۱۳ خرداد ۱۳۸۸، ۹:۳۸

هاتفی:

بازارهای قدیمی باید حفظ شوند

بازارهای قدیمی باید حفظ شوند

همدان - خبرگزاری مهر: معاون هنر‌های سنتی و صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: یکی از بهترین جاذبه‌های گردشگری برای گردشگران خارجی بازار‌های قدیمی کشور است که باید آنها را حفظ و احیا کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در همدان، محمد حسین هاتفی شامگاه سه‌شنبه در مراسم افتتاح پروژه بازار‌چه دائمی صنایع‌دستی موتاب‌خانه با کاربری چرم افزود: هم‌اکنون 250 رشته در این حوزه فعال هستند، به همین علت لازم است در حفظ و احیای بازار‌های قدیمی کشور تلاش شود.

وی تصریح کرد: برای احیای بازار‌های قدیمی باید از مصالحی که هویت بازار را مشخص می‌کند، استفاده کرد و به گونه‌ای باشد که به بافت اثر آسیب نزند.

 900 نوع گلیم در کشور وجود دارد

معاون هنر‌های سنتی و صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی با تأکید بر این که دولت توجه زیادی به صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور دارد، افزود: بیش از 900 نوع گلیم در کشور وجود دارد که باید برای این صنعت برنامه‌ریزی شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه رشته‌های متنوعی از صنایع دستی در استان همدان وجود دارد، گفت: همدان دارای هنرمندان صنایع دستی برجسته و ضروری است از این ویژگی موجود در استان به خوبی استفاده شود.

اسد‌الله بیات افزود: اصالت صنایع‌دستی کشور از ابتدا در بازار‌ها تعریف می‌شود و کارگاه‌های فعلی پشتیبانی‌کننده بازار هستند.

وی با تأکید بر لزوم توجه به مرمت آثار قدیمی موجود در بازار گفت: تلاش‌های خوبی برای مرمت بازار انجام شده است، اما این مقدار کافی نیست و برای تحقق این موضوع به همکاری بیشتر کسبه بازار نیاز است تا برای بازگرداندن بازار به شکل نخست تلاش شود.

رئیس سازمان میراث ‌فرهنگی استان همدان با اشاره به اینکه بافت سنتی در همدان دستخوش تغییراتی شده است، اظهار داشت: برخی از گذر‌گاه‌های موجود در بازار تغییر پیدا کرده و در برخی محور‌ها نیز تصرف شده است.

وی اضافه کرد: بازار امروز در کنار مشاغل جدید تعریف نمی‌شود و باید مشاغل قدیمی که سرمایه اصلی بازار است، حفظ شود.

بیات با اشاره به ویژگی‌های خاص صنعت چرم تصریح کرد: صنعت چرم استان نیز از صنعت چرم کشور تأثیر‌پذیر است و اقدامات انجام شده در پروژه بازار‌چه موتاب‌خانه با کاربری صنایع‌دستی چرم آغاز خوبی برای احیای این رشته است.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از سرا‌های بازار تخریب‌شده است، یادآور شد: از سال‌های گذشته اقدامات خوبی برای احیای سرا‌های قدیمی انجام شده همچنین در تمام نقاط استان احیای آثار باستانی ارزشمندی در حال انجام است که از ‌جمله این موارد می‌توان به مسجد جامع همدان، بازار ملایر، نوشیجان ملایر و امامزاده اظهر رزن اشاره کرد.

مرمت موتاب خانه همدان در حال انجام است

 معاون میراث ‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی استان همدان نیز در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: بازارچه موتاب‌خانه به موازات دو راسته بازارچه کفش‌دوز‌خانه بزرگ و کفش دوز‌خانه کوچک قرار دارد و در گذشته به نخ و فرش اختصاص داشته است.

 احمد ترابی با بیان اینکه از دو ماه پیش مرمت‌ بازارچه موتاب‌خانه انجام شده است، اظهار داشت: کار‌های مرمتی این بازارچه انجام شده و هم اکنون در حال مرمت بدنه مغازه‌ها هستیم و زمان زیادی نیاز دارد تا وضعیت مورد نظر دست پیدا کنیم.

 وی خاطر‌ نشان کرد: تزئینات بنا در مراحل بعدی انجام شده و اصلاح تأسیسات برودتی و حرارتی انجام می‌شود.

کد خبر 890315

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha