرده 40 تومان قیمت گذاری شده است.
وی با تاکید بر اینکه در دنیا به ازای هر هزار خودرو یک جایگاه وجود دارد، اما این نرخ در کشور ما به ازای هر 1500 خودرو یک جایگاه است، اظهار کرد: به همین دلیل جایگاهها مجبور میشوند با 100 درصد ظرفیت کار کنند که تعمیرات بیشتر را به همراه خواهد داشت.
علوی در ادامه با شاره به این موضوع که هم اکنون سهم سی ان جی در سبد سوخت کشور نامشخص است، بیان کرد: هنوز سهم سی ان جی به صورت دقیق در سبد سوخت کشور مشخص نشده و کارهای کارشناسی آن در ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور ادامه دارد.
وی ادامه داد: بنابراین با نهایی شدن این مطالعات مشخص میشود که به طور دقیق تعداد خودروهای تولیدی گاز سوز چه مقدار باید باشد.
به گفته این مقام مسئول به هر حال هم اکنون کارخانههای خودروسازی در حال تولید خودروهای دوگانه سوز هستند و تبدیل آنها برای خودروهای مجاز به روز انجام میشود؛ به طوری که تا پایان امسال خودروهای عمومی و دولتی میتوانند با ارائه معرفینامه به بیش از 250 کارگاه مجاز و فعال اقدام به تبدیل خودروهای خود کنند.
وی همچنین با بیان اینکه کیفیت خودروهای تولیدی در کارخانه های خودروساز بالاتر است و این خوردوها راندمان بیشتری دارند، گفت: در عین حال آلودگی کمتری در محیط ایجاد میکنند. بهترین نوع خودروهای دوگانهسوز در دنیا نیز خودروهای پایهگاز سوز شناخته شده است.
مدیرعامل شرکت گازخودرو با اشاره به اینکه بحث گازسوز کردن خودروها در ایران به یک سال پیش از انقلاب بر میگردد که از ابتدای سال 1380 اوج گرفته است، یادآور شد: همچنین سابقه این صنعت در دنیا به 60 سال پیش بر میگردد و از جمله مهمترین دلایل عمده حرکت به سمت سی.ان.جی، امنیت سوخت، کاهش آلودگی هوا و موضوعات اقتصادی آن است.
وی افزود: در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار خودرو گازسوز در کشور وجود دارد که 390 هزار خودرو در سال گذشته تبدیل یا تولید شده است.
علوی در خصوص برخی مشکلات خودروهای دوگانه سوز شده، به اشغال ظرفیت صندوق توسط مخازن اشاره و گفت: این در حالی است که میتوان مخزن را در جاهای دیگر خودرو نصب کرد و در این مرحله به دنبال نصب مخازن روی شاسی خودرو هستیم.
به گفته این مقام مسئول از سوی دیگر مشکل کمبود جایگاهها در سال گذشته وجود داشت که طی این یک سال 250 جایگاه تک منظوره و تعداد زیادی جایگاه دو منظوره در کشور ایجاد شد و در نتیجه در همه جای کشور به جز تعداد محدودی شهرهای بزرگ تعداد جایگاهها و خودروهای گازسوز شده متعادل شده است.
علوی با اشاره به اینکه هم اکنون سهم جایگاههای دولتی نسبت به جایگاههای خصوصی بسیار بیشتر است و تنها حدود 60 جایگاه سی.ان.جی توسط بخش خصوصی ایجاد شده است، تبیین کرد: در همین تعداد نیز شیوه کار به این صورت بوده که بخش خصوصی زمین را تامین کرده و تاسیسات مورد نیاز توسط بخش دولتی تهیه شده است، ولی در هر حال باید جایگاهها آنقدر اقتصادی شوند که بخش خصوصی استقبال بیشتری کند، ولی نکته مهمتر حفظ جایگاهها است.
وی با تاکید بر اینکه بهرهبردار جایگاه سی.ان.جی باید صلاحیت داشته باشد، توضیح داد: همچنین لازم است امکان تامین قطعه و تعمیرات دورهای در جایگاهها پیش بینی شده باشد و حتی قرارداد با پیمانکاران تعمیراتی امضا شود تا در صورت ایجاد مشکلات پیشبینی نشده، سریعا اقدام کنند.
علوی با بیان اینکه همچنین لازم است جایگاهها بیمه شوند تا سرویس دهی بهتر باشد، تصریح کرد: هماکنون شرایط تامین اقلام یدکی نسبت به گذشته بهتر شده است.
این مقام مسئول در ادامه در رابطه با عملکرد خودروسازان در تولید خودروهای دوگانه سوز و چگونگی نظارت بر آنها اعلام کرد: خودروسازان بر اساس سیاستهای کلانی که توسط ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور تعیین میشود و سپس به وزارت صنایع ابلاغ میکند، اقدام به تولید خودروهای دوگانه سوز یا بنزینی کردهاند.
وی افزود: در سال گذشته مقرر شده بود 40 درصد از خودروهای تولیدی گازسوز و 60 درصد بنزینی باشد که این رویه در سال جاری نیز ادامه دارد.
نظر شما