به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومى سازمان زمینشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور، راضیه لک معاون مدیریت زمینشناسى دریایى این سازمان با بیان اینکه نمونهبردارى تا محدوده 900مترى آبهاى متعلق به ایران در دریاى خزر بههمت کارشناسان این مدیریت انجام شده، گفت: پس از پایان نمونهبردارى از مناطق فلاتقاره دریاىعمان و منطقه ایرانى خلیجفارس، دریاىخزر نیز تا محدوده آبهاى متعلق به ایران مطالعه شد.
وى افزود: تحقیقات انجام شده در پهنه دریاى خزر شامل نمونهبردارى رسوب سطحى، آب دریا و مغزهگیرى با طول 2 متر است و علاوه بر آن پارامترهاى فیزیکوشیمیایى ستون آب نیز اندازهگیرى شد.
لک هدف از انجام این مطالعات را بررسىهاى دقیق رسوبشناسى، ژئوشیمى رسوبى، تعیین منشا رسوبات، تعیین اقلیم دیرینه، هیدروشیمى و هیدروژئوشیمى آب دریا، عنوان کرد و گفت: سازمان زمینشناسى و اکتشافاتمعدنى ایران اولین ارگانى است که موفق به انجام این مطالعات در دریاى خزر در پهنهاى بسیار وسیع و با نمونهگیرىهاى فشرده شده است.
معاون مدیریت مطالعات زمینشناسى دریایى خاطرنشان کرد: مطالعات زمینشناسى مشابه در کشورهاى حاشیه دریاى خزر، با همکارى سایر کشورهاى پیشرفته و با نمونهبردارىهاى بسیار اندک انجام شده است.
وى چشمانداز آتى این مدیریت را بهعنوان قطب اول مطالعات زمینشناسى دریایى در منطقه آسیاى جنوبغربى و خاورمیانه بر سه هدف تهیه نقشههاى سیستماتیک از بستر دریاها و دریاچهها، شناسایى پتانسیلهاى معدنى دریایى و ساحلى و تضمین ایمنى زندگى در محیطهاى ساحلى تبیین کرد.
لک، مطالعات ژئوفیزیک دریایى براى نخستین بار را به عنوان اقدامات جدید مدیریت زمینشناسى دریایى سازمان زمینشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور، ذکر کرد و گفت: این مطالعات در قالب سایزمیک کمعمق و مغناطیسسنجى دریایى انجام مىشود که در حال حاضر در خلیجفارس در محدوده بین بندرعباس و قشم در حال انجام است.
معاون مطالعات زمینشناسى دریایى درباره فعالیتهاى آینده این بخش افزود: بررسى مخاطراتى که دریاچه ارومیه را تهدید مىکند، توسعه بررسىهاى ژئوفیزیک و فعالیت در آبهاى آزاد بینالمللى از برنامههاى آتى این مدیریت است.
نظر شما