به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، حیدر یارویسی صبح دوشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه جزیره قشم به عنوان ششمین منطقه نفتی شرکت نفت فلات قاره ایران تأسیس شده است و در آینده ای نزدیک یکی از مناطق فعال و توانمند نفتی در خلیج فارس خواهد بود، گفت: نفت مخزن هنگام از مرغوب ترین نفتهای صادراتی ایران است.
میدان هنگام دارای نفت فرار با درجه ای.پی.آی 42 با درصد بالای گوگرد است و با توجه به بی نظیر بودن نفت میدان هنگام در منطقه خلیج فارس، بسیاری از سرمایه گذاران خواهان تأسیس شرکت های پالایشی و پتروشیمی در منطقه قشم هستند.
وی با بیان اینکه حجم نفت درجای میدان هنگام در حدود 700 میلیون بشکه و گاز درجای آن حدود 2 تریلیون فوت مکعب است، خاطرنشان کرد: ساختار میدان هنگام به شکل یک طاقدیس بزرگ است. این میدان در تنگه هرمز در بخش شرقی خلیج فارس واقع شده که حدود 80 درصد آن در آبهای ایران و بقیه در ناحیه دریایی عمان قرار گرفته است.
ثبت رکورد 9 ماهه در اجرای طرح توسعه میدان هنگام
با اشاره به اینکه از نخستین روز دی 1386 تاکنون پروژه های مختلفی برای توسعه و تولید از میدان هنگام اجرا شده است، گفت: پروژه ملی توسعه میدان هنگام در مدت زمان کمتر از 9 ماه به مرحله بهره برداری رسیده و هم اکنون عموم پروژه های طرح توسعه میدان هنگام در مرحله راه اندازی قرار دارد.
به گفته وی، شرکت نفت فلات قاره ایران برای ساخت دو واحد شیرین سازی در کنار تأسیسات فرآورش نفت خام خود در منطقه گورزین مناقصه برگزار کرده است که به زودی پیمانکار طرح انتخاب شده و عملیات اجرایی طرح را آغاز می کند.
وی حفر چاه با استفاده از دکل حفاری و آماده ساختن آن به منظور تولید، انجام عملیات لوله گذاری دو خط لوله زیردریایی از سکوی دریایی به خشکی، انجام عملیات لوله گذاری در بخشهای مختلف خشکی در مناطق بسیار سخت از نظر آب و هوایی و سخت گذر، ساخت کارخانه فرآورش و شیرین سازی نفت در مدتی کمتر از 9 ماه و تجهیز سیستم کنترل فرآیند به مدرن ترین سامانه های موجود در صنایع نفت با استفاده از امکانات نرم افزاری داخلی را از جمله پروژه های اجرا شده در طرح توسعه میدان هنگام در منطقه قشم خواند.
یارویسی با بیان اینکه تمام پروژه های اجرا شده در طرح توسعه میدان هنگام توسط کارشناسان و متخصصان توانمند ایرانی اجرا شده است، گفت: تأمین قطعات مورد نیاز طرح از سازندگان داخلی و خرید و تهیه قطعات مورد نیاز خارجی در کمترین زمان و در شرایط تحریم انجام شده است.
وی بیان کرد: هم اکنون پیشرفت پروژه طراحی، ساخت و نصب Template و جکت چاه های میدان هنگام 9/89 درصد، پروژه احداث خط لوله 16 اینچی خشکی قشم 35/98 درصد، پروژه احداث تأسیسات خشکی قشم 67/99 درصد، پروژه احداث خط لوله دریایی میدان هنگام 19/94 درصد، پروژه احداث مخازن ذخیره نفت، تأسیسات آتش نشانی و مخزن مایع گیر در بهره برداری قشم 11/97 درصد است.
رئیس منطقه قشم همچنین پیشرفت پروژه مطالعات امکان سنجی FEED و تهیه EPC Package را 100 درصد خواند و گفت: پروژه طراحی و تدارک و اجرای تأسیسات پشتیبانی قشم 46/16 درصد، پروژه تأمین دو دستگاه آب شیرین کن 2 هزار مترمکعبی 31/73 درصد، پروژه احداث خط لوله 12 اینچی آب شیرین و مخزن 2 هزار مترمکعبی 34/95 درصد، پروژه انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی 95 درصد، پروژه خط لوله 16 بندر سلخ تا نقاشه 56/87 درصد، پروژه احداث خط لوله 16 اینچی قشم - بندرعباس 06/61 درصد و پروژه طرح اضطراری توسعه و تجهیز سکوی هنگام 71/29 درصد پیشرفت دارد.
مذاکره ایران و عمان در بخش گازی میدان هنگام ادامه دارد
رئیس منطقه قشم اظهار داشت: با وجود تلاشهای صورت گرفته و مذاکره های انجام شده با کشور عمان در سال های گذشته به منظور همکاری مشترک در توسعه این میدان، تاکنون توافقی در زمینه بهره برداری مشترک از این میدان حاصل نشده است، اما با این حال مذاکره ها در بخش گازی میدان همچنان ادامه دارد.
یارویسی یادآور شد: به دنبال اقدام یک جانبه طرف عمانی در برنامه ریزی برای توسعه و تولید از میدان هنگام در آذر ماه 86، شرکت نفت فلات قاره ایران به منظور صیانت از حقوق کشور جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت در اسرع وقت با توجه به امکانات و تأسیسات موجود در جزیره قشم طرح تولید زودهنگام از میدان هنگام را با اولویت اجرا کند.
وی میزان برداشت کنونی طرف عمانی از میدان مشترک هنگام را حدود 10 هزار بشکه در روز خواند و یادآور شد: طرف عمانی با احداث یک خط لوله ارتباطی به طول تقریبی 25 کیلومتر از بخش عمانی میدان مشترک هنگام تا میدان بخاء در آب های عمان و استفاده از خطوط لوله پیشین موجود در منطقه همچنین کارخانه فرآورش گاز موجود در رأس الخیمه امارات، تولید از این میدان مشترک را در اسفند ماه 1387 آغاز کرده است.
به گفته وی، تولید نفت طرف عمانی از میدان هنگام در حالی است که هیچ گونه تأسیسات نفت و گاز در منطقه قشم از قبل وجود نداشته و شرکت نفت فلات قاره ایران باید تمام خطوط لوله دریایی و خشکی مورد نیاز همچنین کارخانه فرآورش مربوط و مخازن ذخیره و تأسیسات و امکانات جانبی را در طرح توسعه میدان هنگام احداث می کرد که خوشبختانه در فرصتی بسیار محدود تمامی پروژه های یاد شده اجرا شد و امید است به زودی با تکمیل حلقه های مرتبط، تولید از این میدان مشترک در بخش ایرانی نیز آغاز شود.
نظر شما