به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري مهر ،" جليل رستمزاد منصور" مخترع جوان ايراني كه از د و سال پيش كارهاي تحقيقاتي خود را شروع كرده است با استفاده ازقوه تخيل و هزينه شخصي خود موفق به اختراع 3 سيستم اطفاي حريق د ر منزل ، اتومبيل و كارخانه ها شده است .
وي سه اختراع خود را در سال 1381 به ثبت رسانده است و در صد د است پس از اخذ گواهي هاي لازم از موسسه استا ندارد و تحقيقات صنعتي و وزارت صنايع براي هر 3 سيستم آنها را به توليد انبوه برساند.
وي كيفيت كارهاي خود را مطلوب ارزيابي كرد و گفت : كيفيت اين كارها با توجه به اينكه مشابه خارجي ندارند در حد قابل قبول براي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران است ولي من د ر مراحل اوليه كسب مجوز از اين موسسه براي سيستم هاي ساخت خود هستم .
"رستمزاد منصور" در باره خصوصيات سيستم برد هوشمند هوا كش ( هود ) گفت : برد هوشمند هواكش كه براي اولين بار در د نيا جهت استفاده د ر منازل ، آزمايشگاه ها ، ادارات و محيط هايي كه با گاز هاي آلوده و خطرناك سر وكار دارند طراحي شده است ، بر روي هوا كش و هود آشپز خانه ها نصب شده و نسبت به گاز هاي پخش شده در محيط حساسيت دارد .
وي افزود : دستگاه شامل سنسور حرارت ، گاز ، دود و داراي پتانسيومتر جهت تنظيم حساسيت به گاز و حرارت مي باشد و داراي كليد قطع و وصل وسيستم اعلام وتايمر است . سيستم داراي اين مشخصات مي تواند از خطراتي مثل استنشاق گاز و خفگي ناشي از آن ، انفجار به دليل وجود گاز انباشته د ر محيط جلوگيري كند كه تاكنون سيستم هاي هوا كش و هود موجود در د نيا فاقد چنين مشخصاتي بوده اند .
برد هوشمند هود در تاريخ 11/10/81 در دفتر ثبت اختراع به شماره 28316 در اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي ايران به ثبت رسيده است .
"رستمزاد منصور" در باره سيستم برد هوشمند آتش ( اطفا حريق ) گفت : در حال حاضر عمده ترين سازند گان اطفاي حريق در د نيا كشور هاي كانادا و انگلستان اند كه ساليانه كشور ما به دليل عد م آشنايي با تكنيك ساخت آن مجبور به وارد كردن اين دستگاه ها است كه باعث خروج مقدار متنابهي ارز از كشور مي شود . دستگاه ساخته شده از جهت كار آيي و د قت عمل و طول عمر قطعات مدار به كالاهاي د يگر برتري نسبي دارد . عملكرد سيستم متناسب با نوع محيط و حساسيت آن ، بستگي به د رخواست مصرف كننده قابليت تنظيم دارد. برد هوشمند علاوه بر خاموش كردن آتش به طورخود كاراقدام به تماس تلفني بصورت اتو ماتيك با مراكز امداد مي كند و قابل نصب بر روي " وب كم " است كه ازشروع تا خا تمه حريق از آن عكس برداري مي كند و مورد استفاده آتش نشانان در جهت پي گيري و يافتن علت حريق قرار مي گيرد .
دستگاه برد هوشمند آتش در تاريخ 25/8/81 به شماره ثبت اختراع 28237 در دفتر ثبت اختراعات اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي ايران به ثبت رسيده است .
مخترع جوان ايراني در مورد سومين اختراع خود كه سيستم اطفا حريق اتوماتيك برقي خود رو است گفت : كاربرد اصلي اين سيستم كه قابل نصب و راه اندازي در كليه خود رو ها مي باشد طوري طراحي شده كه راننده امكان دسترسي به كپسول و نازل هاي پخش مواد اطفا حريق را داشته باشد . كليد مخصوص اضطراري اين سيستم در داخل اتومبيل در بهترين مكان ديد راننده قرار دارد كه در صورت وقوع حادثه راننده بدون اتلاف وقت بااستفاده از آن كليد حريق خود رو رابه صورت خود كار خاموش مي كند .
"رستمزاد" افزود : اين سيستم براي اولين بار در جهان ساخته مي شود ودر صورت توليد انبوه برآورد مي شود قيمت آن حدود پانصد هزار ريال براي مصرف كننده هزينه داشته باشد .
سيستم اطفاي حريق اتوماتيك برقي اتومبيل نيز در مورخه 20/12/81 به شماره 28432 در دفتر ثبت اختراع اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي ايران به ثبت رسيده است .
نظر شما