۱۲ خرداد ۱۳۸۸، ۸:۲۷

سوء استفاده مقامات آمریکا از انجیل برای توجیه جنگ عراق؛ گزارش هفتگی ادیان جهان

سوء استفاده مقامات آمریکا از انجیل برای توجیه جنگ عراق؛ گزارش هفتگی ادیان جهان

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: طی یک هفته گذشته در میان اخباری که در رابطه با ادیان مختلف جهان منتشر شد مسئله سوء استفاده مقامات آمریکایی از انجیل برای توجیه جنگ در عراق بسیار حائز اهمیت بود.

سوء استفاده مقامات آمریکا از انجیل به منظور توجیه جنگ عراق

رهبران دینی اعتقاد دارند بخشهایی که از کتاب عهد جدید و عهد قدیم در گزارشهای اطلاعاتی که سال 2003 برای توجیه جنگ توسط مقامات آمریکا استفاده می‌شد خارج از متن بوده و به نوعی کتاب مقدس مورد سوء استفاده قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از لس آنجلس تایمز، یکی از عبارتهایی که از " نامه به افسسیان" در عهد جدید گرفته شده  مؤمنان را به تشکیل کامل ارتش خداوند فرمان داده و عبارت دیگری که از کتاب اشعیا عهد قدیم گرفته شده می گوید دروازه را بگشایید باشد که ملت پرهیزکار وارد شود.

زمانی که سربازان آمریکایی سال 2003 در عراق درحال جنگ بودند این آیه های انجیل و آیه های دیگری مقدمه گزارشهای اطلاعاتی که مورد تصویب دونالد رامسفلد وزیر دفاع وقت قرار گرفته، مشاهده می شود.

هفته گذشته وب سایت مجله "جی کیو" سوء استفاده منفعت طلبانه مقامات آمریکا از متن کتاب مقدس مسیحیان را فاش کرد، سوء استفاده هایی که باعث می شد آمریکایی ها بپرسند افرادی که جان خود را در عراق از دست می دهند  از دموکراسی دفاع می کنند یا درگیر یک جنگ صلیبی دینی شده اند؟

اسکات الکساندر مدیر برنامه مطالعات مسلمان- کاتویک اتحادیه الهیات کاتولیک شیکاگو گفت: مسئله مورد بحث، احتمال این است که عالی ترین سطوح قوه مجریه متن انجیلی را خارج از زمینه مناسب خود مورد استفاده قرار داده تا عملیات نظامی آمریکا در عراق را با عبارتهای واضح دینی توصیف کند.

اولین گزارش هفته گذشته به قلم رابرت دارپر نویسنده کتاب " کاپیتان مرده: ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش"منتشر شد، چندین عبارت دینی به همراه تصویر سربازانی که زانو زده و دعا می کنند یا در بیابان رژه می روند جلد اسناد طبقه بندی شده ای را تشکیل داده که برای رامسفلد و بوش آماده شده بود. این درحالی است که نه بوش و نه رامسفلد در این رابطه اظهار نظر نکرده اند.

شخصیتهای دینی اظهار می دارند بسیاری از نقل قولهای انجیلی که برای توجیه جنگ استفاده شده خارج از متن به کار گرفته شده است، برای مثال افسسیان به وضوح توضیح داده که ارتش خداوند به فضلیتهای حقیقت، صلح و عدالت اطلاق می شود.

الکساندر گفت: من به عنوان یک مسیحی به شدت از استفاده آیه 6:8 اشعیا به عنوان آیه ای درباره فراخوان یک پیامبر بزرگ که برای نشان داده خیانت مردم خود، به عنوان ندای الهی برای ایالات متحده به منظور حمله به عراق به کار گرفته شده ابراز نگرانی کردم.

فاش شدن گزارشهای اطلاعاتی به نگرانیهای معوق مانده درباره نقش دین در طول دوره ریاست جمهوری بوش در آمریکا می افزاید. بوش سال 2001 جنگ علیه تروریسم را جنگ صلیبی توصیف کرد که این امر موجبات وحشت در میان پیروان ادیان را به وجود آورد و جنگ علیه تروریسم به جنگ علیه اسلام تعبیر شد.

هنوز هم اینکه رامسفلد به عنوان یک محرک دینی معتبر عمل کرده و یا همانطور که برخی منتقدان اظهار داشته اند جنگ را به یک رئیس جمهور انجیلی فروخته، نامشخص باقی مانده است. کشیش جان باچانان کشیش کلیسای پروتستان مشایخی در شیکاگو اظهار داشت که رامسفلند و همسرش هر دو با هوشمندی، اراده دینی خود را در این کلیسا دنبال می کردند. اما این کشیش نیز نتوانسته ارتباطی میان مسئله به وجود آمده پیدا کند. این اقدام سوء استفاده از انجیل و استفاده عبارتهای خارج از متن و به کار گیری آنها برای حمایت از یک جهت مخالف است.

مارک گوپین مدیر مرکز ادیان جهان، دیپلماسی و قطعنامه جنگ در دانشگاه جورج میسن در آرلینگتون، ویرجینیا اظهار داشت که تاریخ نشان دهنده خطر ادغام دین و خشونت حتی در لحن است.

زنان کاتولیک قرنها پیش با تصویب کلیسا کشیش می‌شدند

یک مورخ مسیحی تصریح کرده است که مسئله انتصاب زنان کاتولیک به عنوان کشیش که درحال حاضر با تعالیم کلیسا منافات دارد از قرنها پیش در کلیسای کاتولیک روم وجود داشته است.

گری مایسی استاد الهیات دانشگاه سانتاباربارا طی سخنرانی در دانشگاه وندربیلت گفت: کلیسای کاتولیک 11 قرن پیش از رویکرد نفرت از زنان و سیاستهایی که به قوانین الهیاتی منتهی شد و موجبات از بین رفتن این قانون را فراهم کرد، زنان را به عنوان کشیش منصوب می‌کرد.

گری میسی، نویسنده کتابی با عنوان " تاریخ پنهان انتصاب زنان" اظهار می‌دارد که تا اواسط قرن دوازدهم، زنان به عنوان دیکون و اسقف هم منصوب می‌شدند، مراسم عشای ربانی برگزار کرده و حتی اعترافها را هم می‌شنیدند. زنان در سلسله مراتب روحانیت کلیسای کاتولیک هم ردیف مردان قلمداد می‌شدند.

اما کلیسای در قرن دوازدهم به دنبال حفاظت اموال خود نسبت به لردهای فئودال ( زمینداراین قرون وسطی) بود. متألهان زنان را از نظر متافیزیکی با سایرین متفاوت توصیف کردند تا با صرف حقیت زن بودن، زنان در آداب و شعائر کلیسایی ناتوان به نظر برسند. قانون‌نویسان شرع کلیسا این موضع را مورد تصویب قرار دادند و این امر را اشاعه کردند که زنان هرگز منصوب نشده، منصوب نمی‌شوند و منصوب نخواهند شد.

پاپ ژان پل دوم رهبر فقید کاتولیکهای جهان گفته بود که این مسئله قابل بحث نیست، سلف وی بندیکت شانزدهم هم هیچ نشانه‌ای از تغییر این امر ارائه نکرده است.

سال گذشته واتیکان روی برژوا را که در سی و دومین سالگرد انتصاب یک زن به عنوان کشیش توسط جنبش انتصاب زنان شرکت کرده بود تکفیر کرد. برژوا در این رابطه هیچ اظهار نظری نکرده است اما هنوز هم درخواستهایی به نیابت از وی در جریان است.

تحقیقات ماه آوریل امسال از سوی کالج لومیون و زاگبی که روندهای کاتولیک را دنبال کرده نشان می‌دهد که تنها 36 درصد از امریکایی‌ها اظهار می‌دارند که تنها مردان باید کشیش باشند.

سیکها خواستار بازگرداندن اشیای به یغما رفته از سوی بریتانیا شدند

یک گروه سیک در بریتانیا به ملکه این کشور نامه‌ای نوشته و طی آن خواستار بازگرداندن اموال سیک‌ها شدند که در دوران راج بریتانیا از هندوستان خارج شده‌اند.

