به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه یکشنبه رسانه های ترکیه از شناسائی و بستری شدن چهار نفر از شهروندان این کشور به دلیل ابتلا به بیماری آنفلوآنزای خوکی خبر دادند.
در این میان، "رجب آکداق" وزیر بهداشت ترکیه در گفتگو با خبرنگاران ضمن تائید ورود آنفلوآنزای خوکی به این کشور گفت: افراد مبتلا شده مسافرانی هستند که از کشورهای غربی وارد ترکیه شده اند.
وی نخستین بیماران مبتلا به آنفلوآنزای خوکی شناسائی شده را یک پسر 10 ساله به همراه مادرش اعلام کرد و افزود: این افراد توسط دوربین های اشعه سنج مستقر در فرودگاه استانبول شناسایی شدند.
آکداق اظهار داشت: این افراد با هواپیما از آمستردام هلند وارد فرودگاه استانبول شده بودند که دوربین های ویژه اشعه سنج وزارت بهداشت ترکیه مستقر در این فرودگاه نسبت به بالا بودن غیرطبیعی حرارت بدن آنها هشدار داد.
وی ادامه داد: مادر و فرزند یاد شده بلافاصله از مسافران دیگر جدا شده و تحت قرنطینه به بیمارستان اعزام شدند.
به گفته وزیر بهداشت ترکیه در آزمایشهای صورت گرفته، آلودگی به ویروس آنفلوآنزای خوکی در بدن مادر این پسر 10 ساله دیده نشده اما فرزند وی گرفتار این بیماری تازه شیوع یافته در غرب شده است.
آکداق در ادامه سخنان خود از ابتلای دو نفر دیگر به این بیماری در ترکیه خبر داد و گفت: یکی از این بیماران نیز دانشجویی 22 ساله است که در یکی از دانشگاه های امریکا تحصیل می کند.
وی تصریح کرد: این پسر جوان به منظور دیدار با خانواده خود به ازمیر ترکیه آمده بود اما به دلیل بالا رفتن ناگهانی دمای بدن و احساس ناراحتی به بیمارستان مراجعه کرده که پس از آزمایشات اولیه، ابتلای وی به آنفلوآنزای خوکی محرز گردید.
وزیر بهداشت ترکیه با بیان اینکه این بیماری به راحتی و سرعت قابل سرایت است هشدار داد: تمام افرادی که با مبتلایان به این بیماری تماس داشته اند با خطر ابتلا مواجهند.
در همین حال، وزارت بهداشت ترکیه با صدور اطلاعیه ای ضمن اعلام شماره پرواز و تاریخ ورود مسافران یاد شده از تمام همسفران آنها خواست برای اطمینان از سلامت خود هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
با اعلام خطر ورود بیماری آنفلوآنزای خوکی به کشورهای همسایه این نگرانی ایجاد می شود که آیا کشور ایران به ویژه استان های مرزی و فرودگاه های بین المللی تا چه میزان نسبت به این مسئله آمادگی دارند؟
در این بین آذربایجان شرقی نیز به دلیل مجاورت با کشورهای آذربایجان و ارمنستان و نیز وجود پروازهای خارجی به دبی و استانبول در خطر احتمال ورود افراد مبتلا به این بیماری قرار دارد.
تمهیدات لازم در تمام مبادی ورودی ایران اندیشیده شده است
دکتر احمد کوشا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر نسبت به اتخاذ تمهیدات لازم در مبادی ورودی سراسر کشور اطمینان داد.
وی افزود: وزارت بهداشت در سراسر کشور راهکارهای لازم را برای کنترل مسافران ورودی به کشور اتخاذ کرده است.
دکتر کوشا به راهکارهای اتخاذ شده اشاره ای نکرد اما افزود: آزمایش بر روی مسافران مشکوک به آنفلوآنزای خوکی و نیز آموزش افرادی که قصد مسافرت به خارج را دارند در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در عین حال تاکید کرد: تاکنون هیچ نمونه ای از ورود بیماری آنفلوآنزای خوکی به ایران مشاهده نشده است.
"تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری آنفولانزای خوکی در کشور مشاهده نشده است" |
وی با بیان اینکه بارزترین نشان ابتلا به این ویروس بالا رفتن ناگهانی دمای بدن است به مسافران خارج از کشور توصیه کرد در صورت مشاهده هرگونه تغییرات ناگهانی در وضعیت جسمانی خود برای اطمینان بیشتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
در همین حال، دکتر رضا عزیززاده کارشناس استانی مبارزه با آنفولانزا در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز به خبرنگار مهر گفت: کارشناسان این دانشگاه در مرزهای زمینی نوردوز و جلفا در مجاورت آذرابیجان و ارمنستان و نیز فرودگاه بین المللی تبریز مستقر شده اند.
وی در پاسخ به اینکه آیا کارشناسان یاد شده برای تشخیص افراد مشکوک به ویروس آنفولانزا مجهز به تجهیزاتی خاص هستند گفت: دستگاه هایی که هم اکنون به عنوان دستگاه های اشعه سنج در غرب استفاده می شود هنوز از سوی مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت تامین نشده و استفاده از آنها در سیاستهای مراقبت بیماری کشور جای نگرفته اند.
عزیززاده در عین حال با بیان اینکه اشعه سنج های یاد شده هنوز در مراحل ابتدائی طراحی و ساخت قرار دارند، یادآور شد: استفاده از این دستگاه ها بیشتر جنبه نمایشی و تبلیغاتی داشته و نتایج آن قابل اعتماد نیست.
این کارشناس بیماریهای آنفلوآنزا در خصوص نحوه شناسایی افراد مشکوک به این ویروس در مبادی ورودی کشور گفت: کارشناسان متخصص در فرودگاه ها و مرزهای کشور حضور داشته و تمام مسافران وارد شده به کشور را به صورت چهره به چهره کنترل می کنند.
وی همچنین گفت: به محض ورود این افراد کاتالوگ هایی به آنها داده می شود که در آن اطلاعات کافی در خصوص علائم بیماری به مسافران داده شده تا در صورت وجود هر یک از این نشانه ها به مراکز مستقر در مبادی مذکور مراجعه کنند.
دکتر عزیززاده مواردی چون بالا رفتن دمای بدن، بدن درد و سرفه علایم این بیماری اعلام کرد و گفت: آنفولانزای خوکی به راحتی قابل پیشگیری بوده و پس از ابتلا نیز با هفت تا 10 روز استراحت، دارو و مراقبت های پزشکی قابل درمان است.
وی به شهروندان توصیه کرد حتی المقدور بلافاصله با مسافران خارج از کشور و زایران اماکن مقدس خارج از ایران روبوسی و تماس نزدیک نداشته باشند.
نظر شما