جاگدیش سینگ از شبکه اقدام جامعه سیک اظهار داشت که ما نامه‌ای برای ملکه نوشته و خواستار حقوق و بازگشت اشیاء تاریخی شده‌ایم که متعلق به جامعه سیکها بوده اما اکنون در اختیار ملکه است.

درمیان این اشیای تاریخی و مذهبی سیکها می‌توان به متون مقدس ملی سیک و شمشیرها و سلاحهای گوروهای سیک اشاره کرد.

براساس اظهارات سینکها، خاطرات و نوشته‌های مهاراجه دالیپ سینگ حاکم سیک که در قرن نوزدهم به بریتانیا تبعید شد نیز بخشی از مجموعه مورد مطالبه سیکها است که در کاخ وسندسور نگهداری می‌شود. این اشیا از سوی بریتانیا به غارت رفته و اکنون در کاخهای سلطنتی مختلفی نگاهداری می‌شود و شاید ملکه به واقع از آنها خبر ندارد و اما ما می خواهیم فهرستی از آنها را ارائه دهیم.

سخنگوی مجموعه‌های سلطنتی مصرانه اظهار داشت که این مجموعه‌ها هیچ شمشیر و یا سلاحی را که به مهاراجه دالیپ اختصاص داشته باشد در اختیار ندارد. این درحالی است که یکی از کارمندان آرشیوهای سلطنتی مدعی شده که این مجموعه دربرگیرنده تعدادی از اوراق مربوط به دالیپ سینگ است اما در حقیقت نوشته‌های وی نیست.

تخریب محیط‌‌ زیست به نام پیشرفت محکوم شد

کاردینال شهر هو چی مین، ویتنام تصمیم کنگره برای حمایت از پروژه‌های صنعتی به نام پیشرفت که موجب نادیده گرفتن آسیب زیست محیطی شده را تقبیح کرد.

کاردنیال فام مین مان با یادآوری اینکه حمایت از محیط زیست وظیفه مؤمنان است گفت: محیط زیست طبیعی موهبتی از طرف خالق است که ما در استفاده از آن با یکدیگر سهیم هستیم. این موهبت برای همه در نظر گرفته شده نه تنها گروه های فردی یا اقلیتی خاص، بنابراین باید برای نسلهای آینده از آن حمایت کنیم.

این شخصیت دینی مسیحی برای نمونه تخریبی به رودخانه تای وای در شهر هوچی مین وتینام را که با زباله های کارخانه ای صنایع وادن نظیر گلوتامین، نشاسته و سدیم و آلوده شده و تصمیم کنگره برای حمایت از پروژه های استخراج بوکسیت در منطقه کوهستانی منطقه اشاره کرد.

این کاردینال در اظهارات خود که طی نامه ای منتشر شده این نگرانی دانشمندان و متفکران را نیز منعکس کرده است : از آنجا که محیط زیست طبیعی برای همه است، هیچکس حق ندارد آن را به نام توسعه اقتصادی تخریب کرده و کنترل کند . کارخانه داران تنها به فکر به دست آوردن منافع اقتصادی بدون توجه به تأثیرات جانبی آن هستند. این استراتژیهای توسعه اقتصادی می تواند به هرج و مرج منتهی شود.

بسیاری از شخصیتهای جامعه مدنی ویتنام از پروژه های استخراج بوکسیت( هیدروکسید آلومینیوم) انتقاد کرده اند که بسیاری از آنها را شخصیتهای دینی تشکیل می دهند .

فرقه جدید انگلیکن در ایالات متحده تشکیل شد

یک گروه از انگلیکنها که از کلیسای اپیسکوپال جدا شدند، فرقه جدیدی در غرب ایالات متحده تشکیل داده و عنوان کلیسای انگلیکن امریکای شمالی را برای خود انتخاب کرده تا از سایر انگلیکنها که آنها را منحرف از راه اصلی توصیف کرده‌اند، مجزا باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری کاتولیک، این منطقه سراسقفی انگلیکنها دربرگیرنده کالیفرنیا، آریزونا ، مونتانا، آیداهو و واشنگتن است. 21 منطقه کلیسایی این بخش هر یکشنبه به طور متوسط 2000 نفر شرکت‌کننده دارند.

این مناطق کلیسایی دربرگیرنده مناطق کلیسایی سابق اپیسکوپالها و برخی از مناطق جدید است و رسماً درخواست کرده‌اند که با عنوان کلیسای انگلیکن امریکای شمالی شناخته شوند.

قرار است طی روزهای 20 و 21 ژوئیه (30 و 31 خرداد) ازسوی کالج اسقفهای کلیسای انگلیکن امریکای شمالی اسقف جدیدی برای این منطقه انتخاب شود.

کشیش بیل تامسون متصدی کلیسای تمام قدیسها در لانگ بیچ کالیفرنیا گفت که منطقه کلیسایی وی به بخش جدید ملحق شده و این اقدام برای همه ما طبیعی بوده است چرا که ما خواستار حفظ هویت حقیقی خود هستیم.

وی کلیسای اپیسکوپال را به فراتر از رفتن از مرزهای خود متهم کرد که پیروان آن رفتارهایی مغایر با متن کتاب مقدس دارند.

او افزود: تشخیص این امر برای ما دردناک بود و جدا شدن از آنها هزینه‌هایی برای ما در برداشت که اکنون درحال پرداخت آن بها هستیم اما ما می‌خواهیم به خداوند مؤمن باقی بمانیم.

رهبر معنوی بودائیان تبت با شهردار پاریس دیدار می‌کند

شهردار پاریس قرار است در سفر ماه آینده دالایی‌لاما به فرانسه به‌رغم مخالفت مقامات چینی و هشدار آنها نسبت به تبعات دیپلماتیک این امر با وی دیدار کند.

برنارد دلانو قرار است براساس تصمیم سال گذشته شورای شهر پاریس دالایی‌لاما را شهروند افتخاری پاریس اعلام کند.

دالایی‌لاما طی روزهای 6 تا 8 ژوئن در فرانسه خواهد بود، اما تاکنون تاریخ قطعی برای دیدار دلانو و دالایی‌لاما اعلام نشده است.

فردریک دزانیو سخنگوی وزارت امورخارجه که به دنبال کم اهمیت جلوه دادن این اقدام شهردار سوسیالیست پاریس است گفت: دالایی‌لاما به منظور دریافت امتیاز شهروندی افتخاری در پاریس خواهد بود.

وی افزود: این ابتکار عملی است که کاملاً به طور مستقل از سوی شهر پاریس انجام شده است و ما اعتقاد داریم که دیدار دالایی‌لاما از پاریس هیچ تأثیری بر کیفیت روابط ما با چین نخواهد گذاشت.

اوایل ماه جاری چین به پاریس هشدار داد که اشتباهات بیشتری در رابطه با تبت در آستانه دیدار دالایی‌لاما انجام ندهد چرا که به‌ تازگی روابط سرد این دو کشور بهبود یافته است.

ما ژاناوشو سخنگوی وزارت خارجه چین در جمع خبرنگاران پکن گفت: اگر شورای شهر پالیس این جایزه را به دالایی‌لاما بدهد، بار دیگر با مخالفت شدید مردم چین رو به رو خواهد شد. ما از پاریس می‌خواهیم از این اقدامات دست برداشته و در امور داخلی چنین دخالت نکرده و اشتباهات دیگری در رابطه با مسائل مربوط به تبت انجام ندهد.

پکن دالایی‌لاما را به جدایی‌طلبی متهم کرده و دیدار هر مقامی با وی را مداخله در امور داخلی چین قلمداد می‌کند.

واپسین هشدار میان دو کشور که به سرد شدن روابط انجامید به دنبال دیدار دالایی‌لاما و سارکوزی در ماه دسامبر بود. این دیدار باعث شد تا چین اجلاس خود با اتحادیه اروپا را که قرار بود با میزبانی فرانسه انجام شود به تعویق بیندازد.

تاکنون دیداری میان دالایی‌لاما و مقامات وزارت خارجه فرانسه برنامه‌ریزی نشده است.

کد خبر 889478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha